Nokia’nın Android Kullanmaması İçin 5 Neden!

Sponsorlu Bağlantılar

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Hani derlerya Linüx Özgürlüktür şu dur..Bu dur Boşverin Android resmen Geliştiricileri tarafından para makinası oldu :)

Acaba biliyormusunuz android'in linux tabanlı oldugunu? Evet bu durum da linux özgürlük demektir :D

• Beğen
Tepkiler: HAM ZA

recep288

recep288

Üye
nokia kendi özkaynaklarını kullanmaya yönelik bir şirket. ama symbianin sonunu gördü ve windows ile anlaşma yaptı ki bu çok güzel oldu. androidin sonu gelmez. google akılsız değil ve bu açık kaynaklı yazılımı tam kıvama gelince açık kaynak yapmayacaktır ki bunun en büyük göstergesi googlelın motorolayı satın alması. tam geçiş süreci bittikten sonra google androidi motorola ile değerlendirecek. diğer şirketler ise yüklü miktarlarda kullanım hakkı için paralar ödeyecekler. windows phone önü en açık işletim sistemi bana göre.

• Beğen
Tepkiler: HAM ZA
tapatalk

tapatalk

Üye
nokia kendi özkaynaklarını kullanmaya yönelik bir şirket. ama symbianin sonunu gördü ve windows ile anlaşma yaptı ki bu çok güzel oldu. androidin sonu gelmez. google akılsız değil ve bu açık kaynaklı yazılımı tam kıvama gelince açık kaynak yapmayacaktır ki bunun en büyük göstergesi googlelın motorolayı satın alması. tam geçiş süreci bittikten sonra google androidi motorola ile değerlendirecek. diğer şirketler ise yüklü miktarlarda kullanım hakkı için paralar ödeyecekler. windows phone önü en açık işletim sistemi bana göre.
açık kaynağı kapalı kaynağa nasıl çevircek acaba

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
açık kaynağı kapalı kaynağa nasıl çevircek acaba

cok basit sadece yeni bir sürüm hazırlayıp kaynak kodlarını paylaşmaz. Bu durumda tum ureticiler dahil hic kimse sisteme mudahele edemez.

HAM ZA

HAM ZA

Üye
nokia samsung gibi lg gibi yeni yetme değil. şunu kabul etmek gerekir ki android her ne kadar güzel olsada symbian belle gibi batarya ömrü vaat etmiyor. benim şahsi kanım şu "nokia şahsiyetli bi firma" android kadar çözüm getirmemiş olsada veya mağaza ve widget desteği sunmasada şahsiyetini korumalıdır androide geçerse nokia kendi bacağına sıkmış olur..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
linuxu nasıl kapalı kutuya demek istedim yan

android işletim sistemi gercek bir linux yapisina sahip degil. Oyle olsa dalvik vm kullanilmak zorunda kalmazdi. Şu anda mobil işletim sistemlerinde tek gercek linux meego'dur.

Linux da olsa yazilim dedigimiz olay bir kodlar butunudur ve bu kodlar yapimci tarafindan paylaşilmadikca acik kaynak kodlu olmaz. Linux olmasi demek acik kaynak kodlu olacak demek degildir. Ama linux vakfinin kuruluş amaci zaten kapali kaynak kodlu sistemlere karşi oldugu icin linux tabani kullanan yazilimlarin kaynak kidlari paylaşilmiştir. Kapali sistemler olan ios ve wp'nin de kaynak kodlari paylaşilarak acik kaynak kodlu yapilabilirler. Tabi wp'de sadece Nokia'nin diger ureticilerden daha fazla kaynak koduna sahip olmasi nedeniyle rakiplerinden cok daha fazla özellik eklemesi buna guzel bir ornektir.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
artı olarak bugun tarihe karişmak uzere olan symbian işletim sisteminin de bir zamanlar acik kaynak kodlu oldugunu ilerleyen donemlerde kapali sisteme donuldugunu hatirlayanlar mutlaka vardir.

tapatalk

tapatalk

Üye
googlein mantığı parayla bişeyler satmak değil chrome os da açık kaynaklı ve bütün üreticiler tarafından çok beğenildi

Türe

Türe

Üye
googlein mantığı parayla bişeyler satmak değil chrome os da açık kaynaklı ve bütün üreticiler tarafından çok beğenildi

Bence açık kaynağın amacı kullanımı yaygınlaştırmak ve böylece bağımlı hale getirmek herkesi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
sawserez

sawserez

Üye

Nokia’nın Android Kullanmaması İçin 5 Neden!

Mevcut markaların çoğu Android’e geçmişken, pek çok kişi, yaşadığı zor günlere rağmen Nokia’nın neden Android’e geçmediğini merak ediyor.

İşte bunun 5 nedeni:

1. Nokia Belle zaten Android’e Benziyor:

Nokia Belle işletim sistemini kullandınız mı? Muhtemelen kullanmış ve Android ile benzerliğini fark etmişsinizdir. Evet, Symbian’ın en son sürümü Belle, Android ile pek çok yönden benzerlik taşıyor. Öyleyse, kendi sistemini aynen Android gibi yapabilecekken, Nokia neden Android’e geçsin? Üstelik Nokia’nın geliştirdiği bu işletim sistemi Android’e göre kaynakları daha verimli kullanırken? Bilindiği gibi Nokia Belle, kullanımda daha iyi batarya ömrüne sahip.

2. Android’in Son 10 Yıldaki Telefon İşletim Sistemlerinden Bir Farkı Yok.

10 yıl önce, Windows tabanlı Pocket PC’de de widget özelliği ve ızgara menü görünümü vardı. Peki Android’de şu an ne var? Hemen hemen aynısı. Bugünkü tüketici istekleri doğrultusunda neredeyse aynı yerde.
Diğer tarafta Windows Phone, Android’e göre tamamen farklı, yeni bir kullanıcı arayüzü modeli sunuyor.
3. Android Alanında Çok Fazla Satıcı Var

Anroid dünyası pek çok marka tarafından paylaşılıyor. Samsung, HTC, LG ve Sony başta olmak üzere Huawei ve diğer küçüklü büyüklü pek çok Çin dağıtıcısı piyasa kârını aşındırıyor. Bu durum Android’e yapılacak geçişin otomatik olarak satış rakamlarını artırması sonucuna engel oluyor. Yani tüm satıcılar aynı şeyi satarken, fark yaratmaya çalışmak gerekir. Nokia’nın da Windows Phone ile yaptığı şey bu.

4. Android’in Maliyeti Fazla

Android ücretsiz ve açık kaynaklı olmasına rağmen, Nokia yine de fikri mülkiyet için ödeme yapmak zorunda. Ayrıca Apple’ın açtığı davaları da göze alması gerekiyor.
Nokia seçtiği stratejiyle, Windows Phone’u benimseyerek Microsoft’tan para bile kazanıyor.

5. Windows Ekosisteminde Potansiyel Var

Microsoft, bilgisayar alanında bir isme ve güvene sahip. Windows işletim sistemiyle masaüstü ve dizüstü bilgisayarda kendini ispatlamış durumda. Xbox 360 konsolu ile de önemli bir başarı elde etti. Şimdi Nokia da Windows Phone’a Nokia Maps’i entegre ediyor. Eğer Nokia, Google’a partner olsaydı, doğal olarak Google Maps’le rekabet edecekti.

Çeviri ve derleme: bulutsuzgece

bulutsuzgece sonuna kadar katılıyorum emeğine sağlık iyi çalışmalar

worldholdon

Üye
Nokia şu zamanda alternatifleride gözden geçirmelidir.Sonuçta tüm işletim sistemleri amerikada.Yani android wp yi seçmiş farketmez.Bir şekilde amerika bu işten karlı çıkacak.Tüm mobil işletim sistemleri son bulsa bile microsoft ve apple masaüstü işletim sistemlerinden google arama motorundan devam eder.Nokia wp olmadan ne yapabilir.Nokia yatırımcılarının wp a sıcak bakmadıklarını ve microsoft un Nokia'yı alma girişiminde bulunduğuna dair haberleri bilen bilir.rakipleri samsung lg sony vs onlarında alternatif üretimleri mevcut.aklıma gelmeyen diğerleri gibi.çinde mobil cihazlar olmasa bile çinliler gemisini yürütür.Asıl soru şu Nokia alternatif kullanmalımı kullanmamalımı.Gelişimine yükselişine zarar verecekse kullanmasın.Ama çıtayı bir adım ileriye taşıyacaksada geç kalmasın.Bekleyelim görelim.

- - - Eklendi - - -

son mesajdan 1 ay kadar sonra mesaj yazmışım.windows rt tabletlere ne olduğunu daha doğrusu windows rt nin ne olduğunu az çok biliyoruz ve xbox one daha çıkmadan olumsuz eleştirilere maruz kalması ve microsoft un geri adım atması ceo nun ayrılışı.8.1 blue güncellemesi ile w8 e başlatın getirilmesi henüz çıkmadı ama baya bir tartışması oluyor.modern arayüzü beğenen var beğenmeyen var. Nokia'yı nasıl günler bekliyor acaba bu karmaşanın içinde.

sekajmer

sekajmer

Üye
Nokia android'e geçse de kullanacaktım meego'yu devam ettirse de , symbian belle ile de kullanırdım . Şimdi wp da kullanıyorum

SonyXperia

SonyXperia

Üye
Abi zaten gerek kalmadı bu tartışmaları yapmaya Microsoft satın almış Nokia yı vay be

sekajmer

sekajmer

Üye
2 ortak onlar ne satın alması arkadaşım

sekajmer

sekajmer

Üye
O değil de android de yakışır Nokia ya :)
C7 bir yakınımda Nokia belle güncellemesi yapılmamış fabrika çıkışı orijinal. telefon öyle güzel ki gerçekten unutmuşum symbian' ı mükemmel bir şey. ucuz yollu bi n8 bulsam alırım

respection123

Üye
Gün Geçtikçe Bu Amber Symbiandaki Annayı Belleye Güncellemeden Daha Zevkli oluyor.

sekajmer

sekajmer

Üye
Ms un Nokia yı satın aldığı doğru ve şu an içimde tuhaf bir sahipsizlik hissi var

Üst Alt