Nokia N9 için Bekleyiş Sona Eriyor! İşte Nokia N9 Video

Sponsorlu Bağlantılar

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Hayde cevaplar gelsin:yuru

• Beğen
Tepkiler: *İnci Sözlük*

pRime.

pRime.

Üye
Cevabını aldın sen yeter o sana

Starsley

Yapma Volkan Yapma Bunu.. :D

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Yazdığım mesajları sırasıyla okuyalım en sonda acaba kim almış sana tek bişi söleyem senden 2 yıl istiyorum :p :d: :yuru

• Beğen
Tepkiler: *İnci Sözlük*
Uruloki

Uruloki

Üye
tamam beyler daha çıkmamış bir telefon için birbirimizi yemeye değmez

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
kardeşim bu video açılmıyor
ne iş

Uruloki

Uruloki

Üye
en son nokia kaldırtmıştı ondan olabilir

Uruloki

Uruloki

Üye
evet

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
peki tekrar hangi siteden izleyebilirim biliyor musun?

Uruloki

Uruloki

Üye
valla youtubedan kaldırıldı ama mynokiablog da vardı ona bakabilirin

lasvetorus

lasvetorus

Üye
ben herşeye wave demiyorum. karşılık veriyorum sadece. ayrıca bir tek wave kullanmadım. bizim avea bayisine hergün farklı cihazlar geliyor ve bende işim gereği bunları inceliyorum müşterilere tanıtıyorum. samsungun önceki nesil telefonları için öyleydi. tasarım harikası cihazlar gelir ancak içleri boş giderdi. nokia kullandım n95 serisinden sonra wave çıktı ve direk ona geçtim. sony xperia 10 u inceledim htc desireıda inceledim gördüm baktım hepsi müthiş cihazlar. ama birtek nokianın yeni gelen bizdeki telefonlarını gördüm ve acayip derecede kahkahalara boğuldum. bu kez tam tersine döndü iş. dışına bakma içinide görme al sana nokia. :) herkezin tasarım anlayışı farklı ama ben c7 dışında tasarımda başarılı bir nokia cihazı göremiorum şu aralar. bunun dışında içine baksan standart bi 5800 menüsü klasik ovi uygulamaları. fiyatta nokia ülkeye euro bazlı giriyor ve buda sonuçta sattığımız malın tüketiciye kat kat yük bindirmesine neden oluyor. 3 sene önce kapış kapış nokia satardım ama bugün herşey değişti en çok samsung ve htc elimizden gitmeye başladı. tüm dünya kabul etti rezilliğinizi bi siz kabul edemediniz gitti. haydi iyi forumlar :bye2:

Sen galiba wave'e çok para verdiğini düşünüyosun.O yüzden böyle nokia yı kötülüyorsun.Ama bu teknolojidir.Bugün aldığın cihaz yarın yarı yarıya değer kaybeder bu budur.Nokia meego hamlesinde biraz geç kaldı ama unutmaki nokia bu sektörde yer aldığı andan itibaren teknolojik gelişmeleri hiçbir zaman akabinde kullanmadı.İlk renkli ekran telefonları sony ericsson çıkarttı nokia değil veya ilk dokunmatik telefonun markası nokia değil anlatabiliyormuyum.Biraz ince düşünmek gerekir.Nokia teknolojiyi daha sağlam temele oturttuktan sonra kullanıcıyla buluşturuyor.Şu ana kadar aldığım hiçbir Nokia cihazı beni sıkmadı.Model eski olsa bile kullanım kolaylığı nokia yı her zaman bir adım önde tutuyor benim için.
Meego bana göre nokia nın wp dan daha fazla üzerinde durması gereken bir mesele.Çünkü hem nokianın üzerindeki kontrolü daha fazla hemde açık kaynak kodlu bir yazılım,gelişime açık.Nokia ne kadar iyi olsada güncelleme meselesinde biraz ağır.Açık kaynak kodlu bir yazılım bununda üstesinden gelebilir.Zaten qt yarışmaları felan düzenleniyormuş galiba bu aralar.En iyi uygulamayada 50bin dolar ödül vardı sanırım.Yani meego korkulacak bir işletim sistemi değil.Gönül isterdiki nokia bunu daha önce anlamış olup meego projesini daha hızlı sonuçlandırsaydı ama bu da bir gelişmedir ve önü açıktır bana göre.
n9 hakkındaki görüşüm ise şöyle eğer deikleri gibi 12 mp kamera yanında atom z serisinde 1.6 ghzlik çift çekirdek bir işlemci olur ve buda meego işletim sistemiyle birleşirse bu gerçekten çok iyi olur.Fakat ben hala kuşkuluyum yani 1.6 ghz çift çekirdek bir işlemcinin çalıştığı cihaz çok sağlamda bir batarya ister.Sağlamdan kastım gerçekten sağlam bir batarya çünkü bir zamanlar bu özelliklerle laptop satın alıyordu insanlar ve hala çoğu laptop kullanıcısı şarjın çabuk bitmesinden bahseder.Herneyse telefon bu özelliklerle güzel gözüküyor ama özellikleri iyice netleşmeden konuşmak boşa.Bir çıksın bakalım o zaman daha geniş konuşuruz.

Uruloki

Uruloki

Üye
@lasvetorus bende intel medfield bekliyorum ki meego bug reports da bir cihaz var öyle yani hakketen deli bir cihaz sonuçta burda intel işlemciden bahsediliyor ama intelin son açıklması yani intel işlemci ile çalışan telefon 2012 den önce piyasada olmaz demesi biraz söndürüyor bu iddayı şu da var texas inst. den bayağı işlemci alımı görülüyor daha doğrusu omap4 alımı ki N900 de omap 3 vardı ki abisi olabilir yani bu da var birde şu iddaa var st ericsson u8500 SoC kullanabilir şu an piyasanın 1.2ghz çift çekirdek en iyi platformu diyorlar ama gönlüm intelden yana

bu arada adminimiz katliam yapmış sağolsun

hoss

hoss

Üye
nokia böyle özellikte bir telefon cıkaramaz yalan haber

Uruloki

Uruloki

Üye
profesyonel çekim olan bir video mu yalan hoss bırak ban açıldı başladın yine zaten özelliklerinde ikisi belli 12 mp kamera ve MeeGo işletim sistemi yani bunu mu çıkaramaz nokia?

• Beğen
Tepkiler: franzliszt
franzliszt

franzliszt

Üye
kurt kocayınca köpeklerin maskarası oluyor bundan sonraki 3 seneyi androidin yada ios nin ele geçireceğini düşünenler yada bu iş böyle sürer diye düşünenlere asla katılmıyorum,
nokia gibi bir firmaysan lidersen ve seni firmalar sıkıştırmaya başladıysa ve bende biraz nokia yı tanıyorsam ne yapar yapar yine diğer markaları yeni getirdiği özellik yada donanımlarla kıl eder öne çıkar nokia.. bu sene uyudu sanılan firma birçok anlaşma yaptı intelle , yeni grafik işlemcilerle , işletim sistemi olarak linux,windows mobile ,symbian3 gibi işletim sistemleriyle harmanlıcak biz geçiş dönemini görüyoruz firmanın, fena patlama yapacak gibi duruyor,çünkü bir aralar sonyericsson sıkıştırmıştı herifleri n95 le ve gibi cihazlarla piyasayı yine kapattı nokia ve yine böyle olacak görün çünkü bu sefer rakipler çok ciddi (galaxys2 motorola atrix optimus falan) , nokianın herşeyi çok güzel ama adamlar bu program oyun havuzunu nasıl bir anda halledecek onu düşünüyorum , diyelim meego geldi yada farklı bir sistem , heralde yine maemo gibi istek dahilinde programlama oyun çıkacak .

lasvetorus

lasvetorus

Üye
Doğrudur.Intel kullanması gecikebilir ama öyle şeyler görüyor ki insan bu da olabilir yani diyoruz bazen.Ben işlemcilerden çok farklı bir noktaya dikkatini çekmek istiyorum.Bu açıklamalar bazen ipucu versede bazen bizi yanıltabilir.Çünkü sen de biliyorsun ki firmalar piyasa nabzı yoklama diye bir metod kullanıyorlar.Şöyle ifade ediyim bu sene i-phone 5 çıktı diyelim ne olur , piyasayı allak bullak eder değil mi tabi eğer çok farklı geliştirilmiş özelliklerle karşımıza çıkarsa...Nokia da ne yapar eğer elinde i phone dan kötü bir cihaz olursa bunu piyasaya sürmek istemeyebilir doğal olarak.Üstüne i-phone ile yarışabilecek ek özellikler koyar.O şekilde bir modelin satışına başlar fakat bu bazen o kadar uzun zaman alabilir ki nokianın kullanıcılarınında fikri değişebilir , nokiada da moral kaybına yol açabilir.Bence n9 da böyle bir telefon.N9 haberlerini geçen seneden beri alıyorduk değil mi.Hatta çıktı çıkacak gözüyle bakılıyordu.Ama ne oldu 1 yıl sarktı (hala çıkacağı belli değil) , ve ben bunun nedenini tamamen aynı dönemde i-phone 4'ün çıkması ve o zaman geliştirilmiş olan n9 un aşağı yukarı n8 in donanım özelliklerine sahip olmasına bağlıyorum.Açıkçası nokia n9 u piyasaya sürüp i phone un eline büyük bir koz vermekten korktu.Öyle olduğunu düşünsene 512mb ram 1ghz işlemci (Belki) ve androide göre geliştirilmemiş bir embedded code işletim sistemi ile eline bu telefonu alan biri ''nokia nın en iyi telefonu buysa nokia neden bu sektörden çekilmiyor'' demezmiydi.Bu hem çok büyük bir satış kaybını hemde apple'ın iyice güçlenmesini beraberinde getiridi.Bu noktada nokia başarılı bir strateji izledi diyebiliriz.Ama bu süreçte neler oldu?I-phone 4 e karşılık nokia en az 3 cihaz çıkardı ve bu telefonlar bana göre i-phoneun kurbanı oldu.Şimdi bu telefon (n9) bence nokia için bir dönüm noktası olacak ya nokia bende varım bende mobil bilgisayar kulvarında sizinle kafa kafayayım diyecek yada ben ekonomik sınıfın markasıyım benim için bu kadar yeter diyecek.Nokia nın bir bomba patlatmasını bekleyenler için söylüyorum , nokia büyük bir firma ve bu büyüklüğünün getirisi olarak çok kaliteli işler yapıyor şu ana kadar kötü dediğimiz cihazları bile denk segmentlerde açık ara önde gidiyorlar.n9 modeli gerçekten iyi özelliklerde çıkarsa nokia artık üst segmentte gerçek bir ilerlemeye girecek demektir.Takibini bırakmayın.Ama öyle olmasa da ümitsizliğe kapılmayın nokia en az 13-14 yıl bu sektörde rakipsiz at koşturdu.Sizi üzmez :bigstar:

Uruloki

Uruloki

Üye
abi sızıntı haberler devam ediyor çünkü aldığım bilgilerde aslında şu symbian 2016 meselesi yani o zamana kadar geçiş döneminde olacak nokia ondan sonra iki işletim sistemli olarak devam edecek meego ve wp7(bu da fena geliştirildi hatta metro ui süper olmuş) wp7 daha çok tabletlerde kullanılacak daha doğrusu 8 olarak meego ise telefon ama şunu diyenler olacaktır niye meegonun bütçe kısıldı diye nokia bütçeyi kısmasaydı en az 3 cihaz çıkarmak zorunda kalacaktı ve bunu istemiyordu çünkü geliştirilmesi ve desteklenmesi çok masraflı geldi nokiayaya ondan sebeple kısıldı ama şuan yavaşda olsa ilerliyor meego işi ve lasvetorus dediğine katılıyorum ki 1 yıl çnce çıkan resimlerle bu cihaz arasında biraz farklılıklar var yani az dikkat edin anlarsınız ki intel bunu rakiplere bilgi vermemek içinde yapmış olabilir çünkü o da meego işinde değil mi ama benim nokiadan beklentim büyük daha düne kadar stephen elop a çok saydık ama adam bayağı akıllı çıktı çok büyük hamlelerle geliyorlar mesela wp7 telefon çıkacak diye microsoftu bayağı sıkıştırdı, ama nokia fena dönecek ve işler onun lehine olacak

Üst Alt