yok ben uruloki'ye hak veriyorum söylediklerinde haklı ama ben genede sgs2 derim..
n9'a gelince hoşuma gitmedi çünkü aynı iphone gibi bekleme ekranı yok,nokianın yeni simgeleri(sevmiyorum) birde android daha görsel geliyor bana..
nokia gene symbiandaki gibi menülerde arka fonu simsiyah kullanmış mesela androidde hareketli arka planlar koyuyorsun ana ekrana menüde dolaşırkende şeffaf olarak o hareketli ekra çanlılık katıyor menüye..tabi kişisel tercih bu birçok kişi var yani n9'u beğenen..
tabi beyler sizde haklısınız android hoşunuza gidiyor onun için sgs2 diyorsunuz doğrudur benim hoşuma açık kaynak gittiği için N9 diyorum yoksa yemişim nokia sını

tamam katılıyorum sana fakat n9 sanbyan olmayacak.bunu yanlıs bılıyorsun.n9 un fıyatını gormeden bırsey soylemek yanlıs olur fakat gs2 ıle boy ölçüşemez ha fıyatı 1200 tl felan olursa tamam ozaman iş yapar bızde nokıa onermeye başkarız.tabı oyun uygulama konusundada baya yol almaları lazım![]()
tabi beyler sizde haklısınız android hoşunuza gidiyor onun için sgs2 diyorsunuz doğrudur benim hoşuma açık kaynak gittiği için N9 diyorum yoksa yemişim nokia sını
Nokianın geliştirdiği yeni akıllı cep telefonu N9a ait olan teknik özelliklerse şöyle;
Intel Nokia işbirliğiyle geliştirilen Linux tabanlı MeeGo 1.2 Harmattan işletim sistemi,
1 GHz frekans hızında görev üstlenen ARM Cortex-A8 işlemcisi,
3.9 inç genişliğinde 480 x 854 piksel ( FWVGA ) çözünürlüğünde görüntü oluşturabilen dokunmatik kapasitif AMOLED ekran,
16 ve 64 Gigabayt olmak üzere iki farklı depolama alanı,
1 Gigabayt kapasitesindeki RAM bellek,
Profesyonel görüntü oluşumu için PowerVR SGX 530 grafik birimi,
Ekranın çizilmesini önlemek için Corning Gorilla Glass teknolojisi,
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth v4.0 + EDR ve GPS / aGPS bağlantı seçenekleri,
8 Megapiksel çözünürlüğünde Çift LED flaş destekli Carl Zeiss optiği kullanan kamera,
Git gide yaygınlaşmaya devam eden (Near-Field Communications) desteği,
Micro SIM kart desteği ve HTML 5 destekli internet tarayıcısı.
----------Eklendi @ 22:56:40 ---------- Yazıldı @ 22:56:08 ----------
akıllı ol, illa android istiyorsan n9'a da yüklersin, linux tabanlı herşey yüklenir, özelliklere de bi bak!!!!!!

iyide benim N8 de kasma yapmıyo ki istersen eeagant a sor sadece symbiandan kaynaklı bir yavaşlılık var yoksa bizim bölümde 42 uygulama açan var aynı anda ki içinde bir kaç tane hd oyun hd film de dahil e nerde android in havası işte fark burda ortaya çıkıyor android çok daha görsel mesela htc sense arayüzünü ele alalım hava durumu olayı çok iyi onda yağmur mu yağazak ekrandada yağıyor işte insanları bu gibi şeyler etkiliypr yoksa kasma filan dediğin gibi değil ayrıca siz sadece işlemci ram e bakıyorsunuz desenize gpu diye onu niye demiyorsunuz çünkü çok güçlü bir ekran kartına sahip N8 örnek olarak siz bana 800mhz lik samsung dediniz ama shift i illa ki oynatıyordur N8 de de shift var o da oynatıyor aynı grafiklerle e bunu nasıl yaptı o zaman nokia demek ki adamların bir bildiği var hatta o oyunu 1280*720 çöznürlükte 60fps de oynabilirsin o kadar yüksek çözünürlük ve 60fps yuh değil mi aslında nokia symbianı daha iyi kodlayabilseydi sizin dediğinz kasma ya da yavaşla olmuyacaktı sadece symbiandan kaynaklı bir olay örnek olarakda 600mhz işlemci 256 ram e sahip N900 ü gösterebilirim bak nasıl hızlı çalışıyor ayrıca nokia akıllık etti aslında çünkü rakipleri galaxy s filan 1300-1400 tl iken N8 1000-1100 tl idi yaa işte olay bu sadece symbianın mikrokernellerinin değişmesi lazım ki bunuda belle de yapıcaklar galiba
----------Eklendi @ 18:05:00 ---------- Yazıldı @ 18:03:47 ----------
ve ayrıca N9un symbian kullanmadığını biliyorum zaten onun için alıyorum
donanıma bakıyoruz derken orayı okumadın galiba N900 diyorum 2 yıllık cihaz diyorum Tegra HD oyunlarını diyorum (yani hem çift çekirdek hemde gpu su SGS2 den daha iyi cihazlar bunlar) oynatamadığı oyunları diyorum iki yıllık N900 oynatıyor hemde takılmadan eee abisi her türlü oynatır o zaman ne donanımı bu ??