nokia n9 beklenmeli yada samsung galaxys 2 mi alınmalı yoksa Samsung Infuse 4G alınmalı CEVAPLAR ?

Sponsorlu Bağlantılar

nokia n9 beklenmeli yada samsung galaxys 2 mi alınmalı yoksa Samsung Infuse™ 4G alınmalı

• Kullanılan toplam oy
    77
ozan2020

ozan2020

Üye
    Konu Sahibi
n900 çok kaba bir telefon nokia artık bitti çok geriden gelyo ;) microsoft desen tutulmuyo apple desen çokk pahalı android desen ucar samsgung kovalar :)

Uruloki

Uruloki

Üye
anca mani yazabildiniz 2yıllık kaba telefon şuan ki çift çekirdek androidleri eziyor diye o kadar üzülmeyin

AYNA

AYNA

Üye
yok ben uruloki'ye hak veriyorum söylediklerinde haklı ama ben genede sgs2 derim..
n9'a gelince hoşuma gitmedi çünkü aynı iphone gibi bekleme ekranı yok,nokianın yeni simgeleri(sevmiyorum) birde android daha görsel geliyor bana..
nokia gene symbiandaki gibi menülerde arka fonu simsiyah kullanmış mesela androidde hareketli arka planlar koyuyorsun ana ekrana menüde dolaşırkende şeffaf olarak o hareketli ekra çanlılık katıyor menüye..tabi kişisel tercih bu birçok kişi var yani n9'u beğenen..

enaa_881

enaa_881

Üye
yok ben uruloki'ye hak veriyorum söylediklerinde haklı ama ben genede sgs2 derim..
n9'a gelince hoşuma gitmedi çünkü aynı iphone gibi bekleme ekranı yok,nokianın yeni simgeleri(sevmiyorum) birde android daha görsel geliyor bana..
nokia gene symbiandaki gibi menülerde arka fonu simsiyah kullanmış mesela androidde hareketli arka planlar koyuyorsun ana ekrana menüde dolaşırkende şeffaf olarak o hareketli ekra çanlılık katıyor menüye..tabi kişisel tercih bu birçok kişi var yani n9'u beğenen..

bu söylediklerine bende katılıyorum

urulokinin bazı söylediklerine bende katılıyorum ama benim seçimimde android ve S2 birleşimi
benimde android hoşuma gidiyo

ha ben oldum olası nokia yı sevemedim o ayrı ama bu androidi ve S2 yi desteklememde bi eksi yanı yok nası yani diyeceksiniz eğer nokia androidli güzel bi telefon çıkarsa ve hoşuma giderse onu alırım yani marka değil android önemli benim için
kişiselleştirebilme önemli yani
yani symbian ı sevemedim kısacası meego yu bilmiyorum tam olarak ama n9 içindeki meego beni cezbetmedi

Uruloki

Uruloki

Üye
tabi beyler sizde haklısınız android hoşunuza gidiyor onun için sgs2 diyorsunuz doğrudur benim hoşuma açık kaynak gittiği için N9 diyorum yoksa yemişim nokia sını

enaa_881

enaa_881

Üye
tabi beyler sizde haklısınız android hoşunuza gidiyor onun için sgs2 diyorsunuz doğrudur benim hoşuma açık kaynak gittiği için N9 diyorum yoksa yemişim nokia sını

yani bizim içinde öle android. yoksa bende yemişim samsungu sony-ericsonu nokiayı htcyi vs...
en iyi android telefonu S2 olduğu için yani
yani linux olayını bende seviyorum ama bilgisayarda
ha çok iyi bi linux kullanıcısı değilim ama yinede seviyorum linuxu

moondial

Üye
uruloki bence sen nokia nın koyu fanatiğisin.

AYNA

AYNA

Üye
bende androidi yiyim ozaman:ehe:ehe:ehe

linuxu bilgisayarda bende kullandım örnek vermek gerekirse pardus ve ubuntu..(alışamadım o ayrı o konu)
hatta linux'un bir konferansına katılmıştım geçen sene..linuxun güzel yanlarıda bambaşka tabikide..

nikotti

Üye
nokia n 10 u çıkartsa bekleme derim:)
şimdiye kadar kullandığım telefonlar samsung wave-n8-galaxy s en son desire s aldım.kendi kendime sordum niye daha önce htc almadım diye..
bana göre bir telefonda en önemli özellik performanstır.dış görünüşü güzelmiş yok bilmem amoled miş v.s. v.s.
yıllardır kendimi kandırmışım.:)

Keş Remzi

Keş Remzi

Üye
tamam katılıyorum sana fakat n9 sanbyan olmayacak.bunu yanlıs bılıyorsun.n9 un fıyatını gormeden bırsey soylemek yanlıs olur fakat gs2 ıle boy ölçüşemez ha fıyatı 1200 tl felan olursa tamam ozaman iş yapar bızde nokıa onermeye başkarız.tabı oyun uygulama konusundada baya yol almaları lazım:aha:

Herdaim Android

nexpow

nexpow

Üye

ya bak n900 performansı iyi buna şüpe yok modası kaçtı ama artık ince telefon yapıyolar bu ayrı ayrıca bizler nokia düşmanı degiliz fakat symbian 3 beyenmiyoruz android kullanırsan anlıcan symbian 3 ile farkını performans olarak vede nokia ucuza kaçıyo sen gidip 1 milyara n8 aldın 640 mhz işlemci 256 mb ram koymuşlar sence bu telefona bu uygunmu ? 1milyar verdiniz aldınız bnm kuzenim aldı bende alcaktım bana alma dedi 500 milyonluk telefonlarda bile var 800 mhz işlemci 256 mb ram yani sence performans önemli degilmi görsellik açısından bak androide gör symian 3 le farkı bak telefon boştaken ram kullanımı 120-130 mb bende düşünsene görsellik mükemmel androidde vede hiç kasmıyo düşünsene bak mesela bnm telefonum galaxy ace 800 mhz işlemci 278 mb ram telefon boşta iken 120-130 mb ram kullanıyo hd oyunlar 5 mb ram kullanıyo aynı anda neler yapabilecegini düşünsene kasma yok androidde görsellik mükembel zaten benm hayatımda nokiadan şaşmazdım n8 alcaktım fakat kuzenim alma dedi işletim sistemi kimseyi tatmin etmiyo dedi android al dedi telefoncuya gittik ve bende bunu sectim ha şimdiki aklım olaydı galaxy s alırdım onda ram 512 yani sana sadece kullanda farkını gör diyorum palı almana gerek yok 400-500 tl al bir telefon gör farkını performans ve görsellik açısından farkı

n9 symbian kullanmıyo

Uruloki

Uruloki

Üye
iyide benim N8 de kasma yapmıyo ki istersen eeagant a sor sadece symbiandan kaynaklı bir yavaşlılık var yoksa bizim bölümde 42 uygulama açan var aynı anda ki içinde bir kaç tane hd oyun hd film de dahil e nerde android in havası işte fark burda ortaya çıkıyor android çok daha görsel mesela htc sense arayüzünü ele alalım hava durumu olayı çok iyi onda yağmur mu yağazak ekrandada yağıyor işte insanları bu gibi şeyler etkiliypr yoksa kasma filan dediğin gibi değil ayrıca siz sadece işlemci ram e bakıyorsunuz desenize gpu diye onu niye demiyorsunuz çünkü çok güçlü bir ekran kartına sahip N8 örnek olarak siz bana 800mhz lik samsung dediniz ama shift i illa ki oynatıyordur N8 de de shift var o da oynatıyor aynı grafiklerle e bunu nasıl yaptı o zaman nokia demek ki adamların bir bildiği var hatta o oyunu 1280*720 çöznürlükte 60fps de oynabilirsin o kadar yüksek çözünürlük ve 60fps yuh değil mi aslında nokia symbianı daha iyi kodlayabilseydi sizin dediğinz kasma ya da yavaşla olmuyacaktı sadece symbiandan kaynaklı bir olay örnek olarakda 600mhz işlemci 256 ram e sahip N900 ü gösterebilirim bak nasıl hızlı çalışıyor ayrıca nokia akıllık etti aslında çünkü rakipleri galaxy s filan 1300-1400 tl iken N8 1000-1100 tl idi yaa işte olay bu sadece symbianın mikrokernellerinin değişmesi lazım ki bunuda belle de yapıcaklar galiba

----------Eklendi @ 18:05:00 ---------- Yazıldı @ 18:03:47 ----------

ve ayrıca N9un symbian kullanmadığını biliyorum zaten onun için alıyorum

moondial

Üye
uruloki senin gibi fun oluşturmuş nokia. Helal nokia ya. Turkiye nokia yı koruma derneğinin başkanı gibisin. :)

• Beğen
Tepkiler: cewikkuwwet01
Uruloki

Uruloki

Üye
moondial saçmalama istersen ilk nokia telefonum N8 ilk defa nokia kullanıyorum bundan önce SE kullandım benq kullandım ki senin yorumları okumadığında bariz belli orda yemişim nokiasını yazdım istersen oraya bak ayrıca fun değil fan ve fanlığı biz sizin gibilerden öğrendik

moondial

Üye
Neyse dediğin gibi olsun:bye2:

Bayburtiletisim

Üye
Nokia’nın geliştirdiği yeni akıllı cep telefonu N9’a ait olan teknik özelliklerse şöyle;

• Intel – Nokia işbirliğiyle geliştirilen Linux tabanlı MeeGo 1.2 Harmattan işletim sistemi,
• 1 GHz frekans hızında görev üstlenen ARM Cortex-A8 işlemcisi,
• 3.9 inç genişliğinde 480 x 854 piksel ( FWVGA ) çözünürlüğünde görüntü oluşturabilen dokunmatik kapasitif AMOLED ekran,
• 16 ve 64 Gigabayt olmak üzere iki farklı depolama alanı,
• 1 Gigabayt kapasitesindeki RAM bellek,
• Profesyonel görüntü oluşumu için PowerVR SGX 530 grafik birimi,
• Ekranın çizilmesini önlemek için Corning Gorilla Glass teknolojisi,
• Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth v4.0 + EDR ve GPS / aGPS bağlantı seçenekleri,
• 8 Megapiksel çözünürlüğünde Çift LED flaş destekli Carl Zeiss optiği kullanan kamera,
• Git gide yaygınlaşmaya devam eden (Near-Field Communications) desteği,
• Micro SIM kart desteği ve HTML 5 destekli internet tarayıcısı.

----------Eklendi @ 22:56:40 ---------- Yazıldı @ 22:56:08 ----------

akıllı ol, illa android istiyorsan n9'a da yüklersin, linux tabanlı herşey yüklenir, özelliklere de bi bak!!!!!!

Allah aşkına hayal dünyasında yaşamayın Bahsettiğin cihaz GalaxyS ile yarışamaz Neredeyse Samsung wave1 ile aynı çzellikler kalkmış GALAXY S2 ile kıyaslıyorsun amoled ekran diyiyor o samsungun 200tl lik 8300 modelinde bile var üstelik 8300 kamerasıyla daha kaliteli resimler çekebilirsin bunun garantisini ben sana verebilirim ((((: ele alıp incelemek bşka şey o makinaya sim kartını kopyalamak bambaşka birşey

Onlar değilde retina plus ekran gelsin o zaman görecez biz
Bir metin okudum nette insanlar plestij için iphone alıyorlarmış güzel bir hikayeyle özetleyeyim
karşımda oturan işyerimde dahi gözlüklerini çıkarmamış artist masamın üzerine kasıtlı olarak iphone 4 koydu tabi bende kasıtlı olarak galaxy S2 mi yavaşça bıraktığımda biraz afalladı şans eseridirki yanımdaki teknik servis elemanına diğer bir müşterimiz çizilmiş Çakma beyaz iphonesine jelatin yaptırmak istedi tabi bizim elmanda abi bunların dokunmatiği ucuz değiştirsek daha iyi olur diyerek son noktayı koydun buyrun bu hikayeden plestijin cevabınıda siz çıkarın ((((:
:naughty: :naughty:

Keş Remzi

Keş Remzi

Üye
iyide benim N8 de kasma yapmıyo ki istersen eeagant a sor sadece symbiandan kaynaklı bir yavaşlılık var yoksa bizim bölümde 42 uygulama açan var aynı anda ki içinde bir kaç tane hd oyun hd film de dahil e nerde android in havası işte fark burda ortaya çıkıyor android çok daha görsel mesela htc sense arayüzünü ele alalım hava durumu olayı çok iyi onda yağmur mu yağazak ekrandada yağıyor işte insanları bu gibi şeyler etkiliypr yoksa kasma filan dediğin gibi değil ayrıca siz sadece işlemci ram e bakıyorsunuz desenize gpu diye onu niye demiyorsunuz çünkü çok güçlü bir ekran kartına sahip N8 örnek olarak siz bana 800mhz lik samsung dediniz ama shift i illa ki oynatıyordur N8 de de shift var o da oynatıyor aynı grafiklerle e bunu nasıl yaptı o zaman nokia demek ki adamların bir bildiği var hatta o oyunu 1280*720 çöznürlükte 60fps de oynabilirsin o kadar yüksek çözünürlük ve 60fps yuh değil mi aslında nokia symbianı daha iyi kodlayabilseydi sizin dediğinz kasma ya da yavaşla olmuyacaktı sadece symbiandan kaynaklı bir olay örnek olarakda 600mhz işlemci 256 ram e sahip N900 ü gösterebilirim bak nasıl hızlı çalışıyor ayrıca nokia akıllık etti aslında çünkü rakipleri galaxy s filan 1300-1400 tl iken N8 1000-1100 tl idi yaa işte olay bu sadece symbianın mikrokernellerinin değişmesi lazım ki bunuda belle de yapıcaklar galiba

----------Eklendi @ 18:05:00 ---------- Yazıldı @ 18:03:47 ----------

ve ayrıca N9un symbian kullanmadığını biliyorum zaten onun için alıyorum

Tam anlamıyla kendi görüşün bu biz görsel efektlere değil donanıma bakıyoruz ;)

Uruloki

Uruloki

Üye
donanıma bakıyoruz derken orayı okumadın galiba N900 diyorum 2 yıllık cihaz diyorum Tegra HD oyunlarını diyorum (yani hem çift çekirdek hemde gpu su SGS2 den daha iyi cihazlar bunlar) oynatamadığı oyunları diyorum iki yıllık N900 oynatıyor hemde takılmadan eee abisi her türlü oynatır o zaman ne donanımı bu ??

ultrayer6

ultrayer6

Üye
donanıma bakıyoruz derken orayı okumadın galiba N900 diyorum 2 yıllık cihaz diyorum Tegra HD oyunlarını diyorum (yani hem çift çekirdek hemde gpu su SGS2 den daha iyi cihazlar bunlar) oynatamadığı oyunları diyorum iki yıllık N900 oynatıyor hemde takılmadan eee abisi her türlü oynatır o zaman ne donanımı bu ??

n9'u n900 sanan liseli.

Uruloki

Uruloki

Üye
aynı platformu kullanıyorlar işlemci daha gelişmiş ve rami daha yüksek ve işletim sistemi daha iyi ki N900 bu dediklerimi android 2.3 yüklüyken yapıyor N9 a da yükleniyor android 2.3 siz hala çift çekirdek masalına devam edin ben sayenizde mesaj kasıyorum isteyen maemo bölümüne sorsun desin ağalar kim çift çekirdek oyunlarını oynatıyor diye