arkadaşlar bence yeni işletim sistemi çok ta hayal değil gibi, görünüyor . microsoft ile yapılan ortaklık anlaşmasında sonra yeni olaylar gelişebilir. çünkü nokia nın durumu ortada , rakiplerinin durumuda ortada . ancak symbian alt yapısını çöpe atacağını da hiç sanmıyorum. nokia şu ana kadar bildiğiniz üzere işletim sistemi yapmadı. symbian nın tüm hisselerini satın aldıktan sonra ortada kaldı. nokia iyi bir telefon üreticisi , iyi bir işletim sistemi üreticisi değil. 3 şansı vardı. ios, android, mikrosoft . şöyle bakalım olaya ios kesin olmaz (aptallık olur), android olabilirdi ancak neden olmadı hala anlamış değilim, geriye microsoft kaldı işletim sisteminde hepsinden daha tecrübeli , onlarda telefon yapamıyor. bence nokia ve microsoft birleşimi iyi oldu . burda en önemli symbian ne olacak , symbian alt yapısı ne olacak. microsoft bugun var yarın yok . sonuçta farklı bir firma olduğu için nokia kendini sağlama almak zorunda o yüzden symbianı hayatta bırakamaz. aynen samsung un yaptığı gibi bana ayrı android ayrı .bakalım görelim derim. tek telefonda iki farklı işletim sistemi yükleme olayına gelince, şu ana kadar yapan olmadı , nokia yaparmı ? bilinmez ama yaparsa büyük fark yaratacağı kesin ....