Nokia N8'lere ileride MeeGo (Linux) ya da Windows Sistemler Yüklenebilecek mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8'lere ileride MeeGo (Linux) ya da Windows Sistemler Yüklenebilecek mi?
Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim üzere herkesin ağzıdan şu sıralar bu sözler var. Nokia N serilerin de Symbian desteğini artık kesecekmiş. Umarım bu doğru değildir. Eğer böyle birşey olursa şayet Nokia N8'lere bu 2 işletim sistemin den birisi ileri de acaba yüklenebilecek mi? Yoksa gerçekten mağdur durum da kalacağız.. Bilgisi olan varsa yazabilir mi?

mavrick

mavrick

Üye
yok daha neler once n8 symbiani duzgun calistirsin ...

suat1111

suat1111

Üye
n70 te synbian değilmi kullanma ozaman

WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi
-----

belferkay

Üye
bir yanda kullanıcıların söylediği ve yaydığı symbian öldü bitti, destek kesildi sözleri var.
bir yanda nokia'nın yaptığı "symbian asla bitmeyecek, hala symbian kullanan bilmemkaç milyon kullanıcımız var. Ayrıca önümüzdeki senelerde de bilmemkaç milyon symbian işletim sistemli cihaz satmayı hedefliyoruz. bizim bu kullanıcılara borcumuz var bu nedenle destek kesilmeyecek" sözü var.

Yorumlamak zor değil, hangisine inanmayı tercih ederseniz. Nokia'ya güvenmeyecekseniz, keşke nokia cihaz almasaydınız. Bu kadar çelişkili davranmaya gerek yok. (sizler için demiyorum yanlış anlamayın.) :)

WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi
bir yanda kullanıcıların söylediği ve yaydığı symbian öldü bitti, destek kesildi sözleri var.
bir yanda nokia'nın yaptığı "symbian asla bitmeyecek, hala symbian kullanan bilmemkaç milyon kullanıcımız var. Ayrıca önümüzdeki senelerde de bilmemkaç milyon symbian işletim sistemli cihaz satmayı hedefliyoruz. bizim bu kullanıcılara borcumuz var bu nedenle destek kesilmeyecek" sözü var.

Yorumlamak zor değil, hangisine inanmayı tercih ederseniz. Nokia'ya güvenmeyecekseniz, keşke nokia cihaz almasaydınız. Bu kadar çelişkili davranmaya gerek yok. (sizler için demiyorum yanlış anlamayın.) :)

Sende haklısın valla hocam ne diyeyim. Bu tür haberler insanın gerçekten moralini bozmakta bire bir. Artık zamana bırakacağız. Önümüzdeki 1 kaç sene içinde kesinlik kazanır galiba.

one2one2

one2one2

Üye
arkadaslar herkes korkmakta hakli millet s60v5- s^3 vs. yeni yeni alisiyor ve sistem yeni oturuyor. Nokia bir aptallik etti dogru suan anladigim kadariyla n8 ilede hayal kirikligina ugradi bekledigi pazar payini bu modelle yakalayamadi yeni bir yol cizdi ve n8 in uzerinede cok dusmuyor buda dogru. (mesela bu s60 v5 desteginde boyle degildi.) ancak biz bir tuketici olarak sunun bilincindeyiz. farzedelimki nokia symbian destegini hadi tamamen kesti. ben birdaha nokia alirmiyim? kendi adima konusuyorum zaten zor isindim bu markaya :) onun icin tuketicinin bilincli oldugunu Nokia ureticiside biliyor. Nokia kabugunu kirmanin pesinde goze buyuk seyler aldi ve zannetmeyinki symbiani terk eder. tam tersi symbianla kopru kuracak. ki eski musterilerinide dagitmasin toplasin. adamlar s^3 islemcinin bile dogaya kazandirilabilen materyaline kadar dusunuyorda asil bu onemli konularimi dikkate almicaklar. çil çil dolarlari kaybetmek istemez bu yahudi merak etmeyin siz ;)

Starsley

Pr 2.0 ile başka bir işletim sistemi yüklenebileceği söyleniyor.

mustafa

mustafa

Üye
bana daha önce nokiadan mail gelmişti symbiandan desteği çekmeyeceğiz diye (ingilizce olarak). n8 e meego yada windows desteği bence gelmeyecektir çünkü nokia bunu hiç bir zaman yapmadı. n8 için bundan sonra yapılacak en büyük şey menüsünün değişmesi ve daha stabil çalışması olacaktır. bu benim kanaatim tabi.

AYNA

AYNA

Üye
böyle birşey olucağını hiç sanmıyorum benim fikrim olmasınıda istemem zaten symbian gibi işletim sistemimi var yaa :D

tasarimx

Üye
arkadaşlar bence yeni işletim sistemi çok ta hayal değil gibi, görünüyor . microsoft ile yapılan ortaklık anlaşmasında sonra yeni olaylar gelişebilir. çünkü nokia nın durumu ortada , rakiplerinin durumuda ortada . ancak symbian alt yapısını çöpe atacağını da hiç sanmıyorum. nokia şu ana kadar bildiğiniz üzere işletim sistemi yapmadı. symbian nın tüm hisselerini satın aldıktan sonra ortada kaldı. nokia iyi bir telefon üreticisi , iyi bir işletim sistemi üreticisi değil. 3 şansı vardı. ios, android, mikrosoft . şöyle bakalım olaya ios kesin olmaz (aptallık olur), android olabilirdi ancak neden olmadı hala anlamış değilim, geriye microsoft kaldı işletim sisteminde hepsinden daha tecrübeli , onlarda telefon yapamıyor. bence nokia ve microsoft birleşimi iyi oldu . burda en önemli symbian ne olacak , symbian alt yapısı ne olacak. microsoft bugun var yarın yok . sonuçta farklı bir firma olduğu için nokia kendini sağlama almak zorunda o yüzden symbianı hayatta bırakamaz. aynen samsung un yaptığı gibi bana ayrı android ayrı .bakalım görelim derim. tek telefonda iki farklı işletim sistemi yükleme olayına gelince, şu ana kadar yapan olmadı , nokia yaparmı ? bilinmez ama yaparsa büyük fark yaratacağı kesin ....

Starsley

Symbiana bir şey olmaz. Yazın bunu bi kenara

TheORCUN

TheORCUN

Üye
bana daha önce nokiadan mail gelmişti symbiandan desteği çekmeyeceğiz diye (ingilizce olarak). n8 e meego yada windows desteği bence gelmeyecektir çünkü nokia bunu hiç bir zaman yapmadı. n8 için bundan sonra yapılacak en büyük şey menüsünün değişmesi ve daha stabil çalışması olacaktır. bu benim kanaatim tabi.

Şunu azıcık daha açıklayayım: Telefonun işletim sistemi, bırakın bir güncellemeyi, Flash ile bile değişmez; Nokia Shop'a verseniz de en yetkili teknik servise gönderir, ancak onlar yapabilir zaten, ki yogunlugu da siz düşünün; bunu asla göze alamazlar...

Mustafa1300

Mustafa1300

Üye
mantıklı düşününce nokia işletim sistemini değiştirerek başına bela almaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt