Nokia N8 için HDMI kablosu alacakların dikkatine

Sponsorlu Bağlantılar

ozggurr

ozggurr

Üye
Sorunu hallettim.Bir nokia shopa gittim ve durumu anlattım.Böyle bir durumun olup olmadığını sordum.Bugüne kadar hiç sorun yaşanmadığını ve bunun kablo uzunluğu ile alakalı olamayacağını söyledi.Gözümün önünde benim telefonla deneme yaptı.İlk anda yine olmadı.Sonra hdmi kablosuna iyice bastırdı ve görüntü ekranda çıktı.Kabloyu tamamen oturtmak için biraz bastırmamız gerekirmiş.Eve gelip denedim ve sorun çözüldü.

Nokia destek hattı demekki soruna çözüm bulamayınca rastgele birşeyler söyleyip geçiştiriyorlarmış bunu aladım

Ben sizi arastirmadan, bakmadan yanlis yonlendirir miyim ya, bir de kizmistiniz bana ben o bilgi yanlistir diye yazinca, nokia destek hattindakilerden aldim bilgiyi diye, bak iste Nokia destek hatti bile olsa bilgi yanlis olabiliyor...

Sorunu cozdugune gercekten cok sevindim, HDMI televizyonum yok ama bari olanlar tadini cikartabilsin yahu! :)

Simdi bir baslik acicam, -N8 aldim diye HD tv alinir mi ne dersiniz- diye o olacak :) Istanbul'a donunce bakariz tadina HD tv'nin artik...

Sevgiler

Rich4arD

Rich4arD

Üye
Bizde HD Tv yi alalı çok olmuyor . Kabloyu henüz almadığımdan o zevkede varamadım .

SilentOne

SilentOne

Üye
ulen hd tv ye baqlamak da süper olur yha

erkara_64

arkadaşlarlar gerçekten bu zevki tatmalısınız...düşünün evde 15-20 kişi var ve telefon sadece sende ve herkes bu görüntüleri izleyebiliyorlar...

Rich4arD

Rich4arD

Üye
Yarın bi HDMI Kablo alıp denemem lazım hemen evdee .
Ortalama fiyat aralığı ne kadar ?

erkara_64

ortalama fiyat 20-30 tl arasında...ben altın uçlu olanından aldım 30 tl dediler 25 e aldım...daha fazla inmedi walla:)

zallas

Üye
Teşekkürler bilgi için .

berkayevs4

berkayevs4

Üye
altınç uçlu kablolar iletip normal metal uçlu kablolar iletmiyor olabilir

ozggurr

ozggurr

Üye
arkadaşlarlar gerçekten bu zevki tatmalısınız...düşünün evde 15-20 kişi var ve telefon sadece sende ve herkes bu görüntüleri izleyebiliyorlar...

bir ara HD goruntulu video ayarlayacak ve paylasacaktin bizimle, beklemedeyiz firsat bulunca paylasirsan sevinirim...

orcthesorc

orcthesorc

Üye
Hdmi kabloların ''altın kaplama'' uçlu olması sadece oxidasyonu önleyerek,kablonun uzun zaman boyunca kullanılmasını sağlamaktadır..Günlük olarak seyrek kullanan (kabloaya elektrik verilimi az) kullanıcılar için altın kaplama uçlu hdmi kablosuna gerek kalmamaktadır.

Ayrıca belirtmek isterim ki benim kullandığım kablo 1,5 m lik altın uçlu hdmi kablosudur ve hiç bir problem yaşamadığımıda belirtmek isterim.

Şöyle bir husus daha varki; Ben eski bir n96 kullanıcısı olarak,eski telefonum ile kullandığım normal scart tv bağlantı kablosunu N8 ile kullanmayı denedim ve olumlu sonuç aldım.Fakat işin ilginci görüntü kalitesi açısından Hdmi ile bağladığım zaman aldığım görüntüden pek farklı olmadığını gördüm...Acaba başka deneyenler varmıdır?

saygılar..

ozggurr

ozggurr

Üye
Hdmi ile bağladığım zaman aldığım görüntüden pek farklı olmadığını gördüm...Acaba başka deneyenler varmıdır?

saygılar..

Ben 5800 ile kullanilan TV kablosu ile N8'i TV'ye baglayinca 5800'den aldigim goruntuden daha net ve kaliteli goruntu aliyorum, ancak tuplu TV'de.. (HD tv yok, hic kiyaslama firsatim olmadi)

fatihkul

Üye
usta senin kablo bozuktur ben 1.5 metrelik kabloyla çalıştırıyorum ve kullanıyorumda gayet güzel görntü veriyor

erkara_64

bir ara HD goruntulu video ayarlayacak ve paylasacaktin bizimle, beklemedeyiz firsat bulunca paylasirsan sevinirim...

özgür kardeşim uyarın için tşkr ederim..gerçekten bende çok istiyorum böyle bir video koymayı ama öyle baştan savma iş olsun istemiyorum ve gerçekten de güzel bir çalışma çıkmasını istiyorum o yüzdendir ki buna şuan için fırsat bulamıyorum malum yılbaşı işler çok yoğun...şehir dışı çalışmaları-hesaplar kitaplar derken eve bile zor fırsatım oluyor anca eve uyumaya gecebiliorum...anlayışınızı umarım..

ve en önemlisi nokianın yeni çıkaracağı güncellemeyi çıkarmasını ve o güncelleme üzerinden yayınlamayı düşünüyorum..şu an için yazılım konusunda bariz hatalar söz konusu en azından n8 alacaklar bu güncellemeye göre alsınlar istiyorum...

ve son olarak n8 kullanan-kullanmayan:)tüm maxicep aleminin yılbaşını kutlar nice senelere n8 le ve sevdiklerinizle girmeniz dileğiyle....

Rich4arD

Rich4arD

Üye
Sonunda kavuştum kablomaa .d

--------------- Ekleme ---------------

1.8 Metrelik HDMI Kablosu var taktım ve sorunsuz süper bi zevk . Oturduk 6 yaşımdaki kardeşimle beraber araba yarışı oynadık .

kral7272

Üye
ya bendede n8 var birde hdmı lcd var ama kablo yok nereden alabilirim batmandayım bu arada ltf biri yardımcı olsun burdaki birkac telefoncuya sordum yok dediler ayrıca nokıa shop ta yok batmandanereden alacam yardımcı olun ltffffff şimdiden tşklr

esmer852

Üye
Nokia N8 için HDMI kablosu almamış olup alacak arkadaşlar kablonun uzunluğuna dikkat etmeleri gerekliymiş.Evimde kullandığım LCD televizyonun HDMI kablosu 1,5 metre.Telefonun HDMI özelliğini denemek için aparatı yardımıyla telefonu LCD televizyonuma bağladım.Ama hiçbir tepki olmadı.Nokia destek hattını aradığımda N8 telefonların 1,5 metre ve daha uzun HDMI kablolarını desteklecek güce sahip olmadığı bilgisini verdiler.Bu konuda hiçbir yerde böyle bir bilgiye rastlamadım.

1 metrelik kablo olursa sorun yaşanmazmış.Destek hattından verilen bilgi böyle.

Yeni kablo alacak arkadaşlar bunu gözönünde bulundursunlar.

Kardeşim bende en az 2 metrelik hdmı kablosu war ve n8 destekliyor bu bir yalan bi bilgidir senin telefonunda sorun var normalde destekler ama belki şundan da kaynaklanıyor olabilir hdmı kablosunu telefona ve ldc ye bagladıgın zaman il öce bende bulamamıstım ama sonradan lcd nin modunu değistirmen lazım.sizde ne yazıyo bilmiyorum ama benim kumandada "source" diye bir tuş var ona bastıgımda sıra ile modları degisiyor belki sendede öyledir. bu arada benim hdmı kablosu altın uclu falan da degil telefon fazla iyi gostermez diye fazla iyi bisi almadımm 15tl ye 2m yada 2.5 metrelik bi kablo aldım film izlemesi muhteşem oluyor tavsiye ederim ve 720 p videoların görüntüsü güzel çıkıyo lcd de ama tek sorun menu yada oyunlar telefonda göründüğü kadar iyi görünmüyor onuda belirtmiş olayım

----------Eklendi @ 10:59:10 ---------- Yazıldı @ 10:50:56 ----------

ya bendede n8 var birde hdmı lcd var ama kablo yok nereden alabilirim batmandayım bu arada ltf biri yardımcı olsun burdaki birkac telefoncuya sordum yok dediler ayrıca nokıa shop ta yok batmandanereden alacam yardımcı olun ltffffff şimdiden tşklr

Kardeşim herhangi bir elektronik mağzasından alabilirsin yada internet kafelerde bile satılıyo ama internet kafelerden almanı tavsiye etmem ve ldc satan yerlerde yada ne bileyim kamera satan yerler televizyon satan yerler ,telefon satan yerler genelde buradlarda bulunur

esatgelmedi

Üye
ben 3 metrelik hdmı kablosu kullanıyorum teknosadan almıştım 12 tl civarı bir fiyata altın uçlu ya da çok kaliteli bilinen bir marka değil ama çatır çatır çalışıyor hiç bir sıkıntı yaşamadım bence telefondan yada kablodan kaynaklanan bir sıkıntı vardır. emin olun bu forumdaki pek çok kullanıcı nokia destek hattındaki teknisyenlerden kat kat daha bilgilidir. denemeden onların dediklerini ciddiye almayın.hiç bir zaman destek hattından tatmin edici cevaplar alamıyorum hep demagoji, laf kalabalığı.

Üst Alt