Nokia N8 için HDMI kablosu alacakların dikkatine

Sponsorlu Bağlantılar

mathman20

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8 için HDMI kablosu alacakların dikkatine
Nokia N8 için HDMI kablosu almamış olup alacak arkadaşlar kablonun uzunluğuna dikkat etmeleri gerekliymiş.Evimde kullandığım LCD televizyonun HDMI kablosu 1,5 metre.Telefonun HDMI özelliğini denemek için aparatı yardımıyla telefonu LCD televizyonuma bağladım.Ama hiçbir tepki olmadı.Nokia destek hattını aradığımda N8 telefonların 1,5 metre ve daha uzun HDMI kablolarını desteklecek güce sahip olmadığı bilgisini verdiler.Bu konuda hiçbir yerde böyle bir bilgiye rastlamadım.

1 metrelik kablo olursa sorun yaşanmazmış.Destek hattından verilen bilgi böyle.

Yeni kablo alacak arkadaşlar bunu gözönünde bulundursunlar.

• Beğen
Tepkiler: aagkn

bjkstormbjk

bjkstormbjk

Üye
önemli bi ayrıntı teşekkürler..

wolverinex

Üye
saçmalığa bak..:) bu telefonu yaparken düşünselerdi biraz ..lcdnin dibindemi duracağız..bilgi için teşekkür ederim.peki aradaki bağlantıyı güçlendiremezmiyiz? kablo uzaması için?

ozggurr

ozggurr

Üye
Nokia destek hattını aradığımda N8 telefonların 1,5 metre ve daha uzun HDMI kablolarını desteklecek güce sahip olmadığı bilgisini verdiler.Bu konuda hiçbir yerde böyle bir bilgiye rastlamadım.

1 metrelik kablo olursa sorun yaşanmazmış.Destek hattından verilen bilgi böyle.

Yeni kablo alacak arkadaşlar bunu gözönünde bulundursunlar.

Ben bu bilginin dogru oldugunu sanmiyorum:

Nokia N8 icin 1.5 m'lik HDMI kablolari satiliyor halihazirda...

mathman20

Üye
    Konu Sahibi

Bana destek hattından söylenen bilgi budur arkadaşım.Yaşadığım durumu paylaştım sadece.
Peki siz 1,5 metrelik kablo ile denediniz mi ?

--------------- Ekleme ---------------

Dilerseniz nokia destek hattını arayıp benim anlattığım haliyle kendiniz sorun.

ozggurr

ozggurr

Üye
Bana destek hattından söylenen bilgi budur arkadaşım.Yaşadığım durumu paylaştım sadece.
Peki siz 1,5 metrelik kablo ile denediniz mi ?

--------------- Ekleme ---------------

Dilerseniz nokia destek hattını arayıp benim anlattığım haliyle kendiniz sorun.
Ben sizin yasadiginiz dogru degildir demiyorum ki, Nokia destek hattinda verilen bilgi dogru degildir diyorum...
Alin bakin Nokia kendi sitesinde de satiyor 1.5 m'lik kablolar:

mathman20

Üye
    Konu Sahibi
Ben sizin yasadiginiz dogru degildir demiyorum ki, Nokia destek hattinda verilen bilgi dogru degildir diyorum...
Alin bakin Nokia kendi sitesinde de satiyor 1.5 m'lik kablolar:

Bu kablolar N8 için özel yapıldığı için 1,5 metrelik olması sorun yaratmıyor olabilir mi ?
Çünkü ben doğrudan televizyonumda kullandığım herhangi bir kablodan bahsettim.
Herhangi bir HDMI kablo kullanımında 1,5 metreden fazla olması sorun yaratabilir mi sizce ?

aagkn

aagkn

Üye
gerekli bir bilgi olmuş teşekkürler :)

alemburda

alemburda

Üye
Bu kablolar N8 için özel yapıldığı için 1,5 metrelik olması sorun yaratmıyor olabilir mi ?
Çünkü ben doğrudan televizyonumda kullandığım herhangi bir kablodan bahsettim.
Herhangi bir HDMI kablo kullanımında 1,5 metreden fazla olması sorun yaratabilir mi sizce ?
tamamen iletkenlik ile ilgili birşey farklı bir malzeme kullandılarsa olur.

aagkn

aagkn

Üye

Nokia N8 icin 1.5 m'lik HDMI kablolari satiliyor halihazirda...

[/QU

yeterince ikna edici olmuş özgürr teşekkürler :yuru

emre817

Üye
evimde 106 ekran lcd televizyonda bir ucu mini HDMI biri normal şekilde 1.5 metrelik kablo kullanıyorum hiç bir sorun yok

mathman20

Üye
    Konu Sahibi
evimde 106 ekran lcd televizyonda bir ucu mini HDMI biri normal şekilde 1.5 metrelik kablo kullanıyorum hiç bir sorun yok

Herhangi bir menüde herhangi bir ayar yaptınız mı peki ?

bjkstormbjk

bjkstormbjk

Üye
bu bence kablo kalitesiyle alakalı bidurum..

Rich4arD

Rich4arD

Üye
Bende HDMI Kablosu alıcamda bunu gördüğüm iyi oldu ama biraz garip . Yazılanlar ve Nokia ' nın söylediği . Birde fiyat aralığını bilmiyorum .

sefbay2

Üye
arkadaslar ben 1.5 metre kablo aldım sorun yasamadım ve kullanıyorum

erkara_64

bence nokia destek hattını aradıysan bence en büyük hatayı burda yapmışsın...

nokia müşteri destek hattındaki bir kişi n8 i hacklemiş mi yada ne bilim bir şeyler yapmış mı bunları bilseydi zaten birşey demezdim ama bildiklerini sanmıorum....uzmanları ayrı tutuyorum sadece müşteri destek hattı diyorum...
benim hdmı kablom da tam 1.87 metre altın uçlu ayna gibi gösterior maşallah:)

mathman20

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar ben 1.5 metre kablo aldım sorun yasamadım ve kullanıyorum

Sorunu hallettim.Bir nokia shopa gittim ve durumu anlattım.Böyle bir durumun olup olmadığını sordum.Bugüne kadar hiç sorun yaşanmadığını ve bunun kablo uzunluğu ile alakalı olamayacağını söyledi.Gözümün önünde benim telefonla deneme yaptı.İlk anda yine olmadı.Sonra hdmi kablosuna iyice bastırdı ve görüntü ekranda çıktı.Kabloyu tamamen oturtmak için biraz bastırmamız gerekirmiş.Eve gelip denedim ve sorun çözüldü.

Nokia destek hattı demekki soruna çözüm bulamayınca rastgele birşeyler söyleyip geçiştiriyorlarmış bunu aladım

Rich4arD

Rich4arD

Üye
Sorun tamamiyle senden kaynaklıymış .
Nokia destek hattı demekki soruna çözüm bulamayınca rastgele birşeyler söyleyip geçiştiriyorlarmış bunu aladım
Ama buna katılıyorum . Öyle demeleri garip .

esmeramber_18

esmeramber_18

Üye
Mubarek destek değil köstek hattı..:ehe Nezaman bir soruya doğru cevap verdiler ki sanki...

Rich4arD

Rich4arD

Üye
Aslında destek hattının geçiştirmemesi lazım . Yada yalan dolan bir cevap vermemesi lazım . Açıklama olarak bunu söylemesi çok çok çok kötü . Eğer yerinde olsam bi şekilde şikayet ederdim bunu Nokia ' ya . Kanıtlandığı zaman ( Konuşma kaydı dinlendiği zaman ) Anında işten çıkarırlar .

Üst Alt