Nokia N8 Hakkinda Dogru Zannedilen Yanlis Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
ilk sayfa guncellendi
özgür arkadaşım ben hala n8ime wireless klavye fare almadım sen microsoft kullanıyorum demiştin kullandığın wireless klavye mouse setinin modeli nedir? malum her marka model çalışmıyor N8'de... Emin olmak lazım
 


ozggurr

ozggurr

Üye
    Konu Sahibi

özgür arkadaşım ben hala n8ime wireless klavye fare almadım sen microsoft kullanıyorum demiştin kullandığın wireless klavye mouse setinin modeli nedir? malum her marka model çalışmıyor N8'de... Emin olmak lazım

Bu sorunun cevabini eger musait olabilirsem yarin verecegim... Klavye ve mouse'dan cok uzaklardayim an itibari ile...

ancak belki meraklisi vardir, yanimdan hic ayirmadigim bt mouse modeli:
 
  • Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Bu sorunun cevabini eger musait olabilirsem yarin verecegim... Klavye ve mouse'dan cok uzaklardayim an itibari ile...

ancak belki meraklisi vardir, yanimdan hic ayirmadigim bt mouse modeli:
tamam bekleyeceğim... Yardımların için teşekkürler


----------Eklendi @ 19:55:01 ---------- Yazıldı @ 19:52:23 ----------

bide ben bu dinodirect sitesini önceden incelemiştim ama şimdi unuttum burası ebaydan daha farklı daha iyi bir sistemle çalışıyordu hatırladığım kadarıyla?
 
ceranteam

ceranteam

Üye
özgür verdiğin bilgiler süper teşekkür ederim işime yarayacak şeyler çok
 
  • Beğen
Tepkiler: ozggurr
ozggurr

ozggurr

Üye
    Konu Sahibi
bu mesaji cep telefonumdan, wireless mouse+klavye setini kullanarak gonderiyorum.
Su anda Nokia N8 3.5 mm jack kulaklik girisinden eski tuplu TV'ye bagli.
Nokia'nin browser'i ile maxicepe girdim, arka planda TuneWiki programi calisiyor, ferdi abimiz soyluyor: bana da soyle ben de bileyim...
... ben simdi uzakta hasret icindeyim, gercekten Turkiye'den bu kadar uzakta bu mesaji atiyorken arkada radyoda bu sarkinin calmasi manidar oldu.

neyse toparliyalim:
adresinden incelenebilir, rapoo 1800 pro wireless klavye+mouse seti Nokia N8 ile kullanabilirsiniz...



Microsoft olanin modelini hala ogrenemedim, Istanbul'dakilere ulasinca sorup ogrenip paylasacagim ilk firsatta.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
tmm microsoft olanını bekleyeceğim ;)
 
ozggurr

ozggurr

Üye
    Konu Sahibi
1. sayfa guncellendi...
 
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
özgürcüm birşey soracağım. Ben kablolu fare kullanıyorum ama fare kasılarak çalışıyor yani pek akıcı değil. Bu wirelles yada ne bileyim bluetooth farelerde de durum böyle mi? Yardımcı olursan çok sevinirim..
 

zgr_techno

Üye
oncelikle belirtmem gerekiyir ki ben donanim saticisi degilim o yuzden onlarca modeli sahsen denemedim ancak usb mouselarin bazilarinda kasma oldugunu ben de gordum. Evimdeki mouse nerdeyse hic kasmadan calisirken isyerindeki mouse kasiyordu. Bluetooth mouse wi-fi kapaliyken cok akici calisiyor, wi-fi acikken hafif bir kasma yapiyor. Usb dongle ile calisan wireless mouse ise cok daha iyi performans veriyor ve 5 dk idle kalmasi durumunda BT mouse gibi off olmadigi icin kullanimi daha iyi ancak usb portunu kullandigi icin yer kapliyor biraz... Isin ozu modelden modele fark oluyor mouse ile ilgili... Angry birds haricindeki 3D oyunlari mouse ile oynamak pek mumkun degil, bu anlamda N8 bir N900 kadar basarili degil.
 
_ardaa

_ardaa

Üye
usb hub ile birden fazla usb cihaz örnek klavye+mouse gibi bağlanabilir mi acaba, yada yazıcı bağlamayı deneyen oldu mu yada usb herhangi bir alet.
 
ozggurr

ozggurr

Üye
    Konu Sahibi
Benim denedigim USB hublari desteklemedi.

USB otg ile deneyip calistirabildigim aletler:

USB speaker,
USB web cam (sadece uzerindeki led lambalarini yakiyor, kamera ozelligini desteklemiyor),
USB mouse,
USB klavye,
USB vantilator (laptoplarin altina koyulan sogutucular dagil)
USB card reader, (coklu mmc, sd karlari okumaya yarayandan)
USB led (aydinlatma icin)
USB dongle (kablosuz klavye+fare seti)
Printer denedim desteklemedi, printer calistirabilen arkadas cikarsa aramizdan kendisine bir top A4 ve renkli kartus hediye edecegim helalinden :)
 
_ardaa

_ardaa

Üye
Hepimiz elimizdeki usb cihazları deneyelim tek tek hangileri çalışıyor hangileri çalışmıyor şeklinde bir liste hazırlayalım bence.
Emir gibi algılama da mesela listeyi sen ilk mesaja eklersin elimizde güzel bir liste olur, artık acaba bu cihaz bende çalışır mı diye düşünmek zorunda kalmayız hem benim gibi insanlarında merakı giderilir:)

Yazıcı konusunda içimden bir his göreceğini söylüyor tamamen duygusal olsa da ümitliyim.
 
Uruloki

Uruloki

Üye
abi bence yazıcı çalıştırmaz çünkü driver filan ama tak kullanlar var belki onları çalıştırır
 
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Profil bilgileri: zgr_techno - MaxiCep.Com zgr techno kardeşim soruma cevap verdiğin için çok teşekkür edrim yalnız evinde kullandığım ve kasma olmayan mouse'nin marka modelini verebilir misin alayım bari. Yakışmıyor kasılarak çalışması
 
ozggurr

ozggurr

Üye
    Konu Sahibi
ilk sayfa guncellendi,

Nokia Play To programininin Windows 7 media player ile sorunsuz calistigini paylastim, ayrica USB OTG ile deneyip calistirabildigim aletlerin listesini ilk sayfaya ekledim... USB OTG tecrubesi ile ilgili herkes yazacak artik, listeyi uzatacagiz, herkes neyi kullanabilecegini gorecek listeden... Hadi katilim bekliyoru herkesten OTG ile ilgili...
 
ozggurr

ozggurr

Üye
    Konu Sahibi
ilk sayfa guncellendi:

Nokia N8 ekran goruntusunu standart vga cikisli desktop monitorunden nasil alabilecegimizi anlattim...
 
  • Beğen
Tepkiler: iatis
Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
Teşekkürler.
 
SilentOne

SilentOne

Üye
cok guzl br paylasm
 

erdemtumlucali

Üye
arkadaşlar ben n8 ime nano alıcılı logitech klavye ve mouse mi bağlayamıyorum sadece klavye yi görüyor ayrıca hdmi ile monitörüme bağladığımda videolardan ve mp3lerden ses gelmiyor... Yardımcı olursanız sevinirim...
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Merhaba arkadaslar,
Forumda bazen N8'in ozellikleri ve kullanilirken karsilasilan sorunlarla ilgili yazismalari okurken N8 kullanicilarinin bile N8'in ozelliklerini tam olarak bilemediklerini goruyorum... Bu basligi acmamin nedeni N8'de olan ozelliklerin varligindan habersiz arkadaslarin bu ozellikleri ogrenmeleri ve N8 kullanicisi olarak "akilli telefonlarinin aklindan" daha fazla istifade edebilmeleridir.

Aylar sonra gelen aciklama: Nokia N8 niyetiyle acmistim konuyu ama Nokia N8'i asmaya basladi konu biraz. Symbian^3 kullanan diger modelleri de kapsiyor konularin cogu...

Forumda dikkatimi cektikce basligin altini dolduracagim...

Yanlis 1- N8 sadece HDMI Tv'lere baglanabilir:
N8 HD ve tuplu tvlere ve HDMI ya da VGA cikisli monitorlere baglanabilir.
Nokia N8'i tuplu TV'ye baglamak icin: 3.5 mm jack ve 3 cikisli (kirmizi-sari-beyaz) kablo lazim. Nokia 5800 ile birlikte gelen TV kablosunun aynisi ya da benzer herhangi kablo temin edebilirsin telefonculardan.

3.5mm girisi nokianin kulaklik cisikina takip 3 renkli kabloyu televizyonun dogru yerlerine (bir video iki ses) takiyorsunuz..

Bu islemi yapmadan once dikkat edeceginiz sey ise 3.5 mm girise kablonun tik diye bir ses gelecek sekilde iyice oturmasi ve menu>>settings>>phone>>accesorries>>tv-otu uzerine basili tutup cikan menuden set as default ayarinin yapilmasi....

sonra da tv kumandasinda av1-2 diye goruntu aratmak ve tadini cikartmak kaliyor geriye...

Nokia N8'i VGA monitore baglamak icin: kutudan cikan HDMI kablosuna ek olarak HDMI to VGA converter ve monitor kablosu lazim (monitorunuzun standart kablosu yeterli ek olarak almaya gerek yok).

Oncelikle Monitor kablosunu converter'in vga portuna baglamalisiniz, daha sonra telefonla gelen HDMI kablosunu converterin HDMI portuna baglayip converterin guc kaynagini aciyorsunuz. En son HDMI'in kucuk ucunu Nokia N8'e takinca HDMI baglanti moduna geciyor telefon ve goruntu VGA monutor'e dusuyor. Ses icin converter uzerinde sag ve sol ses cikisi mevcut oldugundan harici hoparlor ile ses de alabiliyorsunuz. VGA'ya HDMI ile baglanildigindan telefonunuzda Big Screen uygulamasi kuruluysa otomatik olarak devreye giriyor :)

Ilk denemede goruntu monitore dusmezse mini HDMI'i telefondan cikartip tekrar takin...





Yanlis 2- N8 uzerindeki kulaklik girisinden sadece ses cikisi alinabilir:
Ayni kulaklik girisinden kullanilan kabloya bagli olarak hem ses hem goruntu cikisi ya da sadece ses cikisi ya da sadece goruntu cikisi alinabilir.

Yanlis 3- N8'e ayni anda sadece bir adet Bluetooth (BT) cihaz baglanilabilir:
N8'e birden cok BT cihaz ayni anda baglanabilir.

Yanlis 4- N8'e sadece BT klavye ve mouse baglanabilir:
N8'e BT, USB ve diger kablosuz klavye ve mouselar baglanabilir.. Yalniz butun cihazlar N8 ile calismayabilir. Iphone BT klavye N8 tarafindan BT aracigiliyla gorulemediginden eslesilemiyor.. Ancak windows uyumlu olan cihazlarin geneli N8 ile sorunsuz calisabiliyor.

Yanlis 5- N8 .avi dosyalarini oynatamaz:
N8 .avi dosyalarinin %90'ini sorunsuz bir sekilde oynatir.

Yanlis 6- Nokia N8 ekranina sadece elle dokunuluyor:

N8'i parmaklarimiz haricinde adresinden bilgilerine ulasabileceginiz kalemle de kullanabiliriz.

Yanlis 7- Nokia N8 ten ile calistigi icin kilif icindeyken tus kilidi yapmamiza gerek yok:

Elimizde ince bir eldiven varken, ya da parmagimizin ucunda pecete varken de Nokia N8'in ekranina dokundugumuzda ekran tepki verebilmektedir. Ayni zamanda kadife ya da bezden bohca seklindeki kilif icinde de yine ekran uzerine bir baski oldugunda ekran baskiyi algilamakta ve istemedigimiz islemlerin calismasina neden olabilmektedir, O yuzden Nokia N8'i kilifina koyarken tus kilidi kullanilmasi olasi sorunlarin onune gecer.

Yanlis 8- Goruntulu gorusmek icin muhakkak operatore odeme yapmamiz gereklidir:

Fring kullanicilari kendi aralarinda wifi uzerinden, operator ucretlendirmelerinden bagimsiz olarak, goruntulu gorusme yapabilirler. Sinirsiz ve tamamen ucretsiz. Tek sart her iki tarafta da fring kurulu olmasi...

Yanlis 9- Nokia N8 yakin cekimlerde kucuk yazilari net gostermiyor:

Camera>>Settings>>Scene mode>>Close-up seceneklerinde, dogru aci ve isik kullanilarak deklansore odaklama yapacak sekilde yarim basilip odaklama yapildiktan sonra tam basilinca cok net cekim yapiliyor.

Yanlis 10- Nokia N8 wireless klavye+mouse setini ayni anda desteklemez:

Bal gibi de destekler! Cok da sorunsuz calistirir.

Yanlis 11- Nokia N8'e takilan harici bellege (usb hafiza karti ya da hard disk) video kaydedilemez:

N8'de harici bellege kamera kaydi yapabilirsiniz. Ancak oncelikle forumda uygulama bolumunde yer alan CameraPro programini kurmaniz lazim.
forumda aradim da bulamadim demeyin diye ahan da link:

http://www.maxicep.com/symbian-3-re...amerapro-v1-01-1-symbian-3-signed-478258.html

Mukemmel ozelliklere sahip CameraPro programini acip video modundayken ayarlar menusunde (settings) >> Storage location G:\ olacak sekilde ayar yaptiginizda N8'de harici diskler G:\ olarak goruldugu icin cekilen video harici diske kaydedilir..

Yanlis 12- Nokia N8'de mailler otomatik guncellenmez ve anlik olarak iletilmez.

Nokia N8'deki butun mail hesaplariniz otomatik olarak guncellenir ve anlik olarak iletilebilir. Internet baglantinizi ve mail ayarlarinizi gozden gecirin....

Yanlis 13- Ana ekrandaki widgetler RSS desteklemiyor.

"telden buraya gir dostum.


daha sonra seçenekler diyip beslemelere abona ol seçenegi var. hemen ilk sıralarda ona tıkla abona ol de. sonra o abona olacak. orada açılacak. sonra rss üzerine uzunca dokun yenile de güncellensin. sonra tekrar uzunca dokun ayarlardan otomatik güncellemeyi istediğin saate göre ayarla. daha sonra burada işin bitince herşeyden çıkış yap ev ekranına gir. sonra ev ekranında widget olmayan biryere uzunca dokun widget ekleye bas. orada rss göreceksin. onu seç. işte ev ekranında gösterecek.

aynı şekilde başka siteler içinde yaparsın. ama rss feed özelliği olmalı sitenin. maxicepte dene istersen. bu bölüme gir konuların olduğu sayfa yani
http://www.maxicep.com/symbian-3-destek

burayı ekle. rss özelliği varsa sitenin ana ekrandan açılmış konuları takip edersin başlıklar halinde. haberlerde iyi oluyor bu. haber başlıklarını özet özet okuyorsun. otomatik güncelleme kesin ayarla. sen hiç ugraşmazsın. o saati geldiğinde wifi ile bağlanır. güncellemesini alır ve wifi bağlantısını keser. işte bu da mükemmel bi özellik.

bilmemek ayıp değil. telefon zevkli hale geliyor."
kaynak: http://www.maxicep.com/symbian-3-de...rarimi-etkileyen-nedenleri-yazdim-483958.html
elektronikmüh adli arkadasimiza tesekkurler...

Yanlis 14- Nokia N8'de DLNA teknolojisi yok..

Birkac ay symbian^3 destek forumunda samsung wave kullanicilari ile aramizda HDMI mi iyi DLNA mi iyi diye bir tartisma olmustu, samsung kullanan arkadaslar DLNA'yi ove ove yere goge sigdiramayinca bizler de nokia betalabs'in kapisini caldik ve dedik ki hani Nokia N8 sen onunla ne yaparsan o idi, neden DLNA yok, onlar da cevap verdiler biz program tavsiyesi uzerine program yazmiyoruz o yuzden program istekleriniz icin mesaj atmayin :)

aradan bir kac ay gectikten sonra bir de baktim forumda DLNA nedir gibi basliklar acilmis... Neler oluyor derken okudukca anladim ki betalabs yapmis yine yapacagini ve DLNA destegini sunmus butun Symbian^3 kullanicilarina...

Arkadaslar artik HDMI+DLNA'miz var bilmem farkinda misiniz? :)

betalabs uyeliginiz varsa asagidaki linkten programi kurabilirsiniz:



Indirdiginiz Nokia Play To programini kurduktan sonra ben wifi uzerinden ofisteki arkadasimin windows 7 media playerinda Resim, Muzik ve N8 ile cektigim videolari sorunsuz bir sekilde oynattim, diger Donanimlari deneme firsatim oldukca tecrubelerimi paylasacagim..

Nokia N8; Anna ikonlari, Nokia Big Screen, Nokia Drop, Nokia Favourite Apps uygulamalarindan sonra Nokia Play To ile benim gozumde eksiklerini epeyce kapatmayi basardi... Ben hala bir umutla maemo browser'in symbian'a birebir port edilecegini bekleyecegim, bunun icin firsat buldukca onerilerimi iletecegim, sizler de nokia'yi bu konuda maillerinizle uyarin, biraz gec yapsalar da bu adamlar yapiyorlar istediklerimizi, yapmak zorunda olduklarinin da farkindalar artik keza...

--------------------------------Bir kac arkadasin istegi uzerine duzenlenen liste---------------------------------
USB OTG deneyip calistirabildigimiz alet ve edevatin listesini hep birlikte uzatmaya calisacagiz hayirlisi bakalim:


USB speaker (noname-made in china),
USB web cam (sadece uzerindeki led lambalarini yakiyor, kamera ozelligini desteklemiyor):
USB mouse,
USB klavye,
USB vantilator (laptoplarin altina koyulan sogutucular dahil)
USB card reader, (coklu mmc, sd karlari okumaya yarayandan)
USB led (aydinlatma icin)
USB dongle (kablosuz klavye+fare seti)

Listelenen ozellik ve aletlerle ilgili gorsellerin linklerini zaman buldukca eklemeye calisacagim...
Diger paylasacak arkadaslar da model no ve resim linkini birlikte verebilirlerse mesajlarinda isim cok cok kolaylasacak...
Bu güzel bilgiler için teşekkürler özgür
 
  • Beğen
Tepkiler: ozggurr


Üst Alt