Nokia Lumia 920, 21 Ekim'de AT&T'ye Geliyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 920, 21 Ekim'de AT&T'ye Geliyor!

BGR'nin güvenilir kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre AT&T, Lumia 920'yi 21 Ekim'de başlatacak.

Telefon daha önce Windows Phone 8'in resmi çıkış tarihi olacağı tahmin edilen 29 Ekim'den hemen sonra "2 Kasım'da Amerika'da çıkacak" şeklinde anılıyordu.

Ufacık bilgilerden pek çok söylenti çıkarılıyor ama görünüşe göre Nokia'nın amiral gemisi yalnızca 5-6 hafta uzaklıkta...

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve n000k

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
21ekimde on siparisleri baslar muhtemelen.

m542tf

m542tf

Üye
at&t Türkiye'ye ofis açsa olmaz mı?

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
21ekimde on siparisleri baslar muhtemelen.

Windows Phone 8'in "29 Ekim" olarak belirtilen çıkış tarihinin de söylenti olduğu belirtiliyor yazıda.
Yani Microsoft bu tarihten daha önce WP8'i resmi olarak çıkarırsa, Lumia 920'nin normal siparişlere konu oluşu da öne kayabilir.
Ama geçen paylaştığımız "WP8'in gecikebileceği" yönündeki haberi düşününce bu pek olası görünmüyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Windows Phone 8'in "29 Ekim" olarak belirtilen çıkış tarihinin de söylenti olduğu belirtiliyor yazıda.
Yani Microsoft bu tarihten daha önce WP8'i resmi olarak çıkarırsa, Lumia 920'nin normal siparişlere konu oluşu da öne kayabilir.
Ama geçen paylaştığımız "WP8'in gecikebileceği" yönündeki haberi düşününce bu pek olası görünmüyor.

Aslinda ortada cok karisik bir durum var belki de microsoft bu ortami bilerek olusturdu bunda supheliyim. Soyle ki mayis ayindan beri microsoft operatorleri ve firmalari guncellemeleri tamamlamalari konusunda baski yapiyor. En son haziran sonunda tamamlanmasini istemisti. Wp8 icin zaman kazanmak istiyordu. Ama gelinen noktada wp8in guncelleme olarak verilemiyecegi onun yerine wp7.8in verilecegi ortaya cikti. Bir de windows8 in cikisi beklenicek mi beklenmiyecek mi bu da muamma. Acaba wp8 windows7 ile entegre olabiliyor mu bu cok onemli yoksa cihazlari piyasaya cikartip pc entegrasyonu icin windows8 i bekleyin demek olmaz. Bir de uzun zamandir wp8 cihazlarda nokia'ya oncelik taninacagi ve ilk cihaz cikaran firmanin nokia olacagi iddialari da ne derece dogru bilmiyorum ama ihtimal dahilinde oldugu kesin. Bir de isin operator kismi var. Apple iphone5 i tanitti ve iphone5in hedef kitlesi kontratlari biten/bitmek uzere olan iphone4 kullanicilari. Tabi lumia920nin rakibi de iphone5 oldugu icin cikis tarihlerini yakin tutmak isteyeceklerdir. O yuzden mumkun oldugunca erken cikabilir. Zaten wp8 genel olarak islemleri icin pcye ihtiyac duymuyor. Bir de nokianin wpde olmayan bazi yetkileri ekleyecegini dusunursek windows8 i beklememe gibi bir secenekte olabilir. Zaten windows8den cok cok bir iki hafta once cikar ki bu sure sorun olmaz. Bildigim bisey varsa microsoft dersini iyi calismis. Isin yazilim kismini iyi yapiyor projelendirme,lansman, reklam ve en onemlisi politik stratejileri cok iyi belirleyerek server mesgul etme dedigimiz surekli gundemde kalma olayini cok iyi yurutuyorlar. Kisaca diyeceklerim bu kadar:)

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece ve n000k
n000k

n000k

Üye

Aslinda ortada cok karisik bir durum var belki de microsoft bu ortami bilerek olusturdu bunda supheliyim. Soyle ki mayis ayindan beri microsoft operatorleri ve firmalari guncellemeleri tamamlamalari konusunda baski yapiyor. En son haziran sonunda tamamlanmasini istemisti. Wp8 icin zaman kazanmak istiyordu. Ama gelinen noktada wp8in guncelleme olarak verilemiyecegi onun yerine wp7.8in verilecegi ortaya cikti. Bir de windows8 in cikisi beklenicek mi beklenmiyecek mi bu da muamma. Acaba wp8 windows7 ile entegre olabiliyor mu bu cok onemli yoksa cihazlari piyasaya cikartip pc entegrasyonu icin windows8 i bekleyin demek olmaz. Bir de uzun zamandir wp8 cihazlarda nokia'ya oncelik taninacagi ve ilk cihaz cikaran firmanin nokia olacagi iddialari da ne derece dogru bilmiyorum ama ihtimal dahilinde oldugu kesin. Bir de isin operator kismi var. Apple iphone5 i tanitti ve iphone5in hedef kitlesi kontratlari biten/bitmek uzere olan iphone4 kullanicilari. Tabi lumia920nin rakibi de iphone5 oldugu icin cikis tarihlerini yakin tutmak isteyeceklerdir. O yuzden mumkun oldugunca erken cikabilir. Zaten wp8 genel olarak islemleri icin pcye ihtiyac duymuyor. Bir de nokianin wpde olmayan bazi yetkileri ekleyecegini dusunursek windows8 i beklememe gibi bir secenekte olabilir. Zaten windows8den cok cok bir iki hafta once cikar ki bu sure sorun olmaz. Bildigim bisey varsa microsoft dersini iyi calismis. Isin yazilim kismini iyi yapiyor projelendirme,lansman, reklam ve en onemlisi politik stratejileri cok iyi belirleyerek server mesgul etme dedigimiz surekli gundemde kalma olayini cok iyi yurutuyorlar. Kisaca diyeceklerim bu kadar:)
baya kısa olmuş abi :D .. politikadan hiç çakmam ama ben sabırsızlanmaya başladım şimdiden lumia 920 için!! o yüzden fazla politika yapmasınlar derim :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
baya kısa olmuş abi :D .. politikadan hiç çakmam ama ben sabırsızlanmaya başladım şimdiden lumia 920 için!! o yüzden fazla politika yapmasınlar derim :)

Evet kardesim bizler de sabirsizlaniyoruz ama ticarette dogru zamanda dogru yerde olmak olmazsa olmazdir. Satisa cikis tarihi o kadar onemli ki satis rakamlari oldukca fazla etkiler. Dogru zamanlama %30-40 civarinda etki eder satislara. O yuzden bu isin cogumuzun bilmedigi o kadar cok inceligi var ki. Bu adamlar milyarlarca dolar ve onbinlerce calisani yonetiyorlar. Sadece nokianin 50 bin calisani var gerisini sen dusun artik. Bu olaylara kullanicilarin aklina bile gelmeyen o kadar cok pencereden bakiyorlar ve hepsiyle bir fikir olusturup uygulamaya calisiyorlar.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Çok kısa olmuş, bi solukta okudum:oku: :kıskıs:
(Anam ölüyom soluğum kesildi o_O)

- - - Eklendi - - -

Bir de benim gördüğüm kadarıyla pazarlama politikalarında, çıkarılacak ürün hakkında bolca söylenti yaymak ama resmi hiçbir bilgi ve resim sızdırmamak da çok önem taşıyor. Böylece kullanıcıların merakı da artıyor. Tabi bu noktada dikkat edilmesi gereken şey kullanıcıların beklentilerinin aşırı derecede yükselmesine de engel olmak. Yoksa ürün çıktığında aşırı beklenti yüzünden hüsrana uğrayabiliyor.

Nokia ve Apple bunu yaşadı. Ama Apple üzerindeki beklenti baskısı -biraz da medyanın etkisiyle- çok fazla olduğu için sonuç onun için Nokia'dan daha kötü oldu. Bu beklenti baskısından Nokia, Apple'a göre daha az hasarla çıktı diyebiliriz. Hem de -aşırı yüksek donanım beklentisini karşılamasa da- genel olarak beklenen hafıza kartı genişlemesi, nfc, çok çekirdekli işlemci desteği, zune olmadan dosya transferi, bluetooth veri transferi, pureview vb özellikleri karşılayarak beklentileri bir nebze karşıladı.

• Beğen
Tepkiler: n000k
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Çok kısa olmuş, bi solukta okudum:oku: :kıskıs:
(Anam ölüyom soluğum kesildi o_O)

- - - Eklendi - - -

Bir de benim gördüğüm kadarıyla pazarlama politikalarında, çıkarılacak ürün hakkında bolca söylenti yaymak ama resmi hiçbir bilgi ve resim sızdırmamak da çok önem taşıyor. Böylece kullanıcıların merakı da artıyor. Tabi bu noktada dikkat edilmesi gereken şey kullanıcıların beklentilerinin aşırı derecede yükselmesine de engel olmak. Yoksa ürün çıktığında aşırı beklenti yüzünden hüsrana uğrayabiliyor.

Evet benim de dikkat cekmek istedigim nokta bu zaten. Microsoft hem surekli gundemi belirleyip mesgul eden konumunda hem de beklentileri yoneten konumunda su anda. Mesela iphone5in lansmaninin hayal kirikligi yaratmasinin sebeplerinden birinin de microsoftun iphone5 beklentisini asiri derecede yukseltmesi oldugunu dusunebiliriz. Lumia920 ozellikle iphone5ten bir hafta once tanitildi. Bu kadar yenilik ve teknolojik ustunlukle gelen bir cihaz bir hafta boyunca apple bundan daha iyisini cikarmali beklentisi olusturdu ve sonuc ortada.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi

Evet benim de dikkat cekmek istedigim nokta bu zaten. Microsoft hem surekli gundemi belirleyip mesgul eden konumunda hem de beklentileri yoneten konumunda su anda. Mesela iphone5in lansmaninin hayal kirikligi yaratmasinin sebeplerinden birinin de microsoftun iphone5 beklentisini asiri derecede yukseltmesi oldugunu dusunebiliriz. Lumia920 ozellikle iphone5ten bir hafta once tanitildi. Bu kadar yenilik ve teknolojik ustunlukle gelen bir cihaz bir hafta boyunca apple bundan daha iyisini cikarmali beklentisi olusturdu ve sonuc ortada.

Evet ben de tam mesajıma "beklenti" ile ilgili düşüncelerimi ekliyordum.
Bak orası da var, iPhone üzerindeki beklenti baskısının artmasında uzun bekleme süreci ve medya kadar Lumia 920'nin bir hafta önce çıkışının da etkisi var.
Microsoft gerçekten çok akıllıca bir hamle yapmış. :)

n000k

n000k

Üye
apple ı fazla büyüttü iphone kullanıcıları ve bütün üstün teknoloji sadece iphone da var beklentisi içine girdiler.. birazda kullanıcılar yarattı bu hayalkırıklığını.. hep en iyisi iphone dediler ama maalesef şuan için lumia nın altında ezildi..

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
son gelen haberlere gore wp8 tamamlanmiş ve rtm surumu ureticilere gonderilmeye başlanmiş. Bu da demek oluyor ki telefonlar tahmin edilenden erken piyasaya cikabilir.

• Beğen
Tepkiler: n000k
kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
peki wp7.8 de erken cikabilir anlami varmi bu dediginde ali abi?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
peki wp7.8 de erken cikabilir anlami varmi bu dediginde ali abi?

tabi ki şu anda wp7.8 wp8 e bagli onunla beraber veya ondan kisa bir sure sonra cikicak. Eger gecikirse bu mevcut wp cihazlari kullananlar icin aslinda iyi bir gelişme olur cunku basit bir arayuz degilikligiyle gelmeyecek anlami taşir

NUD

NUD

Üye
Arkadaşında söylediği gibi kullanıcıları İphone ı fazla yüceltti ama kullanırken kimse oyundan başını kaldıramıyor ve iphone - lerini görmüyor en başta şarj

abdulsamettopra

Üye

evet cok iyi bir plan yapmislar.i phone lumianin yaninda biraz sonuk kaldi

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Kısaca ben de w8'i beklerler diyorum.Beklememeleri çok acayip olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt