heralde ole olur![]()
Bayağı kafa yormuşsun bunun hakkında.![]()
1ghz ve ustune gelecek carla , donna da cift cekirdeklilere
Microsoft ile yaptığı ortaklık gereği Windows Phone işletim sistemine ağırlık veren Nokia, bununla birlikte Symbian işletim sistemine bir süre daha destek vereceğini açıklamıştı. Nokia Anna ve Nokia Belle güncellemeleri ile başlayan bu destek Carla ve Donna güncellemeleri ile devam edecek.
Nokiapoweruser sitesi tarafından bir süre önce Meksika'daki bir Nokia konferansından elde edilen yol haritasına ve firma içerisindeki kaynaklardan gelen bilgilere göre yılın ikinci yarısından itibaren Carla güncellemesi yayınlanmaya başlayacak. Daha önce ortaya çıkan bilgilerde Nokia'nın 701, E6 ve E7 modelleri üzerinde Carla güncellemesini test ettiği ve hataları gidermeye çalıştığı belirtilmişti.
Carla güncellemesi NFC desteği, Dolby surround ses, geliştirilmiş Widget tasarımları ve 8. sürüm gömülü internet tarayıcı gibi iyileştirmeler sunuyor.
Carla güncellemesini taşıyan cihazlar yılın üçüncü çeyreğinden itibaren piyasaya sürülecek. 2. nesil Belle cihazları olan 603, 700, 701 modelleri bu tarihten sonra Carla güncellemesi ile satışa sunulacak. Nokia N8 modelinin devamı olacağı iddia edilen Nokia 801/803/808 modelinin de Carla güncellemesi ile piyasada olacağı belirtiliyor. Bu bakımdan MWC 2012 fuarında tanıtılsa bile bu modelin yılın ikinci yarısında piyasada olacağı tahmin ediliyor. Yıl bitmeden bir veya iki yeni Carla modeli daha piyasada olacak.
2. nesil Belle cihazlarının yanında 1. nesil Belle cihazları olan N8,C7,E7,X7,E6,C6-01 modelleri için ilk Carla güncellemesi yılın son çeyreğinde başlayacak. 2. nesil cihazlar eksiksiz olarak güncellemeyi alacak. Ancak NFC desteği olmayan ve 1GHz hızının altında çalışan işlemcilere sahip 1. nesil modeller için Carla güncellemesi biraz kırpılacak. Gelişmiş Widget tasarımları ve 8. sürüm gömülü tarayıcının güncelleme ile birlikte kesin olarak sunulacağı belirtiliyor.
Nokia'nın 2013 yılı için planladığı Donna ise görünüşe göre son güncelleme olacak. Hangi özellikleri barındırdığı şimdilik bilinmiyor ancak bu güncelleme sonrası Nokia'nın Symbian cihaz satışına son vereceği tahminini yapmak yanlış olmaz.
Carla güncellemesinin tüm detaylarının MWC 2012 fuarında tanıtılması bekleniyor.
Not:Alıntı

arkadaslar sızden rıcam nokia n8 belle için flash player ile ilgili bir gelisme olursa pm atarmısınız.ilginiz icin tesekkürler
---------- Eklendi @ 00:21:56 ---------- Yazıldı @ 00:17:07 ----------
nokıa da flash destegi olmazsa bu son nokıa telefonum olucak arkadaslarım 400-500 tl lık telefonla catır catır benım gırıpte acamadıgım sıtelerı acıyor.adobe flash player reklamı gormekten ve beyaz sayfa gormekten gına geldı![]()
arkadaşlar 3 haftalık Nokia E7 var bugün belle- 111.039.0609 versiyonuna güncelledim ama sistemden dolayı tam 4 saat bekledim neyse eve gelirken otobüste aklıma geldi önce anna sonra belle (carla'yı duymuştum ama nedir ne değildir bilmiyorum) son olarakta carla gelir die bi an geçti aklımdan az önce de yatmadan bi bakınayım dedim bu haberi gördüm bütün yazılanları baştan sona okudum . Şimdiye kdr nokia dışında bi cihaz kullanmadım telefon bağımlılığım olduğu için hep iyisi olsun istedim şuan fikrimce iyisini E7'yi aldım nokia ne yapıyor ne ediyor ne düşünüyor bilmiyorum ama geçtiğimiz günlerde bi haber sitesinde nokiaya dair bi zarar açıklaması gelmiş, hani konununda dışına çıkmak istemiyorum ama Nokia ne yapıyor acaba? Asla kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın bi zamanlar zirvenin sahibi vazgeçilmez marka Nokia ne yapıyor her geçen gün yeni bir cihaz duyurusu yeni bir cihaz tanıtımı ve yeni güncellemeler büyük çaba gösteriyor bu belli ama vatandaşa albenisi olan bişeyler sunmalı diye düşünüyorum, ben sevdim beğendim E7'yi aldım 2 defa donma yaşadım 5 saat telefon dondu ne kapanıyo ne bişey oluyo batarya zaten çıkmıyo vs vs Hani anlatmak istediğim nokia halen en güzel hizmeti veriyor ve vatandaşın ne istediğini öğrenmeye çalışıyor. Şimdi geleyim Carla'ya Carla ola ki nokia E7 ve dengi (N8 vb) cihazlara geldi diyelim ne gibi faydaları olacak arkadaşlar? Bilmediğimden soruyorum (bugün belle'ye yükselttim cihazımın versiyonunu sadece gördüğüm giriş ekranına olabildiğince kişiselleştirme eklenmiş widgetleri kontrol, uygulamalar menüsü gitmiş uygulamaları tek bi menüde toplamış bi kaç program eklenmiş ve sadece görsel olarak değişimler olmuş) peki carla gelirse ne olacak ? Beni yada bizi tatmin edecek mi? Örneğin çoğu arkadaşımız internetten video izleyemiyoruz diyor ya nokia buna bi çare bulabilecek mi, hani carla güncellemesi gelecek olursa bu güncelleme ile cihazlarımıza adobe flash player desteği gelecek mi? Yazılım desteği ile olur olmaz bilemem ben bilmediğim için bi fikir sundum. Düşünsenize nokia E7-N8 vb dengi cihazlara carla güncellemesi ile flash vb ihtiyaç duyduğunuz servis desteğinin geldiğini (sadece hayal benim için) çok konuştum boş konuştum gibi hissediyorum ,Nokia'ya başarılar siz değerli arkadaşlara iyi forumlar
Öncelikle telefonun donunca 5-6 saat beklemene gerek yok ki normal de donduğunda bir süre sonra kendisi toparlanıp açılıyor ama sen beklemek istemezsen açma/kapama tuşuna 10 saniye basılı tut telefon 3 kez titresin sonra 5 saniye bekle telefonu aç buna resetleme deniyor, Carla güncellemesi bizlere muhtemelen gelmeyecek n8 e7 e6,c7 falan(1. nesil deniyor), tatmin konusunda flash desteğini unut flash lite ile devam edecek görsel ve performans geliştirmeleri gelir ama çok da fazla beklentin olmasın bence, hem şuan bile gayet düzgün çalışıyor 2 sorun dışında güncellemeye ihtiyaç bile yok bence.
Arkadaşlar o link mink hepsi eski o linkte carla diye verilen özellikler zaten fp1 ile 2.nesillere geldi. Carla başka bir sistem olacak annayla belle arasında nasıl fark varsa belle ile carla da öyle olacak.