Nokia c7 alacağım iyi ve kötü yönleri neler ? iyimidir telefon sizce.

Sponsorlu Bağlantılar

cyta77

Üye
c6 gibi tuştakımı mevcutmu bu cihazda?

angryperson

Üye
SAKIN alma beş para etmeyen s3lü dandik nokia telefonu çok pişman olursun çok........

Üstündağ

Üstündağ

Üye
Arkadaşlar c7 ye format attığımızda içerisinde yüklü gelen uygulamalardan flash lite olsun falan silinme oluyor mu ayrıca kendi içerisinde barındırdığı ovi veya browserinde beklenmedik değişiklikler oluyor mu kötü anlamda.....

SilentOne

SilentOne

Üye
e7 var onu al :D

SezginKeskin7

SezginKeskin7

Üye
Ben kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla bi kötülüğünü söleyim ebat olarak büyük bi cihaz fiyat olarkta pahalı c6-01 i tavsiye ederim fiyat açısındanda iyi...

webplayer

webplayer

Üye
N8 alınmayacaksa diğer modelleri tavsiye etmem, biraz daha beklerseniz belki eli yüzü düzgün bir model çıkar piyasaya. Neden derseniz kameralarında otofokus yok. Karalama yapıyorum gibi algılanmasın, kendi kişisel tercihim bu. Kamerayı çok kullandığım için otofokussuz bir telefon işkence olur benim için. O yüzden söylüyorum, sizin için kamera pek sorun değilse C7 de C6-01 de güzel cihazlar :)

ertugrulll

ertugrulll

Üye
Bende hazır elimde 800 900 tl varken telefonu değiştireyim dedim. Benimde aklımda Nokia C7 var. bir araştırayım dedim nasıl bir telefon derken, arkadaş başlıkta açmış. Bir çok arkadaşımda burada yorum yapmış.

ben şubat 2009 da turkcell E71 aldım halada var ama 26 ayda ne elimden düşürdüm ne içine su girdi nede bir darbe aldı sadece telefonu navigasyon olarak kullanıyordum . nokia map ..telefon geçen hafta durduk yere mikrofonu bozuldu sesim karşı tarafa kısık gidiyor.
agustos 2010 da iphone da iphone dediler çılgınlıga uydum 3gs aldım turkcelden 1,758 tl ye . herkesin beğendiği o telefon bir işe yaramaz .. şuan 800 tl ye arkadaşıma sattım . telefon sadece isim yaptıgından iyi. ne flaşı var ne görüntülü konuşması nede kamerası iyi o paraya (3MP). Arka kasası aldıgım 2 hafta çizilio çok hassas, itunes olmadan bi işe yaramıyor ona bağımlısın. bluetooth kulaklık aparat kullanılmıo. felan filan. sadece oyun oynayacağım dersen app store dan çocuk gibi elinden düşürmeyeceksen ideal .. onun yerine de psp al derim ben .

aklımda N8 ile C7 var. C7 yi kendi nokia ana sayfasında gördüm.Kararsızım .tek bildiğim N8 135 gr ve 113.5 x 59.1 x 12.9 mm. C7 ise 130 gr 117.3 x 56.8 x 10.5 mm olması. biraz daha mantıklı ve açıklayıcı bilgi verirlerse kullanan arkadaşlar bize daha verimli ve yararlı olur .

öteki türlü üst yazılardan birinde okudum samsung al nokia uygulama yok birşey yok demiş. o arkadaş tamamıyla totosundan atarak yazmış mesela. mantıklı ve kullanan arkadaşlar n8 yada c7 nin olumlu olumsuz yönlerini yazarlarsa bizlere daha iyi ve yararlı olur diye düşünüyorum.

dipnot: samsung ve nokia arasında uygulama olarak karşılaştırıpta samsung daha iyi diyen arkdaşın aklına şüphe ile bakarım..

SilentOne

SilentOne

Üye
al bndende okdar

akinkptn

akinkptn

Üye
nokia alma bence c7 lerin kasalarında n8 lerin kulaklık girişlerinin yanın çatlamalar oluyor.tercih sana kalmış bence samsung galaxy s al..

pasha14

pasha14

Üye
Ben yaklasık 1 aydır C7 kullanıcısıyım. Cok memnunum telefonumdan arkadaslar telefonu kotulemıs daha once 5800 kullanıcısıydım 5800'ı kotuleyen bı cok konu acıldı herkez 5800'dan pısmandı ama delı gıbı kullanıyolardı. :) Uygulama yonunden fılan gayet ıyı bı telefon ben asırı sekılde memnunum. Tavsıye ederım.

akinkptn

akinkptn

Üye
Bende N8 kullanıcısıyım nokia alma bence

hoss

hoss

Üye
en başta işletim sisteminden kaybediyor...
RAM ,HIZI ,EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ , EKRAN BOYUTU , İNTERNET HIZI RAKİPLERİNİN cok gerisinde bunlar bu cihazı almamamk için başlı başınna bi neden zaten....
bu fiyata htc nin motorolanın mükemmel telefonları var onları ince biraz
şimdi marka fanatikleri cıkar laf söyler bana telefonu kötülüyorsun diye ama işte görünen köy kılavuz istemez...
kamerası cekimine lafım yok gercekten güzel bir cıhaz ancak sadece kamera içinde telefon alınmaz ve 1000 tl verilmez yani
bana kalsa biraz daha bekle derim yeni cihazlar piyasa ya cıkacak

52mrt1905

Üye
1 aydır c7 kullnıorum çok memnunum birçok uygulamsaı hemde symbian 3 yani bu tele uygulama bulamayam adam yaşamasın

s3rseri

Üye
tek sorunu daha doğrusu tek eksiği kamerada autofocus olmaması onun dışında standart bir symbian 3 cihazıdır yani , hatta ekran kontrastı ve netliği n8 den daha iyi diyebilirim (gerçek camdan mıdır bilmem ama bana öyle geldi) ...

• Beğen
Tepkiler: aleranol
kozgel

kozgel

Üye
bende c7 kullanıcısıyım arkada hoparlör var sesi de mükemmel ihazı kullanmayanlar yorum yapmasınlar c7 nokianın en iyi cihazlarından biri yazılımını güncelledim ve n8 deki donma sorununu da hiç yaşamadım canavar gibi çalışıyor yorum yaparken kullandığınız bir cihaza yorum yapın ki alacak kişiler gerçekleri bilerek karar versinler c7 almak isteyen herkese yardımcı olabilirim telefonum c7dir her yönüyle anlatır soruları yanıtlarım mesaj atmanız yeterli [email protected]

kozgel

kozgel

Üye
Bende hazır elimde 800 900 tl varken telefonu değiştireyim dedim. Benimde aklımda Nokia C7 var. bir araştırayım dedim nasıl bir telefon derken, arkadaş başlıkta açmış. Bir çok arkadaşımda burada yorum yapmış.

ben şubat 2009 da turkcell E71 aldım halada var ama 26 ayda ne elimden düşürdüm ne içine su girdi nede bir darbe aldı sadece telefonu navigasyon olarak kullanıyordum . nokia map ..telefon geçen hafta durduk yere mikrofonu bozuldu sesim karşı tarafa kısık gidiyor.
agustos 2010 da iphone da iphone dediler çılgınlıga uydum 3gs aldım turkcelden 1,758 tl ye . herkesin beğendiği o telefon bir işe yaramaz .. şuan 800 tl ye arkadaşıma sattım . telefon sadece isim yaptıgından iyi. ne flaşı var ne görüntülü konuşması nede kamerası iyi o paraya (3MP). Arka kasası aldıgım 2 hafta çizilio çok hassas, itunes olmadan bi işe yaramıyor ona bağımlısın. bluetooth kulaklık aparat kullanılmıo. felan filan. sadece oyun oynayacağım dersen app store dan çocuk gibi elinden düşürmeyeceksen ideal .. onun yerine de psp al derim ben .

aklımda N8 ile C7 var. C7 yi kendi nokia ana sayfasında gördüm.Kararsızım .tek bildiğim N8 135 gr ve 113.5 x 59.1 x 12.9 mm. C7 ise 130 gr 117.3 x 56.8 x 10.5 mm olması. biraz daha mantıklı ve açıklayıcı bilgi verirlerse kullanan arkadaşlar bize daha verimli ve yararlı olur .

öteki türlü üst yazılardan birinde okudum samsung al nokia uygulama yok birşey yok demiş. o arkadaş tamamıyla totosundan atarak yazmış mesela. mantıklı ve kullanan arkadaşlar n8 yada c7 nin olumlu olumsuz yönlerini yazarlarsa bizlere daha iyi ve yararlı olur diye düşünüyorum.

dipnot: samsung ve nokia arasında uygulama olarak karşılaştırıpta samsung daha iyi diyen arkdaşın aklına şüphe ile bakarım..

kardeş ben c7 kullamıyorum harika bir cihaz artıları: çok hızlı yazılım güncelleyince kasma vb. yok, kamerası çok iyi çekiyor sesi harika dokunmatiği mükkemmel ötesi interntten video izleyebiliyorsun ovide onlarca güzel uygulama indirebiliyorsun şarjı iyi gidiyor ekran geçişleri hızlı( birçok kişi kafasına göre yavaş dese de hızlı) 1gb rom u var(n8 de 512 mb) iphone dan kat kat iyi 680 megahez işlemcisine ek olarak gpu 200 megahez ikinci işlemci var bu sayede oyun uygulama vb. yüklemelerde megahez kullanımı düşmüyo çünkü aynı anda hem gpu hem de cpu kullanılıyo bu özellik henüz android işletim sistemlerine(samsung) gelmedi yani telefon sanılanın aksine çok hızlı. EKSİLERİ: oto focus yok tek hoparlörü var hdmi bağlantısı yok hd videoları 25 fps oynatıyo 30 olmalıydı başka eksiği yok güncel telefonların tüm özelliklerini içeriyo donanımsal ve yazılımsal olarak harika alacaksan ilk iş yazılımını güncelle sorun yaşamazsın bazı arkadaşlar bilmeden anlamadan bu cihazı kötüleyebilir ama ben kullanan biri olarak yorum yazdım inşallah sana yardımcı olabilmişimdir.

----------Eklendi @ 18:57:08 ---------- Yazıldı @ 18:52:22 ----------

N8 alınmayacaksa diğer modelleri tavsiye etmem, biraz daha beklerseniz belki eli yüzü düzgün bir model çıkar piyasaya. Neden derseniz kameralarında otofokus yok. Karalama yapıyorum gibi algılanmasın, kendi kişisel tercihim bu. Kamerayı çok kullandığım için otofokussuz bir telefon işkence olur benim için. O yüzden söylüyorum, sizin için kamera pek sorun değilse C7 de C6-01 de güzel cihazlar :)

fixed focus var anlamı sabit odak sabit cisimler üzerinde netleme yapıyo otofokusun yerini tutmaz ama yakın cisimlerde çok iyi sonuç veriyo

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
nedir bu n8,c7, iphone, galaxy çılgınlığı anlamadım gitti. bu telefonların bir kere ebatları büyük. çok ergonomik olduklarını düşünmüyorum. fiyatları da cabası. yüzlerce uygulama var deniyor. indiriyorsun ama bir uygulamayı birkaç kez dahi kullanmıyorsun. sıkılıyor insan hemen. sonuçta bu bir telefon. pc gibi olmasını bekleyemezsin. kimi kampanyalı olanlarında bedava internet veriliyor. internet olduğu için ekranda bir sürü yok faceydi, yok hava durumuydu, yok maildi filan açık duruyor. bunların hepsi de şarz düşmanı. o telefondaki bütün özellikleri doya doya kullanıcam dersen günlük şarza takman gerekiyor. şarz dayandıramıyorsun. halbuki telefonu sade bir şekilde kullansan 5-6 gün gidebiliyor şarzı. oyundu uygulamaydı derken çok kullandığın için dünya para verdiğin telefon çabucak eskiyor. bir insanın sadece mesajlaşmak için böyle bir telefona bu kadar para vermesini anlayamıyorum. bence paranıza yazık. daha düşük ücretlerde işinizi çok fazlasıyla görebileceğiniz bir sürü telefon var. 3-5 mp'lik kameralı bir telefon neye yetmezki? 8 mp yada 12 mp bir telefon için dünyanın parasını verip kaç kez fotoğraf çekiyorsunuz? bence ortalama bir telefon işinizi fazlasıyla görür. 3-5 mp kamera, 3g, wifi ve 5-6 gün gidebilen şarzı olan telefonlar var. ben c5-00 kullanıyorum. wifi haricinde bir eksiğim yok. ekranı dokunmatik değil örneğin. ama aynı sınıfta c3 yada x3 gibi hem dokunmatik ekrana ve tuş takımına sahip hemde wifi'si olan telefonlar var. ben gerçekten c7, n8, iphone gibi telefonlara bu kadar fazla para verilmesini hoş karşılamıyorum. tercih yine de kullanıcıların tabiki.

Starsley

Ben'de alalı 2.5 ay oldu. Ve çok memnunum. Tavsiye ederim. Siyaaah :D

raikirin

raikirin

Üye
Nokia C7 kullanıcısıyım.İlk çıktığında almıştım cihazı.Yukarda yazılanlar gibi tek sorun 8MP'lik bir kamerada autofocus olmaması.Bunu da telefonu almadan önce araştırmama rağmen aldıktan öğrendim ne yazık ki.Bu kadar büyütmeye gerek yok diyeceksiniz belki.Zaten bir özellik yok diye kaldır çöpe at işe yaramaz demiyorum.Ama kameraya önem verenler bu yönden sıkıntı çekebilirler.Bu olayı hipermetropluğa benzetebiliriz.Manzara resimleri olsun,normal dış mekan olsun birçok çekimlerim oldu ve kaliteleri de gayet güzel.Ama belli bir mesafeden sonraki yakın çekimlerde yakınlığı arttırdıkça ekranda puslanma artıyor.Bahsettiğim olayın en puslu durumunu göstermek amaçlı yakın bir kitap sayfasını çekip upload edebilirim.Okumanız çok zor.

Olay bu,nokia bahsetmiyor biz bahsedelim.Herkes bu konu hakkında yazı yazmış bi de ben yazayım dedim :) Ya napıcam ben yakın çekimi o kadar önemli değil abartılıyo sadece diyosanız diğer her yönü ile tavsiye ederim c7'yi.

Üst Alt