Nokia C5-03 Firmware Atmak [FİKİRLERİM]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Del Rey

Del Rey

Üye
    Konu Sahibi
Nokia C5-03 Firmware Atmak [FİKİRLERİM]
Arkadaşlar C5-03'te Nokia'nın SHA-3 Hash Kontrol agroitması bulunuyor. Bu da Amerikan güvenlik srvislerinde bilgisayarları korumak amacıyla kullanılan algoritmaları kapsıyor. Yani aşılması gerçekten güç.

Ancak telefon kendini boot etmese yüklenebilir gibi geliyor bana bir FW. Şöyle:
  • Telefon kendini bilgisayara bağladığımızda (kapalı olsa bile) USB Şarj moduna alıyor.
  • Bu sayede telefon kendini boot ediyor.
  • Telefon kendini boot edince tüm servisler arkaplanda yükleniyor.
  • Bu servislere brickleme işlemi de dahil.
Eğer biz;
  • Telefonun şarjını %100 seviyesine getirirsek USB Şarj olmaz, bu sayede de dead-flash atarak FW yükleyebiliriz.
  • Telefonu orijinal güncelleme (v20) yüklerken anında çekersek (telefon bu durumda çökeceği için hiçbir servis tam yüklenmeyecektir. Dead-USB kullanarak FW atabiliriz.
  • Veya orijinal güncellemelerde bulunan bir dosyayı bulur ve FW'lerimize adapte edersek yükleyebiliriz.
Nokia ROFS2'yi editlemiyor mu? Editliyor. Büyük ihtimalle sertifikavari bir dosya da Nokia tarafından düzenlenmiş rofs2'nin yüklenmesine izin veriyor. Bu sertifika dosyasını (varsa) bulabilir ve de adapte edebiliriz. (Büyük hitimalle)

Bu 3 seçeneklerden hangisi denenmeye değer veya FW yüklenmesi olası sizce?

LeaD3R

LeaD3R

Üye
yazılım yüklerken telefonu öldürsek olabilir:naughty:

İnşallah bi yolu bulunur yaa 5800'da falan bir sürü FW falan var:nono: biz mal mal bakıyoz:vur

uur38

Üye
gerçekten c5-03 ün sağlam bir cfwsi yok bulursanız banada iletin.Arkadaşın anlattıkları mantıklı

LeaD3R

LeaD3R

Üye
ben baktım da şarj dolu olsa bile boota alıyo telefon :off::vur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...