Yaklaşık iki haftadır 603'de fp2 kullanıyorum. Dün servise gittim, fp1'i tekrar yükleyemeceklerini söylediler. Maalesef rezalet bir güncellemeyle telefonumdan soğudum. Tuş kilidinin seri olmaması, hızlıca açılamaması zaten bir facia, ayrıca ben telefonumdan ara sıra radyo dinlerdim, ses ayarını da ekrandan dokunarak azaltır yükseltirdim, şimdi yan tuş zorunlu kılındı. Sözde akıllı telefon ama hala 5_6 sene önceki telefonlar gibi yan tuşlarla uğraşıyorum. Ses düzeyini ayarlamak çok rahat ve estetikti, yeni güncellemeyle mazi oldu. Kameradan kapatma tuşuyla çıkılması da berbat bir şey, nokia haricinde diğer telefonlar tuşa bağımlılığı azaltırken ve nokia dahi bu kaliteyi yakalamışken bu eski tarza dönüş neden? Anlamış değilim bu güncellemeyi. Güncelleme, yenilik getirir, güncelleme sorunlu uygulamaları düzeltir, ama hangimiz fp2'de harikulade bir özellik gösterebilir? Daha önce hiç olmayan ekran kararmaları, telefonun donması da cabası. Evet nokia beni telefonumdan soğuttu, inanın bu halde satmak, değiştirmek, tanıdığıma bırakmak geliyor içimden, öylesine sıktı beni. Zaten geri dönuşte yok bakalım bir süre daha katlanırız, olmadi nokia'ya elveda deriz. Beni kısıtlayan, özellikleri azaltan, hatta eksik bir güncelleme gönderen bir firmaya neden katlanılır ki? Daha önceki mesajlarımda bir link vermistim, onu okursanız daha net anlaşılır her şey. Sanırım hızla batan bir firmanın güncellemesi böyle oluyor.
- - - Eklendi - - -
Değerli üyeler, nokia'nın bu güncellemesinden rahatsız olanlar, iyileştirme, daha iyi bir güncelleme isteyenler olarak tepkimizi nokia'ya bildirelim. Ben şikayetimi, rahatsız olduğum yönleri yazdım, geri dönüş olur mu bilmiyorum ama hepimiz, yenilik isteyenler olarak nokia ana sayfaya e mail yazarsak belki bir sonuca varırız. Sonuçta biz kullanıcıyız ve kullanımlarımız keyfi olarak şirketçe azaltılamaz, güncellemeyle bu haklar alınamaz. İngilizcesi yeterli olanlar şikayetini yazabilir, dil konudunda yardım için burada genel olarak bir şikayet taslağı yapar, gönderebiliriz.