Nokia Belle FP2 (113.010.150x) Yeniden Çıktı! [603, 700, 701 ve 808 PureView]

Sponsorlu Bağlantılar

Ferzan

Ferzan

Üye
Heyecanınızı artırmak için kendi telefonumdan birkaç tane resim atıyım size :)
Buyrun link:

Yazılım ilk çıktığı günden beri kullanıyorum, gelelim çok beğendiğim, eksik bulduğum ve düzeltilmesi gereken yerlere..
İlk olarak kilit ekranı.
Gerek mesaj geldiğinde mesajlara kolay erişim, gerek cevapsız arama geldiğinde numaraya hızlı erişim, gerekse mesajı gönderen veya arayan kişinin ismini direk olarak kilit ekranı üzerinde görme çok iyi düşünülmüş. Eksiz-Hata yok. Muazzam diyebilrim :)

İkinci olarak klavye.
inanın, mesaj yazarken genelde sadece 2 harf yazıyorum ve gerisini klavye tahmininden giriyorum. bu yazma hızını inanılmaz derecede artırıyor. gerçekten çok iyi :)

Üçüncü olarak tarayıcı.
Hızda artış var, html5test puanı artmış, yani tarayıcı geliştirilmiş. Bence düzeltilmesi gereken çok ama çok önemli birşey var, bu da geçmiş çoğaldığında adres çubuğuna adres yazarken falan takılma yaşanması. Bence çok önemli bir sorun bu, FP2'de düzeltilmemiş gibi görünüyor. Umarım ilerleyen günlerde bunun için de bir çalışma yapılır.

Galeri.
Açılma hızı oldukça iyi. Resimlerin megapiksellerini, boyutlarını, ve linkte görebileceğiniz gibi birçok derin ayrıntıyı galeriden görebiliyoruz artık. Nfc ile denemedim ama galiba hala dosya seçip gönderme işi yok bu galeride, o da x-plore'ye kalıyor artık :)

Daha aklıma gelmeyen çok şey vardır tabiki, haa unutmadan. Şarj konusunda gerçekten çok ama çok iyi bir geliştirme yapılmış gibi.
Bana şarjım 1 gün yetmezdi normalde, ama şuan yetiyor :)

Heyecanla beklemeye devam edin :)
merak ettiğim birkaç kısım var bakıp ekran görüntüsü alabilirmisin klavye üstünde mesaj göndermek için tıklanan zarf işaresi gelmişmi alt çubuktaki arama simgesine basıp geri çıktıktan sonra arama programı arka planda çalışıyor kalıyormu ve mesaj yazarken iki üç harf girdikten sonra kayıtlı olmayan bir kelime yoksa kaydettiğinde oda bir dahaki sefere öneri diye geliyormu ve kelime tahmini nasıl hazinesi yeterince zengin mi baya kelime varmı yani t9 zayıf idi mesela bu nasıl merak ediyorum

Scuderia.

Scuderia.

Üye
En iyisi şöyle iki ücgün bakmamak iki günde bir bakmak bi anda gelsin süprüz olsun

uurbyrkdr

Üye
merak ettiğim birkaç kısım var bakıp ekran görüntüsü alabilirmisin klavye üstünde mesaj göndermek için tıklanan zarf işaresi gelmişmi alt çubuktaki arama simgesine basıp geri çıktıktan sonra arama programı arka planda çalışıyor kalıyormu ve mesaj yazarken iki üç harf girdikten sonra kayıtlı olmayan bir kelime yoksa kaydettiğinde oda bir dahaki sefere öneri diye geliyormu ve kelime tahmini nasıl hazinesi yeterince zengin mi baya kelime varmı yani t9 zayıf idi mesela bu nasıl merak ediyorum

kelime hafızası geliştirilebiliyor, yeni kelimeler eklenebiliyor. Tahminler göründüğü gibi 3 tane değil, yana doğru kaydırılabiliyor. O dediğin zarf şeklindeki gönderme tuşu oturumlarda var.
Ben en iyisi size klavye hakkında detaylı resimler çekip gönderiyim, merakınız gitsin :)

• Beğen
Tepkiler: Ferzan
SerseriGönlüm12

SerseriGönlüm12

Üye
ümitlerin yeşerdiği.. Umutların söndüğü.. Beklentileri olanların konusu. Fp2 Fp2 Fp2 Fp2

Silinen Üye 2000119

Silinen Üye 2000119

Kapalı Hesap
Onca kişi orjinal klavyeyi sevmiyo, daha kullanışlı görsel bişe istiyo. Merak ettiğim acaba "BetaLabs swype" klavyesini kullandınız mı? Tahmin vs. onda da yok ama orjinal klavyeden kullanışlı gibime geldi benim.

Yani FP2 gelene kadar gönül eğlendirebilirsiniz (Kullanmayanlar) :ehe :ehe

Ferzan

Ferzan

Üye
kelime hafızası geliştirilebiliyor, yeni kelimeler eklenebiliyor. Tahminler göründüğü gibi 3 tane değil, yana doğru kaydırılabiliyor. O dediğin zarf şeklindeki gönderme tuşu oturumlarda var.
Ben en iyisi size klavye hakkında detaylı resimler çekip gönderiyim, merakınız gitsin :)
walla çok iyi olur bekliyorum

BaySerkan

BaySerkan

Üye
Extra Button'un Fp2 ile kullanımda sıkıntı olacak gibi FP2 ile alttaki çubuğa birde bul simgesi eklendi şimdi Extra Button'u kurunca mesela arama simgesi ile extra buttun'un simgesi birbirine değiyor diğer taraftaki bul simgesi ile extra button simgeside birbirine değiyor ama yanlışlıkla ona basıcam derken diğerine basma durumu olmuyor hangisine basarsan o açılıyor ama görüntü kötü buna bir ayar çekmeleri lazım..

• Beğen
Tepkiler: Sensation
Ferzan

Ferzan

Üye
bu hafta gelmezse açıkçası bende heyecan denen birşey kalmaz

StaLKeR-190E

StaLKeR-190E

Üye
fp2 gelse bile onun hacklenmesi şunu bunu uğraştıracak yani klavye ile kilit ekranını güncellesek telefonda iyi olur bence

Aybars97

Üye
Hafta sonu güncelleme gelmiyor dimi ?

awdil

awdil

Üye
Hafta sonu bir güzel dinlenin.Pazartesi sabahın ilk ışıklarıyla burda olun inşallah...

ASC33

ASC33

Üye
bi halt gelmiyor

ecomakli

Üye
sanki komple işletim sistemini degiştirecek nokia.uyuz ettiler yav.ulan vereceğin tuş kilidi bide klavye .allahın dandik nokiası.batarsın inşallahh tamam

SheFy

SheFy

Üye
sanki komple işletim sistemini degiştirecek nokia.uyuz ettiler yav.ulan vereceğin tuş kilidi bide klavye .allahın dandik nokiası.batarsın inşallahh tamam

uff cok sert :D
eksikler vardir buyuk ihtimalle yoksa niye vermesin

doctorrr

doctorrr

Üye
fp1 de gayet iyi neyin hırsı bu anlamıyorum gelir azıcık sabredin bizim gibi belle refresh gibi abuk bi' güncelleme (!) almayacağınıza dua edin |-)

BaySerkan

BaySerkan

Üye
Ya o bu değilde Fp2 ile gelen en önemli şeyi yazmayı unutmuşum bu ne klavye nede yeni tuş kilidi vs.en önemlisi şu hani telefonu bekleme ekranından çıkartıp ana ekrana geldiğimizde saat ne zaman kilitledi isek o saatte kalıyordu ya yaklaşık 1 saniye sonra gerçek zamana dönüyordu işte o düzelmiş tuş kilidini açtığınızda o anki zaman ekranda birde rehbere girdiğinizde yarım saniye kadar rehber boş gözüküyordu oda düzeltilmiş işte böyle büyük ve önemli değişiklikler var yaaaşşşaa lan nokya...züğürt tesellisi gibi oldu biraz.

• Beğen
Tepkiler: Sensation
NokiaAltıYüzÜç

NokiaAltıYüzÜç

Üye
sırf klavye ve tui kilidi için bekliyoruz kaç haftadır.

cyber

cyber

Üye
beklemeyin arkadaş nokia gelcek dedimi

- - - Eklendi - - -

:D :D

Üst Alt