Beyler;
Şöyle düşünün siz Nokia'sınız tamam mı!
Microsoft ile anlaştınız, belki bi mevkiye tekrardan geliriz diye; baktı ki bi yere kadar gelebildi, ama ne yaptıysa olmuyor, şuan Lumia 920 ile başarıyo bişeyleri evet, ama 3-4 aya (misal) tekrardan zarar açıkladı ne olacak;
siz Nokia olarak, symbian'a hayat mı verirsiniz (maliyeti düşünün)
yoksa tizen vb sistemi hayata geçirmeye mi çalışırsınız (maliyet aynı şekilde! )
yoksaa taht kavgasında olan Android'e geçip, markanızın kalitesi-kamerasıyla birlikte ilk ikide ki bir işletim sistemiyle yeniden doğmayı mı tercih edersiniz????
Nokia'yı sevip sevmemenize, yahut Android'i sevip sevmemenize dair bir konu değil, yukarıda belirttiğim gibi, siz nokia olsanız ne yaparsınız; şuan her kafadan bir ses çıkıyo, yok nokia zarar açıkladı eksilere düştü! Peki eksilere düştü, baktı ki WP ile de olmadı, piyasadaki WP cihazlarına bi kaç yıl destek verileceği vaadinde bulunur, ve de Androidle masaya oturur, en son gelir sağlayacağı sistem android olacaktır,
ben burda Android'e geçecek onu seçecek demiyorum, öyle bir benimsemişiniz ki Nokia'nın zarar açıkladığı, hisse değerlerinin düştüğü haberleri, Nokia asla geçmez asla yapmaz etmez gibi yargılarda bulunuyorsunuz!
Tamam ben yapmıyor muyum yaptım zamanında, Nokia Androide geçmesin geçmez asla dedim, ama Nokia'ya can ciğer bağlananlar oldu kalitesi yetti çoğu kullanıcıya, şimdi üstte beelirttiğim (VARSAYIMLAR) gerçekleşirde Nokia Android gibi pazar payı yüksek bir işletim sistemi ile el sıkışırsa ne olacak? Bir daha Nokia almam mı diyeceksiniz? Yoksa Nokia'ya android'i seçti diye düşman mı olacaksınız?
Biz üreticisi değiliz, biz kullanıcı-tüketiciyiz, adam bakti ki kâr edemiyor, kararını verir, WP'a da geçer, Android'e de geçer, bu bizi ilgilendirmez, şirket seçimini yapar bize bekleyip görmek düşer, ötesi bizi ilgilendirmez! Fanlık konusuna da değineyim; ben (misal) Samsung fanıyım, eeee ne olmuş yani, bu Samsung'un bana ekmek verdiği-vereceği anlamına gelmiyor, fansam fanım orda burda Samsung-Samsung diye düzen bozacak değilim, Nokia'yı da seviyoruz, Samsung'u da seviyoruz, HTC'yi de seviyoruz, olay bu..
Epey uzattım ya neyse; sürç-ü lisan ettiysem affola, savgılar ve sevgilerimle iyi forumlar