Nokia Here servisinin yerel iOS ve Android uygulamalarını planlıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
Nokia Here servisinin yerel iOS ve Android uygulamalarını planlıyor
Nokia Here Maps servisini iPhone, iPad ve Android’de çalışacak bağımsız uygulamalar hâline getirmeyi planlıyor. LinkedIn’de yayınlanan bir eleman ilanı Finlandiyalı şirketin bu niyetini ortaya koyuyor.



Mobil cihazlar ve servisler biriminin Microsoft’a devrini geçtiğimiz ay sonunda tamamlayan Nokia, Here Maps uygulamasının iOS versiyonunu iOS 7 ile ilgili uyumsuzluklar nedeniyle 2013 sonunda iTunes’tan kaldırmıştı. Uygulamanın Android versiyonuysa hiçbir zaman hayata geçirilemedi.
Nokia’nın harita servisine erişmek isteyen iOS ve Android kullanıcıları cihazlarının mobil internet tarayıcısı üzerinden Here Haritalar’ın HTML5 versiyonuna erişebiliyor. Nokia Lumia akıllı telefonlarında ise Windows Phone’a özel yerel uygulama düzgün şekidle çalışıyor.
Nokia’nın Here iş kolunun verdiği ilana göre, Android ve iOS platformları için geliştirilmiş konum tabanlı servis uygulamaları tasarlayacak ve geliştirecek yazılım mühendisi aranıyor.
Bu iş ilanı Nokia’nın popüler harita servisinin çok yakında daha fazla cihazda, yerel uygulamaları aracılığıyla kullanılacağı anlamına geliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt