Nokia 808 PureView İtalyada 600€ Olacakmış. Türkiyedeki tahmin ettiğim Fiyatı...

Sponsorlu Bağlantılar

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
808 in yazılımı da donanımı da gayet iyi parasını da hak ediyor

• Beğen
Tepkiler: papakudioflu

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
aynen abi son symbianlı telefon bile olabilir donna var hesapta ama ondan sonra nokia strateji değiştirdi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
aynen abi son symbianlı telefon bile olabilir donna var hesapta ama ondan sonra nokia strateji değiştirdi

donna microsoftla ortaklıktan sonra teyit edildi o ve bugüne kadar da iptal edildigiyle ilgili bir bilgi verilmedi yani şu durumda donna gelicek ve donna çift çekirdekli cihazlara gelicegine göre en azından bir symbian daha çıkar piyasaya

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
hayırlısı abi bu arada yeni bitane s40 cihaz geliyomuş sanırım s40 lar 2016 dan sonrada üretilir düşük bütçeye hitap ettiği için

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
hayırlısı abi bu arada yeni bitane s40 cihaz geliyomuş sanırım s40 lar 2016 dan sonrada üretilir düşük bütçeye hitap ettiği için

s40ları bilmiyorum pekte ilgimi çekmiyor ama nokia her bütçeye uygun ürünler çıkartmaya devam edicektir geçenlerde bir nokia yetkilisi açıklamasında bizim için öncelik ulaşılabilir olmaktır demişti

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
Bende lumia 900 istiyorum nasipse Eylülde :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Huuu hocam ne bicim bi hesap yaptın öyle :ehe
İtalyadaki vergi sistemi bizden daha kazık emin ol :D
1200 küsur olur daha da olmaz sadece bi sensör için 700-800 lira isteyecek hali yok nokia'nın.
Kıyas olarak 701'i aldım kamera dısında ne farkı var.Fp1 ile islemcilerde standart 1.3 olcak zaten..

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
Huuu hocam ne bicim bi hesap yaptın öyle :ehe
İtalyadaki vergi sistemi bizden daha kazık emin ol :D
1200 küsur olur daha da olmaz sadece bi sensör için 700-800 lira isteyecek hali yok nokia'nın.
Kıyas olarak 701'i aldım kamera dısında ne farkı var.Fp1 ile islemcilerde standart 1.3 olcak zaten..
Bizden daha kazık vergi sistemimi? İnanmam :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bizden daha kazık vergi sistemimi? İnanmam :)

inanabilirsin son krizlerden sonra siesta dönemi bitti vergi dönemi başladı adamlar emekli maaşlarını bile bırak zam yapmayı düşürdüler

maklube

Üye
Profesyonel kameranın telefon olarak kullanıldığını wifi ı olduğunu bilmiyordum :)
41 mp ama bu bir telefonda !
Telefon bu wifili her turlu bulursun. Bi telefonun kamerasina ne kadar guvenebilirsin ki :)

celikmstfa

Üye
Asıl sorun nokia tutup otofokus koymaz bu telefona 41 mp patlar gider :) yapabileceğine siz de inanıyorsunuz biliyorum :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Asıl sorun nokia tutup otofokus koymaz bu telefona 41 mp patlar gider :) yapabileceğine siz de inanıyorsunuz biliyorum :)

Nokia bu modelin kamerasına özen gösterdik ve bu telefon kamera telefonu derse o kamerada eksik bisey olmaz af'da var.
Bi C7 magduru daha :D

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
Nokia bu modelin kamerasına özen gösterdik ve bu telefon kamera telefonu derse o kamerada eksik bisey olmaz af'da var.
Bi C7 magduru daha :D
Autofocus olmayan c6-01 mağduruda ben :( !!!
8 Mp ama afedersin bi b*ka yaradığı yok

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
buda kamera :)
Arkadaşınıza
“Nokia 808 PureView’in kamerası 41 megapikselmiş” derseniz size ya “4.1 megapikseldir o, yanlış yazmışlardır” der, ya da “İnterpolasyondur o, olur mu hiç, normal kameralarda bile yok öyle çözünürlük” der. Peki Nokia PureView’in kamerası gerçekten kaç megapiksel çözünürlük veriyor?

’in 41 megapiksel sensörü var. Bu sensörün 38 megapikselikullanılıyor. Yani evet, Nokia PureView gerçekten çok yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyor ve interpolasyon söz konusu değil.

Peki ne işe yarayacak bu kadar çözünürlük? Ne gerek var? Nokia PureView’i tasarlayanlar 38 megapiksel fotoğraflar çekip durmanızı beklemiyorlar. 8 megapiksel ya da 5 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar çekeceğinizi düşünüyorlar. Çünkü böyle bir kamera ile 5 megapiksel fotoğraflar çekerken “kalite kayıpsız dijital zoom”yapabilme imkanınız var. Ayrıca, 38 megapiksellik normal bir fotoğraftan 5 megapiksellik “süper fotoğraflar” elde edilebiliyor. Çok daha kaliteli görünen, düşük noise seviyesine sahip fotoğraflar.

Bir Nokia PureView ile diğer bir Nokia PureView'i çekmişler:

Yakınlaşırsak:

Nokia PureView ile çekilmiş bir başka fotoğraf:

Küçük bir parçasını kesersek:

Bir başka fotoğraf:

Kayıpsız dijital zoom yapınca:

Bunun da küçük bir parçasını kesersek:

Kısacası, bu telefonun 38 megapiksellik fotoğraflar çekebilmesi sadece çok konuşulmak için uydurulmuş bir hile değil. Tebrikler Nokia!
<strong><em><em><strong><strong><strong><strong><strong><strong><strong>[video=youtube;vfvMWyWvrAQ]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp;v=vfvMWyWvrAQ#t=0s[/video]

---------- Eklendi @ 21:56:20 ---------- Yazıldı @ 21:54:34 ----------

autofocus olsa daha pahalı olurdu
yahu autofocuslu sürümü olsaydı. bende autofocus nedir telefonu alırken bilseydimde autofocuslu sürümünü alsaydım. 100 lira daha verip

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
her tele autofocus koymuyor malesef

MoonLife01

MoonLife01

Üye
Profesyonel fotoğraf makinesi alcaksanız bunu, telefonunun hasını almak istiyosanız lumiayı bekleyin.

Kardeşim abartmıyormusun nerede profesyonel kamera? 41mp sözde ama özde nedir bilmeyiz. Profesyonel makinelerle arasında daglar kadar fark var 10.000 tlye profesyonel makineler var ozaman millet 10.000 tl vermesin gelsin bunu alsın sence böle birşey mümkünmü?

Üst Alt