808 in yazılımı da donanımı da gayet iyi parasını da hak ediyor
aynen abi son symbianlı telefon bile olabilir donna var hesapta ama ondan sonra nokia strateji değiştirdi
hayırlısı abi bu arada yeni bitane s40 cihaz geliyomuş sanırım s40 lar 2016 dan sonrada üretilir düşük bütçeye hitap ettiği için
Bizden daha kazık vergi sistemimi? İnanmamHuuu hocam ne bicim bi hesap yaptın öyle
İtalyadaki vergi sistemi bizden daha kazık emin ol
1200 küsur olur daha da olmaz sadece bi sensör için 700-800 lira isteyecek hali yok nokia'nın.
Kıyas olarak 701'i aldım kamera dısında ne farkı var.Fp1 ile islemcilerde standart 1.3 olcak zaten..

Bizden daha kazık vergi sistemimi? İnanmam![]()
Onun yerine prof kamera alir benceTürkiyedeki vatandaşlar 41 mp lafını duyunca nokia ve turkcell bayilerine uçarak giderler emin ol![]()
Profesyonel kameranın telefon olarak kullanıldığını wifi ı olduğunu bilmiyordumOnun yerine prof kamera alir bence

Telefon bu wifili her turlu bulursun. Bi telefonun kamerasina ne kadar guvenebilirsin kiProfesyonel kameranın telefon olarak kullanıldığını wifi ı olduğunu bilmiyordum
41 mp ama bu bir telefonda !

Asıl sorun nokia tutup otofokus koymaz bu telefona 41 mp patlar gideryapabileceğine siz de inanıyorsunuz biliyorum
![]()

Autofocus olmayan c6-01 mağduruda benNokia bu modelin kamerasına özen gösterdik ve bu telefon kamera telefonu derse o kamerada eksik bisey olmaz af'da var.
Bi C7 magduru daha![]()
!!!Autofocus olmayan c6-01 mağduruda ben!!!
8 Mp ama afedersin bi b*ka yaradığı yok

ArkadaşınızaNokia 808 PureViewin kamerası 41 megapikselmiş derseniz size ya 4.1 megapikseldir o, yanlış yazmışlardır der, ya da İnterpolasyondur o, olur mu hiç, normal kameralarda bile yok öyle çözünürlük der. Peki Nokia PureViewin kamerası gerçekten kaç megapiksel çözünürlük veriyor?
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızin 41 megapiksel sensörü var. Bu sensörün 38 megapikselikullanılıyor. Yani evet, Nokia PureView gerçekten çok yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyor ve interpolasyon söz konusu değil.
Peki ne işe yarayacak bu kadar çözünürlük? Ne gerek var? Nokia PureViewi tasarlayanlar 38 megapiksel fotoğraflar çekip durmanızı beklemiyorlar. 8 megapiksel ya da 5 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar çekeceğinizi düşünüyorlar. Çünkü böyle bir kamera ile 5 megapiksel fotoğraflar çekerken kalite kayıpsız dijital zoomyapabilme imkanınız var. Ayrıca, 38 megapiksellik normal bir fotoğraftan 5 megapiksellik süper fotoğraflar elde edilebiliyor. Çok daha kaliteli görünen, düşük noise seviyesine sahip fotoğraflar.
Bir Nokia PureView ile diğer bir Nokia PureView'i çekmişler:
Yakınlaşırsak:
Nokia PureView ile çekilmiş bir başka fotoğraf:
Küçük bir parçasını kesersek:
Bir başka fotoğraf:
Kayıpsız dijital zoom yapınca:
Bunun da küçük bir parçasını kesersek:
Kısacası, bu telefonun 38 megapiksellik fotoğraflar çekebilmesi sadece çok konuşulmak için uydurulmuş bir hile değil. Tebrikler Nokia!<strong><em><em><strong><strong><strong><strong><strong><strong><strong>[video=youtube;vfvMWyWvrAQ]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vfvMWyWvrAQ#t=0s[/video]
yahu autofocuslu sürümü olsaydı. bende autofocus nedir telefonu alırken bilseydimde autofocuslu sürümünü alsaydım. 100 lira daha verip
autofocus olsa daha pahalı olurdu
Profesyonel fotoğraf makinesi alcaksanız bunu, telefonunun hasını almak istiyosanız lumiayı bekleyin.