Nokia 701 İmei Klonlandı Cihaz Çöp Mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Hasand.

Hasand.

Üye
Bende de nokia 1110 var. İmeisi klonlanmış. değiştirme yolu var mı?
Onlara imei atiliyor gecen elime 1110i nokia modeli geldi imeili sorguladim sony ericsson w850i diye kayıtlı paspal durumdaydi ekran kapak kasa bitikti onu nokia 2310 cevirdim
Mesaj birleştirildi:

Kasası, kapağı ekranı falan nokia 2310 tamamen bu cihazi letgodan aldiydim dışı temiz yurtdisi kayitsiz hurdaya gitmedi baska bir cihaza hayat verdi aldigim nokia 1110inin ekrani yesildi lekeliydi bunu taktim uyuyor kasasi kapagi falan cok işime yaradi
Mesaj birleştirildi:

2.El Almiştim 1 2 Yıl Sonra Sms Geldi Kapanacak Diye Fatura Bişey Yok Çöpe Mi Gidecek Cihaz? Bildiğim Kadarıyla İmei Değiştirmenin Bir Yolu Yok?
Telefon olarak kullanılmaz artık o cihaz. RPL sifariş vererek IMEI değişimi gerek ve malesef RPL sifarişi mümkün değil artık. Zaten şu IMEI yüzünden kapatılma saçmalığına son verilmesi gerek. Benim cihazımın IMEI si başkasında çıkmışsa SORUN ONDADIR BENDE DEĞİL. Çünki bu telefonun IMEI sini değiştirmek imkansız gibi bir şey, hatta değiştirilse bile MUTLAKA aynı model telefonun RPL dosyasını alıp içindeki sertifikaları bu cihaza yazmak lazım olduğu için zaten diğer cihazı parçalamak gerek. Nokia bu konuda dünyanın en güvenli firması şu an bile, çünki öyle bir kontrol algoritması var ki, tek bir byte yanlışsa telefon SECURITY_FAILED testinden geçmeyip kendini HER TÜRLÜ kapatıyor (telefon boot edemiyor).
Bi de cihaz neden çöpe gitsin ki? Telefon olarak değil başka amaçlar için kullana bilirsiniz, zaten tonla program mevcut cihaz için :)

Ama eğer ki para harcamaya hazırsanız IMEI değişiminin bir yolu var. Yeni bir cihaz alıyorsunuz (Nokia 701). Arızalı ola bilir sadece USB ve güç düğmesi çalışsın yeter. Ondan RPL backup yapıyorsunuz, yaptığınız backup-ı şimdiki cihaza geri yüklüyorsunuz.
Ben bir endonezyalı bir kişiden gördüm nokia symbianlara imei atiyor pcsiz sadece hacklemek yeterlimis
Mesaj birleştirildi:

Buraya bakin en alt ksimlarda vardi imeili
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61 ve MAERKEK

Benzer Konular



Üst Alt