vala o konuda bi bilgim yok dostum.bu telefonun maximum jar size ı 1 mb oldugundan kelli kompleks bi sözlük programı yükleyemiyorum ya.. ama bi çözüm buldum.. harici dosya kullanan programlar var mesela msdict in wireless versiyonlarında harici bi klasörün içinden pdb dosyalarını kullanıyor.. işte ama tam sürümlerini bulamıyorum internetten bana yardım edin lütfen..
olabilir şimdi dene istersen tekrar.problemınne oldugunu hala anlamıs deılım ben bır telefoncuda calıstım en azından 100 telefona surumyukledımbu tur olaylar cok nadır olurdu sansım benım telımdede oldu servısten geldı usb gırısı degıstırlıdı yazıyodu raporda sanırım usb gırısı hatalıydı
dostum mp3 ler ile oynarsan ses cızırtılı olur tavsiye etmem.Birkaç soru sormak istiyorum.
Birincisi; Mp3gain, Mp3trim tarzı mp3 lerin seslerini (desibellerini) arttırmaya yarayan programları kullanarak mp3 lerin sesini artırıp daha sonra telefona atsak, zil sesindeki kısıklık sorunu ortadan kalkar mı?
İkincisi; vatan bilgisayar, teknosa gibi büyük teknoloji marketlerin hiçbirisi şu anda bu telefonu satmıyor. Ellerinde olanıda kısa sürede düşük fiyattan ellerinden çıkardılar. Hatta şunu söyliyeyim, bu telefonun bi alt modeli olarak görünen 6300, 300 lira civarında satılırken, 6303, 275 liralara kadar düştü ve dediğim gibi şu anda bu tarz büyük teknoloji marketlerin ellerinde bu telefondan yok. Bunun sebebi çok talep görmesi midir, yoksa bu marketlerin bu telefonu biran önce ellerinden çıkarması mıdır? Çünkü eğer ikincisiyse bu telefonla ilgili ciddi sorunlar olması ihtimali var.

dostum yazık olmuş 15 tl yearkadaşlar be gold dan aldığım 6303 e 10.1 versiyonunu yükledim. dil ingilizce oldu. her türlü programı denememe rağmen türkçeyi yükleyemedim. sonra telefoncunun yolunu tuttuk tabi 15 tl karşılığında 9.1 in türkçe dosyaları ile 10.10 yazılımı birleştirildi ve şu anda 10.10 tr oldu . ama bu kadar eziyete strese değmez ok fazla fark yok menüler biraz hızlanmış sanki sesi hissedemedi.
nemesis ile çok rahat tr yapılabiliodu ama neyse 
dostum nokia.com a gir orada haritalar bölümü var oradan pc ye indir haritaları.telefonu pc ye bağla haritalar uygulamasını aç ve oradan yüklemek istediğin ülkenin haritasını seç ve yükle bu kadar.nemesiside denedim phonix ide local port açılmadı bir türlü tel hiç bi şekilde erişimedi bu arada google maps ın türkiye haritalarını olduğu cities varmı download edebileceğim. tşk.

arkadaşım güncelleme sırasında bunların kaybolmuş olması güncelleme de hata yapıldığını gösterir.ben 3 kez güncelleme yaptım bütün menüler yerinde.tekrar yüklemeyi tavsiye ederim çünkü bu telefonun kendi hafızasında olan birşey.arkadaşlar bn 6303 üme 9.10 güncellemesini yaptım oldu ancak hesap makinesi ve ses kaydı yok oldu napabilirim yardım bekliorm !!!
arkadaşım güncelleme sırasında bunların kaybolmuş olması güncelleme de hata yapıldığını gösterir.ben 3 kez güncelleme yaptım bütün menüler yerinde.tekrar yüklemeyi tavsiye ederim çünkü bu telefonun kendi hafızasında olan birşey.

işte buteşekkürler .. güncellemeyi yeniden yaptım herşey yerinde![]()