nokıa 603cüler bakıp keşke dedinizmi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Polymath

Polymath

Üye
603 te ayrıca fp1 ile gelen dolby headphone var ki bu özellikle müzik dinlemek başka :) c601 de biraz fazla uygulama yüklediğinizde çok kasıyor. ağabeyimde var mutsuz telefondan.

Alacak arkadaş nokia symbian alma bu saatten sonra. Paranı biraz biriktir git neo v yada galaxy w al. bu dediğim iki telefonda bir çok oyun ve uygulamayı sorunsuz çalıştırıyor.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici

1. c6-01 in 8 megapixel olması birşey değiştirmez sadece biraz daha fazla çözünürlük var. Otofokus yok çünkü her ikisindede

2. Ayda yılda bir yapılan görüntülü görüşme için 2. nesil olan 512 megabayt ram ve 1 ghz işlemciye sahip 603 yerine c6-01 almak mantıklı olmasa gerek. Görüntülü konuşma önemli ise bilemem.

3. Usb nin şarj yeri olması olayında haklısın çünkü otg kablosu takarken aynı anda şarj edilemiyor dolayısı ile şarj çabuk gidiyor.

4. Amoled ekran c6-01 de var ama clearblack ekran da 603te var.

5. 603 plastik kasa olabilir ama ben de 6 aydır kullanıyorum defalarca düşürdüm betonun üzerime bile hala sağlam.

6. Belle de stabil çalışmayan nokia telefon yok zaten.

7. Dahili hafıza 603te daha fazla.

8. Ve en önemlisi de yeni güncellemeleri alacak 603.

Yanlış anlaşılmasın tartışma amacında değilde karşılıklı düşüncelerimizi paylaşma anlamında cevap veriyorum.

c6-01 birinci nesil telefonların sonuncusudur 603 yeni nesil tellerdendir doğrudur. bir daha güncelleme alacak FP2 dedikleri birnci nesillerde reflesh diye güncelleme alacak tabi bu söylentiden ibaret ama şu açıdan bakarsan güncelleme dedikleri nedir mesela ben 701 i aldığımda içinde belle vardı FP1 yükselttim güncelleme beni hiç memnun etmedi özellik bakımında hiç bir katkısı olmadı yok açık uygulamar ekranı değişmiş sadece tasarım yapmışlar efekleri açıp kapatma işlevini kaldırmışlar çok kötü oldu bu video oynatıcıda seçenekler botunu kaldırılmış burdan videoları ekrana 3 farklı boyutta sığdırma seçeneği vardı şimdi ekrana dokunarak ya tam ekran yada orjinal boyut olmuş müzik çalar dolby kulakllık eklenmiş ne söyleyim o dolby kalitesi nokiaının kulaklarında hiç hissedilmiyor. mesaj oturumları gelen giden mesaj baloncukları çok sırıtan mavi siyah renklere almışlar önceden siyah gri idi renk uyumu vardı. yok tarayıcı bilmem ne eklenmiş hiç bir faydasını görmedim daha tek olumlu yanı sadece 701 için işlemci 1.3 çıkması yani demek istediğim sırf güncelleme gelecek diye özellikte symbianda tel almak kendini kandırmaktır symbian bitti bundan sonraki güncellemeler hatta güncelleme böyle ufak tefek tasarım değişikliklerinden ibaret olacak hatta geriye bile gidecek. o yüzden tel alırken her zaman işlevlerine özelliklerine bakın. her kez 701 alma dedi ben aldım işlevlerini biliyorum ve herşeyini kullanıyorum. o yüzden bir telefon alacaksınız her zaman tutulan bir telelfon alın. desteği çok fazla olacaktır. arkadaşın kendi kararıdır maddiyat açısından kendine uygun olanı seçsin. Ben 603 alacağına c601 almasını tavsiye ederim. illa ikinci nesil diyorsa nokia 700 alsın bitsin bu iş.

great14

great14

Üye
Arkadaşım şöyle izah edeyim. Eğer rahatlık, stabillik, uzun şarj, hızlı internet, ortalama bir telefona yetecek kadar program var ve yaklaşık 10 15 tane de oynanacak hd oyun istiyorsan bunların hepsi symbianda var var. Ama ben zaten Asphalt 5,6'yı 603'ten önceki telefonum olan 701'de bitirmiştim. 603'e oyun yükleme gereği duymadım bi Assassins Creed'i merakımdan yükledim falan vb telefondaki oyunlar 10'u geçmez şuan ama ben telefonumdan çok memnunum internette sörfüm sorunsuz. Müzik dinlemek dolby headphone ile çok zevkli. Youtube den ve HTML5 temelli sitelerden dizi film de izleyebiliyorum çok memnunum 701'i 6 ay küsür, 603'ü de 1.5 ay oldu kullanıyorum Symbian Belle'den vazgeçemedim ki zaten FP2 ile de daha güzel bir sisteme sahip olacağız. Yanlız sana şunu diyeyim android oyun yönünden zengin bir sistem bunu kabul ediyorum fakat 603'den daha pahalı olan Galaxy Ace ile oyun oynayamazsın. Benim arkadaşlarım 603'deki oyunları oynarken galaxy ace'ye küfürler yağdırıyordu daha asphalt 6 da kasıyormuş telefon. Ama illa dersen ki ben çok oyun oynarım sistemin stabilliğe fazla önem vermem vb. diyorsan 2. el bi Ideos X5 alabilirsin. Şuan android piyasasında da en güvendiğim marka Huawei olmuştur zaten. Düşün artık Huawei firması ideos x5'e bile ics sürümünü getirdi. Eğer oyun oynarım şarj 1 gün gitsin yeter telefon arada sırada donma yapsın sorun olmaz müzik performansı iyi olsun diyorsan ideos x5 galaxy w neo v bakabilirsin ama oyunlara önem vermiyorsan Nokia 603 yukarıdaki saydığım tüm modellerden stabil ve rahat kullanımlı. (Bu arada galaxy ace, gio vb bi hata yapayım deme android alacaksın o yukarda verdiğim modellerin altına düşme android de kullandım ben uzun zaman ama symbian'daki rahatlığı bulamadım bu arada symbianda Flash player olmasını dert etme Android 4.1 Jelly bean de HTML5 destekli gelicek.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
Güncelleme dediğin anna dan belleye geçmek gibi çağ atlamak gibi olmalıdır.

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Yanlış anlaşılmasın tartışma amacında değilde karşılıklı düşüncelerimizi paylaşma anlamında cevap veriyorum.

c6-01 birinci nesil telefonların sonuncusudur 603 yeni nesil tellerdendir doğrudur. bir daha güncelleme alacak FP2 dedikleri birnci nesillerde reflesh diye güncelleme alacak tabi bu söylentiden ibaret ama şu açıdan bakarsan güncelleme dedikleri nedir mesela ben 701 i aldığımda içinde belle vardı FP1 yükselttim güncelleme beni hiç memnun etmedi özellik bakımında hiç bir katkısı olmadı yok açık uygulamar ekranı değişmiş sadece tasarım yapmışlar efekleri açıp kapatma işlevini kaldırmışlar çok kötü oldu bu video oynatıcıda seçenekler botunu kaldırılmış burdan videoları ekrana 3 farklı boyutta sığdırma seçeneği vardı şimdi ekrana dokunarak ya tam ekran yada orjinal boyut olmuş müzik çalar dolby kulakllık eklenmiş ne söyleyim o dolby kalitesi nokiaının kulaklarında hiç hissedilmiyor. mesaj oturumları gelen giden mesaj baloncukları çok sırıtan mavi siyah renklere almışlar önceden siyah gri idi renk uyumu vardı. yok tarayıcı bilmem ne eklenmiş hiç bir faydasını görmedim daha tek olumlu yanı sadece 701 için işlemci 1.3 çıkması yani demek istediğim sırf güncelleme gelecek diye özellikte symbianda tel almak kendini kandırmaktır symbian bitti bundan sonraki güncellemeler hatta güncelleme böyle ufak tefek tasarım değişikliklerinden ibaret olacak hatta geriye bile gidecek. o yüzden tel alırken her zaman işlevlerine özelliklerine bakın. her kez 701 alma dedi ben aldım işlevlerini biliyorum ve herşeyini kullanıyorum. o yüzden bir telefon alacaksınız her zaman tutulan bir telelfon alın. desteği çok fazla olacaktır. arkadaşın kendi kararıdır maddiyat açısından kendine uygun olanı seçsin. Ben 603 alacağına c601 almasını tavsiye ederim. illa ikinci nesil diyorsa nokia 700 alsın bitsin bu iş.

701i bilmem ama ben 603 güncelleme aldıktan sonra çok büyük değişiklikler oldu özellikle hız bakımından çok daha hızlandı. Dolby kulaklık zevkini 5800ın kulaklığından bile iyi bir şekilde veriyor. Doğrudur symbian ölü bir sistem ama yani 603 varken mantıken ne c6-01 ne de o fiyata başka bir android alınmalı. 603 ile oynadığın 15 tane hd oyunu galaxy acede oynayamazsın.

great14

great14

Üye
Güncelleme dediğin anna dan belleye geçmek gibi çağ atlamak gibi olmalıdır.
Sana katılıyorum. Anna'dan Belle'ye geçildi belledeki bazı sorunları ve eksiklikleri FP1 ile getirdiler. FP1'deki sorunları da FP2 ile giderecekler. Aslında ilk telefonum olan 701'i Carla ve Donna için almıştım fakat çıkmayacağını öğrendiğim halde 701'i satmak zorunda kaldıktan sonra tekrar gidip 603 aldım bunun sebebi symbian'a aşırı alışmamdı. Eğer android'in şarjına ve bazı kasılmalarına tahamül edebilseydim eminim android alırdım ama symbian bağımlılık yapıyor :oke:

akçatlı

akçatlı

Üye
bu saatten sonra alacaksan android yada wp alacaksın arkadaşm sana tavsiyem sakın c6-01 alma 603 falan da alma symbian işl. Sisteminn ömrü bitti alacak san android al hergün yüzlerce uygulama yazılıyor ayrıca 603 ve c6-01in kamerasından düzgün foto çekilmez kameraya bakarken çözünürlüğüne değil auto-focus olup olmadığına bak

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
bu saatten sonra alacaksan android yada wp alacaksın arkadaşm sana tavsiyem sakın c6-01 alma 603 falan da alma symbian işl. Sisteminn ömrü bitti alacak san android al hergün yüzlerce uygulama yazılıyor ayrıca 603 ve c6-01in kamerasından düzgün foto çekilmez kameraya bakarken çözünürlüğüne değil auto-focus olup olmadığına bak

iyi de kalkıp 603 varken yerine ace alınmaz ki.

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Güzel kardeşim yorumları okumadım ama şunu söylemem gerek çoğu kişi zihninde Symbian'ı Nokia'yı öldürmüş. Eğer yazılıma önem veren sürekli yeni şeyler arayışı içinde olan birisi isen Android al ama yok telefon donanımı iyi olsun uygulama ve oyun olarak çok aşırı olmasada idare etsin dersen 603 şini fazlasıyla göreceği gibi seni memnunda eder. Symbian öldü bitti denilmesine rağmen Android kullanıp SII kullanıp telefonunda toplasan 5 oyun olmayanlar var bende ise şu an 47 oyun var. Eğer 603 ve dengi telefon alacak bütçen varsa 603 Galaxy Ace'den kat kat iyi. Benim arkadaşımda var yan yana tutuyorum benim ekran daha canlı daha net. Ayrıca Galaxy Ace'de işlemci, ram gibi donanımlar depo hafızası, bağlantı hızı 603'e göre biraz daha aşağıda kalıyor. Kamerasıda yakın çekim auto focus olmamasına rağmen gündüz çekimleri çok ama çok başarılı. Daha bugün 14 megapixel bir kamerayla yan yana tuttum benim telefon daha renkli daha canlıydı :kop:ama o 14 mg tabi 14 milyon pixel daha nettir :ehe Ayrıca müzik keyfide benim sevdiğim kalitelerinden biri. Hız performansıda iyi. Ha eğer bütçe sınırsız diyorsan Galaxy SIII al özellikleri ve Androidi, 4 çekirdek işlemcisi ve diğer çok güzel özellikleriyle dünyanın bence şuanda 1 numarası :oke:

http://www.maxicep.com/uye-incelemeleri/nokia-603-incelemesi-668443.html#post5137067
Buradan 603 incelemesine bakabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 737108
punisher123

punisher123

Üye
603ü aldıktan sonra Keşke şunu alsaydım dediğim Tek cep Nokia N9 :D Oda tasarımı müthiş diye,Gönlümde kaldı o..
Android alcaksan bak diyim üst seviye bişi almazsan sinir eder seni,Daha bi hafta önce 1 gün Neo V kullandım,Symbiana yavaş derler ama allah aşkına Neo V bile benim cepten yavaş kalıyor :D kasıyor donuyor,Oyundan çıkıyorsun ana ekran yarım saatte geliyor :D tabi kullanıcıya göre değişir ama,Kullanıcısı hiç memnun değil..

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
Yav niye uzatıyorsunuz bu fiyata en iyi telefon 603
1000 tl varsa git android al. Yok bütçem sınırlı diyorsan 603ten sakın vazgeçme ben şu an 5800 kullanıyorum 25 oyun ve 50 uygulama var cfw yaptım tel harika oldu tüm ihtiyacımı karşılıyor ama biraz kasıyor para biriktirip 603 almak için gün sayıyorum tam 1 senedir 603u inceliyorum harika telefon ace kuzenim de var uzun süre inceledim ŞOK OLDUM ANGRY BIRDDE KASIYORDU kesinlikle 603 al not : 603 HD video çekiyor ace ise 640a 360 çekiyor vs birçok kötü özellik karar senin Şimdiden Hayırlı Olsun

• Beğen
Tepkiler: fzt_m
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Yav niye uzatıyorsunuz bu fiyata en iyi telefon 603
1000 tl varsa git android al. Yok bütçem sınırlı diyorsan 603ten sakın vazgeçme ben şu an 5800 kullanıyorum 25 oyun ve 50 uygulama var cfw yaptım tel harika oldu tüm ihtiyacımı karşılıyor ama biraz kasıyor para biriktirip 603 almak için gün sayıyorum tam 1 senedir 603u inceliyorum harika telefon ace kuzenim de var uzun süre inceledim ŞOK OLDUM ANGRY BIRDDE KASIYORDU kesinlikle 603 al not : 603 HD video çekiyor ace ise 640a 360 çekiyor vs birçok kötü özellik karar senin Şimdiden Hayırlı Olsun

yanlış bilgi ace 240a 320 gibi çok düşük bi çözünürlükte video çekiyor.

Castiel91

Üye

1. c6-01 in 8 megapixel olması birşey değiştirmez sadece biraz daha fazla çözünürlük var. Otofokus yok çünkü her ikisindede

2. Ayda yılda bir yapılan görüntülü görüşme için 2. nesil olan 512 megabayt ram ve 1 ghz işlemciye sahip 603 yerine c6-01 almak mantıklı olmasa gerek. Görüntülü konuşma önemli ise bilemem.

3. Usb nin şarj yeri olması olayında haklısın çünkü otg kablosu takarken aynı anda şarj edilemiyor dolayısı ile şarj çabuk gidiyor.

5. 603 plastik kasa olabilir ama ben de 6 aydır kullanıyorum defalarca düşürdüm betonun üzerime bile hala sağlam.

6. Madde olmamış. N8 bozuyo o maddeyi. C6-01 daha stabil ablamda var sürekli karşılaştırıyorum

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap

Bu sıralamaya ben de ufak şeyler eklemek istiyorum
9. Ayrıca 1000 nit parlaklık ile dünyanın en parlak mobil ekranı C6-01 ile yan yana tuttuğumda 603'ün ekranının daha iyi olduğunu söyleyebilirim çünkü aynı zamanda siyahı tam gösteren keskin görüntü sağlayabilen IPS ekran da var.
10. FP1 ile gelen Dolby Digital sayesinde hem uyumlu filmlerde hem de müzik deneyiminde farkını ortaya koyuyor. C6-01 ise portlanan(sözde) dolby digital ile yetinmek zorunda ki bunun stereo genişliğinin ayarları oynanarak yapılan çakma bir tür olduğunu hepimiz biliyoruz.
11. 603'te geleceğin teknolojisi NFC var. (bu şimdilik büyük bir artı sayılmaz)
12. Son olarak bu biraz tercih meselesidir. Ancak 3.5 inch ile 603'ün ekranı daha büyük yani filmler, oyunlar C6-01'e göre daha keyifli ve genel kullanım daha rahat oluyor.
C6-01 de kendi sınıfında iyi telefondur. Ancak C6-01 kesinlikle 603'ten üstün değildir.

furkitare

furkitare

Üye
Bence 3310 al , güncelleme gelecek mi derdin olmaz . Oyun olarakda snake var . Üstelik 25 lira . Kavgada falanda caydırıcı bi alet . Kullanıyorum . Çok güzel .

Ha birde şarj derdi yok :D

azrock

azrock

Üye
Bu sıralamaya ben de ufak şeyler eklemek istiyorum
9. Ayrıca 1000 nit parlaklık ile dünyanın en parlak mobil ekranı C6-01 ile yan yana tuttuğumda 603'ün ekranının daha iyi olduğunu söyleyebilirim çünkü aynı zamanda siyahı tam gösteren keskin görüntü sağlayabilen IPS ekran da var.
10. FP1 ile gelen Dolby Digital sayesinde hem uyumlu filmlerde hem de müzik deneyiminde farkını ortaya koyuyor. C6-01 ise portlanan(sözde) dolby digital ile yetinmek zorunda ki bunun stereo genişliğinin ayarları oynanarak yapılan çakma bir tür olduğunu hepimiz biliyoruz.
11. 603'te geleceğin teknolojisi NFC var. (bu şimdilik büyük bir artı sayılmaz)
12. Son olarak bu biraz tercih meselesidir. Ancak 3.5 inch ile 603'ün ekranı daha büyük yani filmler, oyunlar C6-01'e göre daha keyifli ve genel kullanım daha rahat oluyor.
C6-01 de kendi sınıfında iyi telefondur. Ancak C6-01 kesinlikle 603'ten üstün değildir.

:alkis:alkis:alkis

FastBreaker

FastBreaker

Üye
kesinlikle 603. ace 480p video çekiyor düşün

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt