Nokia 603 Güçlü Bir Telefonmu???

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia 603 Güçlü Bir Telefonmu???

• EVET, Gayet güzel ve şık... :)

Kullanılan: 53 67.9%
  • FENA DEĞİL, Kullanışlı :|

Kullanılan: 15 19.2%
  • HAYIR, Kullanışsız ve kötü :(

Kullanılan: 10 12.8%

• Kullanılan toplam oy
    78

MücahitTokgöz

kardesm ben nokia 603 kullanıyorum yaklaşık 1 felan oldu alalı. Sen yorumları tam okumamışsın galiba herkes ne varaa açıklamış harika bir telefon çoğu güçlü telefnlarla yarışabilecek bir telefon ve gayette sağlamda. Kamera nasıl diye sorarsanda kameradan memnun kalacağına eminim tek sorun flashının olmaması ama kamera çok kaliteli olduğu için ben pek takmıyoru :) Sana tavsiyem 603 al pişman olmazsın tabi androidcileri takmazsan :)

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Soru: Nokia 603 4-5 sene götürebilir mi? Telefonun herhangi bir karakteristik sorunu, mevcut mu?
Mesela Nokia 500 web tarayısında gecikmeler var, telefonun arabiriminde de biraz geç cevap veriyor.
C6-01 ile ilgili kulaklık problemi yaşayanlar mevcut.
C5-03 ile ilgili genel yavaşlık problemi mevcut diyorlar.
Samsung Galaxy Y'ye ekran çözünürlüğü çok düşük olduğu için sınırlı sayıda uygulama kurulabilir deniyor.
Huawei U8800 Ideos X5'te özel romlar kullanılmazsa telefonun bir iki sorunu kalıyormuş. Kullanılırsa da başka bir pürüz ortaya çıkıyormuş.
Samsung'un qwerty modelinde trackpad çok hassas olduğu için telefon kendi kendine işlem yapıyormuş(yukarıdakilerden ayrı)
Samsung Galaxy Gio ve Ace düşük ram miktaları yüzünden uygulamaları hafıza kartına taşımak gerekiyormuş.
Nokia E5'lerde donma sorunu yaşayanlar var(ciddi sayıda değil)

Nokia 603 ile ilgi çok bilgi mevcut değil, telefon kağıt üzerinde Samsung Star gibi iyi duruyor. Ancak yeni bir telefon faciası olmasını istemiyorum. Bu modelle ilgili herhangi bir sorun yaşayanınız var mı?

Biraz uzun oldu yazınca kaptırmışım kusura bakmayın... :)
İçin rahat olsun o sorunların hiçbiri yok 603'te 2 aydır kullanıyorum telefonu. Nokia on numara telefon yapmış görenler baya beğeniyolar Nokia bu sefer yapmış diyolar. Zaten bu markanın da artık hata yapacak şansı yok malum yüksek satış rakamlarına ulaşsa da 5800 ile aldığı kötü ün Nokia'nın aklını başına getirdi ve bu yüzden de artık sağlam adımlar atıyor dokunmatik telefon konusunda. Donanım/yazılım olarak çok güzel işler çıkartmaya başladı. İçin rahat olabilir bu konuda 4-5 sene götürür ben de 3-4 sene götürür diye aldım zaten zırt pırt telefon değiştirmekten nefret ederim :oke:

• Beğen
Tepkiler: kimbuerolegemen
ParduSS

ParduSS

Üye
    Konu Sahibi
Kamareda otofocus varmı?

fenix11

Üye
5 para etmez telefon.1 hafta önce aldım,şarj ediyorum 24 saat dayanmıyor.Nokiayı aradım,uygulamalar açıktır,ondandır diyor,sallıyor.Sakın almayın bu dandik teli,yazık paranıza,Nokia alınmaz artık...

serseryy44

Üye
Herkes memnun kalmış sen dandik beş para etmez ve aynı zamanda şarjı dayanmıyor diyorsun ... Sana soruyorum telefonu sahiden kullandın mı yoksa kötülemek için yalanmı söylüyorsun... Lan ben günde 2-2.5 saat müzik 1 saat falan HD oyun oynuyorum msj +vodafone internetten internete bağlanıp video falan izliyorum o haldeyken 3gün gidiyor... Şarj cihazım yanımda olmadığı zaman telin şarjı azken tasarruf moduna aldığım zaman 1-2 gün bile götürüyor... Senin dediklerin olacak şey deil

• Beğen
Tepkiler: oguzaydin

kimbuerolegemen

Üye
Bu sitedeki yorumlara bakarak telefonu aldım. Telefonun ele bu kadar oturacağını tahmin etmiyordum. Önceki alışkanlıklardan dolayı tuşların yeri biraz garip geldi. Telefondan yukarıda bahsettiğim gibi çok şey beklemiyordum. Şuanda memnunum. İki sıkıntım var. İlki bir çağrı geldiğinde reddedip o kişiyi tekrar arayacağımda telefon önce kendini kitliyor. Sonra ekran kilitini açarak aramayı yapmanız gerekiyor. Bu süreç 3-5 saniye sürüyor. Telefonun pil ömrü beklediğim gibi çıktı. Çok düşük değil. Ama yoğun kullanımda en az iki gün götürecek kadar iyi.

Klavyesi alışmaya bakıyor. Tuşlar görece çok küçük. Özellikle klavyenin sonundaki türkçe karakterlerin eklenmesi sebebiyle küçülüyor tuşlar. Ancak dokunmatik ekran iyi olduğu için doğru noktaya bastığınız sürece sorun yok. Bu da biraz alışkanlık gerektiriyor. Ben yan çevirip kullanmanız taraftarıyım. Basılabilir boyuta erişiyor bu sayede.

Telefonun ekran parlaklığı oldukça iyi. Güneşte oldukça net görünüyor.

Telefonun tepki süresi oldukça iyi. Yukarıda bahsettiğimin dışında herhangi bir takılma olmadı.

Hoparlör gücü oldukça iyi. Ancak son sese getirince ses kalitesinde belirgin bir düşme var. Sonuçta bu cihazda normal bir hoparlör kalitesi beklememek lazım. Ancak beni fazlasıyla tatmin etti.

Ekran oranı 16:9, 4:3 değil. Fruit Ninja oyununda biraz şişmanlamış meyvelerle oynuyorsunuz. Başka bir oyun açmadım henüz. Uygulamalarda herhangi bir sıkıntı yok.

30fps olması nedeniyle görüntü geçişi yumuşak. İnsana güzel bbir duygu veriyor. Ancak görüntünün kalitesi hem kamera hem video modunda yeterince iyi değil. Açıkçası bu konuda beklentim yüksekti. Samsung Star'la karşılaştırma yapmam gerekirse,30 fps'de HD video çekimi haricinde görüntü kalitesine Nokia ekstra bir şeyler pek katmamış gibi bu modelde. Fotoğraf çekme yazılımı başarılı.

Herşeyin birbiri ile uyum içinde çalışması oldukça güzel. Ana ekran oldukça kullanışlı. Biraz widget eksiği bulunmakta. Bunun için kaynaklar vardır sanırım. Önereceğiniz uygulama indirme sitesi var mı acaba? Nokia Store'da bazı yararlı uygulamalar buldum ancak insan daha fazlasına bakmak istiyor. :)

----------Eklendi @ 02:33:33 ---------- Yazıldı @ 02:32:35 ----------

Kamareda otofocus varmı?
Kamerasında otofocus(otomatik odaklama) özelliği bulunmamakta.

kemaleksen

Üye
Akıllı telefonlara geçiş hazırlığı yaptığım bu günlerde öncelikle fazla bütçe gerektirmeyen, web sayfaları ve yollarda okumayı düşündüğüm PDF kitaplar için ekran çözünürlüğü yeterince yüksek modelleri araştırdım ve yollar hep Nokia'ya çıktı.

Baştan C5-03 mü, C6-01'e değer mi diye düşünürken şimdi Nokia 500 ve Nokia 603 ağırlık kazandı, 603ün üstünlüğüne rağmen fiyatların kimi yerlerde çok yaklaştığını görüyorum. Bir de Vodafone'dan 24 ay taksit yoluna gidersem 701 var düşündüğüm, başka türlü o kadar para vermeyeyim diyorum.

Acaba 603ün 500e göre hız farkı kullanımda çok farkediliyor mu? OpenGL desteğinin oyunlar haricinde bir faydası var mı? Bilgisayarımdan film kopyalasam bu telefonlara film ebatlarının telefon ekranından büyük olması oynatmasını engellemez değil mi?

Bir de bütün bu modellerde ekranın dikey moddan yatay moda geçmesi sorunsuz gerçekleşiyor değil mi? Iphone'lar gibi döndürmek yetiyor mu, yoksa menüden seçmek mi gerekiyor?

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
​yerini neo V'ye bırakmak üzere...[QUOTE="ForeverAlone";4230740]

Piyasanin en iyi fiyat performans telefonu ideos x5dir.
[/QUOTE]

ParduSS

ParduSS

Üye
    Konu Sahibi
forever 603

kuzeypoyraz_22

Üye
Akıllı telefonlara geçiş hazırlığı yaptığım bu günlerde öncelikle fazla bütçe gerektirmeyen, web sayfaları ve yollarda okumayı düşündüğüm PDF kitaplar için ekran çözünürlüğü yeterince yüksek modelleri araştırdım ve yollar hep Nokia'ya çıktı.

Baştan C5-03 mü, C6-01'e değer mi diye düşünürken şimdi Nokia 500 ve Nokia 603 ağırlık kazandı, 603ün üstünlüğüne rağmen fiyatların kimi yerlerde çok yaklaştığını görüyorum. Bir de Vodafone'dan 24 ay taksit yoluna gidersem 701 var düşündüğüm, başka türlü o kadar para vermeyeyim diyorum.

Acaba 603ün 500e göre hız farkı kullanımda çok farkediliyor mu? OpenGL desteğinin oyunlar haricinde bir faydası var mı? Bilgisayarımdan film kopyalasam bu telefonlara film ebatlarının telefon ekranından büyük olması oynatmasını engellemez değil mi?

Bir de bütün bu modellerde ekranın dikey moddan yatay moda geçmesi sorunsuz gerçekleşiyor değil mi? Iphone'lar gibi döndürmek yetiyor mu, yoksa menüden seçmek mi gerekiyor?
kesinlikle tavsiye ederim bu teli filmler kusursuz izleniyo ekranda çok net

zeyda

Üye
bugün 603 aldım.yorumlara bakayım dedim.ama beni çok şaşırtan birşey oldu.sitede tartışmalar hep güzeldi.ama bu konu içindeki tartışmalar hiç güzel olmamış.Lan diye konuşan,ötme diyen falan.gerçekten çok şaşırdım :(

kullanıcı603

Üye
Arkadaşlar NOKİA 603te mesaj yazarken tuş takımı seceneği var mıı?

kullanıcı603

Üye
sadece qwerty klavye var diyorlar inceleme videolarında da göremedim şaşırdım

---------- Eklendi @ 17:27:44 ---------- Yazıldı @ 17:26:38 ----------

sadece qwerty klavye var diyorlar inceleme videolarında da göremedim şaşırdım

---------- Eklendi @ 17:28:40 ---------- Yazıldı @ 17:27:44 ----------

sadece qwerty klavye var diyorlar inceleme videolarında da göremedim şaşırdıım

---------- Eklendi @ 17:38:17 ---------- Yazıldı @ 17:28:40 ----------

Var var arkadaşım. teli yan çevirince klavye çıkıyor ama teli normal dik tutunca tuş takımı çıkıyor :oke:

bende inceleme videolarını falan baktım sadece qwerty gösteriyorlar çok şaşırmıştım iyi oldu bu şimdi sırf bu yüzden almayacaktım.........

---------- Eklendi @ 17:42:42 ---------- Yazıldı @ 17:38:17 ----------

bugün 603 aldım.yorumlara bakayım dedim.ama beni çok şaşırtan birşey oldu.sitede tartışmalar hep güzeldi.ama bu konu içindeki tartışmalar hiç güzel olmamış.Lan diye konuşan,ötme diyen falan.gerçekten çok şaşırdım :(

arkadaşım memnun musun birde qwerty klavye dışında tuş takımıda var mı ( mesaj yazaken )

---------- Eklendi @ 17:44:36 ---------- Yazıldı @ 17:42:42 ----------

ben 603 ü ilk çıktığında aldım hala kullanıyorum cihaz işlemci ve ram olarak çok iddaa lı ayrıca eğer aklına app ve oyun bulamam gibi bir şey takılırsa symbian zaten sis uzantılı HD oyunları sitedeki forum bölümünden bulabilirsin Nokia mağaza belki bazı arkadaşlara başarısız geliyor ama onlara mağazadaki yeni ve en çok satın alınanlar bölümündeki oyunlar ve app ler den 1 doz tavsiye ederim. bu fiyat aralığında alabileceğin en iyi telefon ben 629tl. ye almıştım

arkadasım qwerty klavye dışında mesaj yazarken tuş takımıda var mı benim için önemli çünkü qwerty klavyeden pek hoşlanmıyorum almayı düşünüyorum fakat bu konuda bilgim yokk

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
603 güçlü bir telefon n8 kullanıyorum ama 603 buna gör 2 kat hızlı hd oyunlarda falan çok iyi

---------- Eklendi @ 18:54:03 ---------- Yazıldı @ 18:50:38 ----------

normal numaralı diyorsan var qwerty klavyenin altında işaret var ona bas alfasayısal seçeneğini seç normal tuş takımı gibi oluyor

---------- Eklendi @ 18:59:22 ---------- Yazıldı @ 18:54:03 ----------

ama qwerty klavyenin tadına bak birdaha vazgeçemezsin

canboylu

canboylu

Üye
sende beyinden özür mü var bu fiyata böle bi telefon bidaha bulamazsın arkadsşım sen nedion galaxy ace alda sarjı ne kadar gidiyor bu telefonun androidden tek farkı gogle play dir dert etmeyin adam bilmiyo kullanmayı 1 ghz işlemci 524 mb ram den bahsedioz galaxy ace nin 186 mb rami i var ki ayrıca 603 ün ekran ve ekran parlaklığı s3 ten iyi şimdi telefona şarjı az die kabqhat bulmayın alırsanız pişman olmazsını

MertcaN9

MertcaN9

Üye
fiyat darlığında alınacak en ama en iyi telefondur ekranı da güzeldir gücüde .

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
O fiyata iyi bir cihaz.

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
ilk önce konu hort olmus :ehe
ben 603 yerine xperia ray aldim!!
şimdi xperia raydan 603ün neresi iyi??? :D

- - - Eklendi - - -

fiyatlar hemem ayni