Merhabalar,
Aşağıda telefon maceram ve telefonlara bakış açım var. Uzun olduğu için okumadan direkt en alttaki soruma cevap verebilirseniz memnun olurum?
Bugüne kadar iki telefon seçtim ve kullandım. İlki Philips 768, diğeri Samsung Star GT 5233A. İkisinin de kağıt üzerinde özellikleri iyi görünüyordu ve açıkçası incelemelerini pek de okumadım. İlk telefon genel olarak biraz yavaş olmasına rağmen iyi idi. Üçüncü senesine geçince kitlenmeler, yeniden başlatmalar yapmaya başladı. Ben de sar değeri düşük dokunmatik ekranlı model olarak Star'ı aldım. Telefondan genel olarak memnundum. Özellikle pil ömrü ve ekran büyüklüğü hızı oldukça yeterli geldi bana. Ayrıca şık bir telefon idi. Geçen bahar aylarında dokunmatik ekranı durduk yere tepki vermemeye başladı. Servis tamir etti. Geçen gün yeniden aynı şekilde ekranı bozuldu. Internetten araştırdğım kadarıyla bu modeldeki telefonlarda genel bir sorun mevcut hatta Samsung Monte modellerde de aynı sorun varmış. Bu Samsung'a olan güvenimi tamamen bitirdi.
Pil ömrü, wi-fi özellikli, hızlı bir telefon ararken Nokia E5, Nokia 500,Nokia C5-03, Nokia C6-01,Nokia 603,Nokia Asha 300 modelleri ile Samgung Galaxy Y, Samsung Ace, Samsung Gio, ve bilimum Anndroid Samsunglar, HTC Wildfire S ve Turkcell T20, Huawei U8800 Ideos X5, Sony Ericsson Xperia X8 modelleri gözüme çarptı. Maksimum 500 lira bütçe ve güncel bir işletim sistemi ve telefon dokunmatik ise kapasif olmasını istediğim için bir çok modeli attım ve elimde üç model kaldı: Nokia E5, Nokia 500, Samsung Gio.
Android takdir edersiniz ki gayet iyi bir işletim sistemi. Android bir telefon bakmama rağmen diğer üreticilerin uygun fiyata bir model üretmemesi ve Samsung'un da ram'den ve ekran boyutundan kısarak ürettiği modeller hakkında forumlardaki insanların "Android'in kullanışlılığını bitiriyor" demesi, ki bu arada Samsung marka telefon almaktan da vazgeçtim, Android',i bir tarafa bırakmama ve diğer modellere yönelmeme sebep oldu.
Belle güncellemesi alacak olması ve diğer özellikleri ile Nokia 500'de karar kılmak üzere iken grafik yongası denen yeni bir şeyin telefonlara girdiğini ve Nokia 500'de bunun bulunmadığını okudum. Türkiye'deki sitelerde Nokia 500 ile ilgili çok çok az bilgi vardı bazı insanlar C6-01 modelini tavsiye ediyordu. Yaklaşık 100 lira fark bulunmasına rağmen gerek ekranı, gerek grafik yongası sebebiyle bu telefon sıcak geldi. Madem bir kere bütçeyi yükselttim benzer fiyattaki diğer telefonlara daha detaylı bakayım dedim. Aşağı yukarı aynı fiyatta HTC Wildfire S, Nokia 603 ve Samsung telefonlar mevcut.
Samsung telefonların Android deneyimi vermemesi ve Android telefonların genelinde düşük konuşma sürelerinin olması, ki buna HTC Wildfire S de dahil, Nokia C6-01'den daha iyi bir telefon olduğu için Nokia 603'e karar kıldım.
Ailemde Nokia 6020, Nokia 2600 telefonların aradan 6-7 sene geçmelerine rağmen sadece pilin çabuk bitmesi sorunuyla çalışmaya devam etmeleri Nokia telefonlarına olan güvenimi arttırıyor. Ancak aradan geçen seneler boyunca Nokia'nın ürettiği sorunlu modeller vardır elbette. Benim merak ettiğim Nokia 603'ün normal bir kullanım ömrünün ne kadar olduğu? İlk iki telefonumun hikayeleri Aşağı yukarı 2 buçukar sene sürdü. Ben iki telefon değiştirdim ve şimdi üçüncüsünü almak üzereyim ama bizimkiler yeni yeni ikinci telefonlara bakmaya başladılar.
Soru: Nokia 603 4-5 sene götürebilir mi? Telefonun herhangi bir karakteristik sorunu, mevcut mu?
Mesela Nokia 500 web tarayısında gecikmeler var, telefonun arabiriminde de biraz geç cevap veriyor.
C6-01 ile ilgili kulaklık problemi yaşayanlar mevcut.
C5-03 ile ilgili genel yavaşlık problemi mevcut diyorlar.
Samsung Galaxy Y'ye ekran çözünürlüğü çok düşük olduğu için sınırlı sayıda uygulama kurulabilir deniyor.
Huawei U8800 Ideos X5'te özel romlar kullanılmazsa telefonun bir iki sorunu kalıyormuş. Kullanılırsa da başka bir pürüz ortaya çıkıyormuş.
Samsung'un qwerty modelinde trackpad çok hassas olduğu için telefon kendi kendine işlem yapıyormuş(yukarıdakilerden ayrı)
Samsung Galaxy Gio ve Ace düşük ram miktaları yüzünden uygulamaları hafıza kartına taşımak gerekiyormuş.
Nokia E5'lerde donma sorunu yaşayanlar var(ciddi sayıda değil)
Nokia 603 ile ilgi çok bilgi mevcut değil, telefon kağıt üzerinde Samsung Star gibi iyi duruyor. Ancak yeni bir telefon faciası olmasını istemiyorum. Bu modelle ilgili herhangi bir sorun yaşayanınız var mı?
Biraz uzun oldu yazınca kaptırmışım kusura bakmayın...