Nokia 5800'a Su Döküldü Yardım Edebilir misiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

c_v_c_v

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800'a Su Döküldü Yardım Edebilir misiniz?
Arkadaşlar yaklaşık 4 ay önce nokia 5800 almıştım şimdiye kadar bir sorun yaşamadım ama dün üzerine kaynar su döküdü,üzerinde Türkiye atlası vardı ama yine de suyun bir bölümü üzerine döküldü hemen müdahele ettim bataryayı çıkardım biraz kuruladım ,yaklaşık yarım saat sonra açmak istedim ama açılmadı bataryayı takınca ekranda hafif bir parlama gözüküyor fakat açılmıyor bu konuda ne yapmalıyım yardım ederseniz çok sevinirim,yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... :hmmm

• Beğen
Tepkiler: Lord_oF_Dark

laveled

laveled

Üye
-Pil ve SIM kartı çıkardıktan sonra cihazı kuru bir bezle hızlı bir şekilde kurulayın...
-ELEKTRİK SÜPERGESİ: Cihaz içindeki nem doğal bir şekilde buharlaştığı taktirde telefonun kurtulma ihtimali daha fazla... Bunu yapmanın en iyi yolu ise bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması.
-PİRİNÇ KAVANOZU: Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor

bunalırı uygula inş düzelir.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Evet arkadaşımızın dedikleri sıvıyla temasta bulunmuş elektronik cihazlar için yaplması gerekenler. Pirinç kavonozu cihazınızın hayatnı kurtarabilir. Ama sizin probleminize gelince, telefonu tam olarak kurulamadan açmışsınz. Teknik servise gitmeniz gerekiyor artık:(

pomax

pomax

Üye
aynı sorun gibi bnm başımada geldi fakat ben denize düştüm Allahtan kaskosu wardı verdim yaptılar ekran değişti bide bazı parçalar

c_v_c_v

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler arkadaşlar...

akin_tr

akin_tr

Üye
geçmiş olsun kardiş

The CoRRe

The CoRRe

Üye
kardes bnce arkdasn dedgı gıbı pırıncin içine koy telefoncuya ver yaparlar blki...

SamsungStarrr

SamsungStarrr

Üye
en mantıklısı pirinç nasıl elektrik süpürgesiyle cekcekki inşallah düzelir benimde 6300 denizde heba oldu yapcak bise yok :D

alierenk34

Üye
en mantıklısı pirinç nasıl elektrik süpürgesiyle cekcekki inşallah düzelir benimde 6300 denizde heba oldu yapcak bise yok :D

var kardes yukarda denenler cok doru dene onları veya servislerde halleder benim telefonda ıslandı hafif 5800 xm kendini kapatıp açmaaya basladı 1 gün sonra geçti geçmeyenler servise gönderebilir, ama yukardaki işlemleri deneyin !!!!!!!!!!

okumus_43

okumus_43

Üye
bence direk sevise götür

sado_27

sado_27

Üye
slm arkadaslar benım de basıma geldı aynı olar yanı tel suya dustu 5800xm yardım edersenız sevınırım herseyı calısıyor ama kamerayı acmak ıstedıgım zaman bıraz bekleyıp tekrar menuye donuyorr

Lord_oF_Dark

Lord_oF_Dark

Üye
benim n 95 su dolu kovaya düştü çıkardım çalıştı :D varmı böyle taş gibi telefon yaaa tamirciye gitmemek için çırpınıyor resmen aman nazar değmesin :D

omerynd

omerynd

Üye
benim 5800 in üzerine kardeşim yanlışlık yaklaşık 200 ml falan :) su döktü. Ekran tamamen suyla kaplanmışti. Ama çalışıyordu. Hemen kapattım bataryayı falan çıkardım kuruladim. Yarım saat sonra açtım hiçbirşey olmamış gibi çalışıyor bir aydır çok şükür bir sorun yok. Bir kere de ben pavilion notebookuma klavyenin olduğu bölgeye kahve dökülmüştü. Hemen ters çevirdim bataryayı falan çıkardım kuruladim. Onda da bir sorun yok pek. 8 9 ay oldu. Sadece çok ısındığında ortama müthiş bir kahve kokusu yayılıyor o kadar :)

kemal21

kemal21

Üye
inşallah düzelir

sado_27

sado_27

Üye
arkadaslar care ne servismi bu su dokulmesının sonucu caresını bılen yokmu kamera tusuna bastıgımda tekrar menuye donuyorr yardımmmmmmmm.???

--------------- Ekleme ---------------

veya tahmını tamir masrafını bılen varmı

omerynd

omerynd

Üye
arkadaşım senin tek çaren galiba servise göndermek. Kamerada donanımsal bir hata olduğundan açmıyor.

tlgcn38

tlgcn38

Üye
5800 duşta mesaj yazıyorum ondan da daha gık demedi benim gibi az az alıştırın suya :D denizci yapcam yakında bunu :D

sobe16

sobe16

Üye
5800 ın üzerine su döküldü. Acılmıyor. Bütün parcalarını söktüm. Şimdi pirinc kavanozunun içinde. Düzelme olasılıgı %10 dua etmekten baska carem kalmadı.

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Geçmiş olsun direk servis :bye2:

Takipçi Satın Al

Üst Alt