Nokia 5800 XM işlemci sorunu.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mistakey_87

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 XM işlemci sorunu.
arkadaşlar sorunumu belirteyim önce; 2 hafta önce 5800 mı aldım gerekli programları yükledim sorun çıkmadı çoğunda. ama tek birşeye takıldım telofonun işlemcisi, almadan önce forumlarda 490 mhz civarı görünüyordu hatta daha sonra ki güncellemelerde dahada yükseldi dediler. ama benim telin işlemcisi 192 mhz olarak görünüyor. x plore isimli dosya yöneticisi sayesinde farkettim bu durumu daha sonra 3 4 programı aynı anda çalıştırmayınca kendimce onaylaım bu durumu. başka forumlarda bi kaç kişi gene aynı sorundan şikayetci işlemcileri 192 mhz olarak görünüyomuş. sizin bu durumla ilgili fikirleriniz nedir ? acaba yazılımla ilgili bi promlem mi ? baya aradım ama burda benzer bi problem göremedim dolayısıyla da soruma cvp bulamadım.

HaSaN_2144

Üye
cep telefonlarını artık bir bilgisayara dönüştüğünü unutma nasıl ki laptoplarda pil tasarrufu için işlemcinin hızını otomatik düşürüp arttırıyorsa
Aynısı cep telefonu işlemcilerinde de geçerlidir. İşlemci kendine yüklenilmediğinde hızını kısar. Sizin baktığınız o an işlemcinin yükü azdır ve yavaş moddadır. Güç gerektiğinde tam hızına çıkar. Bu gayet normaldir, bu olmasa piliniz bir gün bile gitmezdi..:)

ayrıca x-explorer gibi progrların işlemcinin hızını gömesi için gereken kodekler yoktur onun için 192 gösterir özellikle v40 yüklü cihazlar overclock yapılmıştır o nedenle biraz daha hızlıdır şarj sorunu diyenlerde bundan kaynaklanıyor ama performansta artış var tabikide eğer gerçek hızı ölçmek istiyısanız sitesinden uygulamayı tele kurun sonucu görürsünüz

dayi434

dayi434

Üye
heyecen yapma cevabını vereyim

cep telefonlarını artık bir bilgisayara dönüştüğünü unutma nasıl ki laptoplarda pil tasarrufu için işlemcinin hızını otomatik düşürüp arttırıyorsa
Aynısı cep telefonu işlemcilerinde de geçerlidir. İşlemci kendine yüklenilmediğinde hızını kısar. Sizin baktığınız o an işlemcinin yükü azdır ve yavaş moddadır. Güç gerektiğinde tam hızına çıkar. Bu gayet normaldir, bu olmasa piliniz bir gün bile gitmezdi..:)

ayrıca x-explorer gibi progrların işlemcinin hızını ölmesi için gereken kodekler yoktur onun için 192 gösterir özellikle v40 yüklü cihazlar overclock yapılmıştır o nedenle biraz daha hızlıdır şarj sorunu diyenlerde bundan kaynaklanıyor ama performansta artış var tabikide eğer gerçek hızı ölçmek istiyısanız sitesinden uygulamayı tele kurun sonucu görürsünüz

Teşekkürler hortlattım konuyu belki de ama bende merak etmiştim :)) Benim gibi merak edenler yeniden görsün,okusun ;)

Symbianize

Symbianize

Üye
5800 islemcisi 396 mhz xplore eski bi program oldugu icin oyle gozukuyo 192 mhz ile s60v5 calisirmi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...