Nokia 5800 v40.0.005 Hack!Türkçe & Resimli Anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

iOS Developer

iOS Developer

Üye
nasıl normal modda olmayacak ya, heryerde normal modda olsun diyor...

Gokhan_6600

Gokhan_6600

Üye
Telefonun açma kapama tuşuna basıp çekince searching phone not found diyor basılı tutunca telefon açılıyo yine aynı diyo bi türlü olmuyo.

eBRiHanceR

Üye
euro2 turkey red yok arkadaşlar red yerine blue var nasıl yapacaz ?

aryscat

aryscat

Üye
Sağol kardeş... Baya uğraştırdı...

serseri_3535

Üye
arkadaşlar ben hackledim teşefonu ancak yinede uygulamaları yükleyemiyorum hep hata veriyor ayrıca rompathcer yüklenmedi telefona yüklemeye çalışıyorum bu dahili bir bileşen diyoor yükleyemiyorum. yardımcı olursanı sevinirim

leomessi19

Üye
ya arkadaşlar ben kurdum local mode falan geldi yani flashlamada sorun çıkmadı ama hafıza kartına klasör açıp patchleri oraya attım sonra patchleri çalıştırmak için rom patcher'a baktım yok telefonumda indirdiğim rom pather da sertifikalı olmasına rağmen hata veriyor rom patcher sorununu nasıl çözebilirim ne yapmalıyım ???

leomessi19

Üye
cevap verin lütfen

masukolmez

Üye
selam arkadaşlar ya 5800 v40.0.005 yükledim şimdi telefonda türkce dil secenegi yok allah rıcası için bilen varsa bir yardım etsin teşekkürler

candida06

Üye
yaa arkdaşlar programı indrdim euro 2 turkey RED diye bişi yok yaa blue var navi var bu resmi nerden buldunuz ya

xarizma60

Üye
arkadaşım bendeki v31.ben bu dediğiniz seyi yüklemem için v40 a ihtiyacım varmı.tam bilmiyorum bu işleri.aydınlatırsanız sevinirim

Quadrinim

Üye
Direk Phonixle Hackli dosyayı telefona aktarınca olmuyormu bu hack işi ?

axaxx

Üye
Telefonun açma kapama tuşuna basıp çekince searching phone not found diyor basılı tutunca telefon açılıyo yine aynı diyo bi türlü olmuyo.

bu alemde yalnız değilsin bilmiş ol. Aynı sorun bende de var. ne yaptıysam olmadı 2 gündür uğraşıyorum.

Nikopol

Üye
eveeet az önce bende hackledim arkadaşlar bazı yerlerin değişmesi gerekiyor anlatımda mesela dosyaları common filesdaki nokia klasoru yerine buraya kopyalayın aşağıda tekrardan anlattım bikaç yeri dğeiştirerek alsında sadece bir başını birde sonunu değiştirdim anlatımın ben böyle hackleyebildim gerisi size kalmış

Öncelikle Navifirm programını indiriyoruz. Programı açıp telefon modelimizi seçip sağ taraftaki dosyaları b.sayarımıza indiriyoruz. Resimdeki gibi.

NaviFirm v0.1
navifirm-0.1-ysncn__0.rar | tekdosya.com

İndirdiğimiz tüm dosyaları "C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356" klasörü içine atıyoruz. (Klasör dizini yoksa kendiniz oluşturun) ve “C:\Program Files\ \Nokia\DataPackage\Products\RM-356"

Sonra aşağıdaki linken "RM356_40.0.005_023_xxx_U01.uda.fpsx.rar" dosyasını indirip, rardan çıkarıp "C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356" klasörü içine atıp oradaki dosya ile değiştiriyoruz. Ve ve “C:\Program Files\ \Nokia\DataPackage\Products\RM-356"
Burayada atıyosun

RM356_40.0.005_023_xxx_U01.uda-ysncn_.rar | tekdosya.com

--

Jaf ve OGM

Sonra yukardaki linkteki dosyaları indirip dosyaları rardan çıkarıyoruz ardından "JAFSetup_1.98.62.exe" dosyasını bilgisayarımıza kuruyoruz. Telefonu USB'den b.sayara bağlıyoruz daha sonra rar içindeki "OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5" dosyasını çalıştırıyoruz ve "Go" butonuna basıyoruz.

Karşımıza gelen ekranda BB5 sekmesine geliyoruz.
Bu ekranda resimdeki gibi
1- Manual Flash
2- Dead USB
3- Use INI seçeneklerini işaretliyoruz.

Karşıma telefon modellerinin yazılı olduğu liste geliyor. Burada Nokia (356) 5800'ı seçiyoruz.

Ekranımız aşağıdaki gibi olacak.

Şimdi telefonumuzu kapatıyoruz.

Ardından programdan "Flash" butonuna 1 defa basıyoruz. Flash butonuna bastığımız zaman karşımıza gelen pencerelere Yes - Yes diyip geçiyoruz.

Şimdi telefon kapalıyken açma kapama tuşuna basılı tutuyoruz.. Ve telefona dosyalar aktarılmaya başlıyor. Aktarma bittiğinde telefon Test Modunda olacak bir süre bu ekranda kalacak ellemeyin ve telefon kendiliğinden kapanacak... Kapandığı zaman telefonu açabilirsiniz. Telefon açıldıktan sonra aşağıdaki linkten dosyaları indirip hafıza kartına "Patches" diye bir klasör açıp dosyaları içine atıyoruz.
Şimdi telefonun menüsünden RomPatcher+ programını açıp dosyaları aktif yapıyoruz. ve artık telefonunuz hackli!

Patches-ysncn_.zip | tekdosya.com

estami

Üye
Arkadaşlar acil yardım..

Harfiyyen yapıyorum Sonra Flash butonuna basıyorum MTP device bağlantı sorunu diye birşey çıkıyor sonra yüklenmiyor Pc ye yeni format attım silinmişti herşey çöüzm nedir çok acil arkadaşlar cevap lütfen neyi yüklemem lazım Nokia pc suteyimi nemesisimi?

kubilaysari

Üye
telefonu phoenixle güncellesek olurmu ..? .navifirmden indirdiklerimizden senin verdiğin dosyayı yine aynı şekilde değiştirip ..? .

estami

Üye

Ya bilen dostlar bir yardım edin şu resimlere bakın lütfen buraya kadar geliyorum sonra tık yok olmuyor olmuyor olmuyor nerde hata neden olmuyor bir yardım lütfen (Az kaldı kıracam teli valla)

--------------- Ekleme ---------------

Searching phone not found uyarısı çıkıyor güç düğmesine basın diyor basıyorum bu uyarı geliyor sonra..

APE Variant file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM356_40.0.005_023_xxx_U01.uda.fpsx
Languages in ppm: English,French,Turkish,German,Dutch
Backing up CRT...
Detected P-: 90009699
P- nokia module version 01.02
Init usb communication...
Failed to backup CRT...
Detected P-: 90009699
P- nokia module version 01.02
Init usb communication...
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Not found!!!

Arkadaşlar ne yapmam lazım? sasıyorum güç düğmesine ama üstteki hatayı veriyor?

C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356 (bilgisayarımda kayıtlı hali)

Arkadaşlar yoluda bu yanlışmı ?

axaxx

Üye
estami-gokhan_6600 ve ben aynı sorunu yaşıyoruz. Ben windows 7 kullanıyorum. aynen flash dedikten sonra şekilden şekile her türlü power düğmesine basma yolları denedim olmadı.

estami

Üye
estami-gokhan_6600 ve ben aynı sorunu yaşıyoruz. Ben windows 7 kullanıyorum. aynen flash dedikten sonra şekilden şekile her türlü power düğmesine basma yolları denedim olmadı.

Bilen uzman arkadaşlar yokmu bu konuya çözümünüz lütfen bir yardım...(Benim windovs xp)

Kendi telefonumda yaptık ve sorunsuz kullanıyorum. Herhangi bi sorun yaşamadım.

Bilindiği gibi yeni güncelleme ile birlikte 5800 hacklenemiyordu. Artık aşağıdaki yöntemle telefonunuzu hackleyebilirsiniz.

Not:Aşağıdaki güncellemeleri yaparken dikkatli olun. Oluşacak sorundan siz sorumlusunuz. Güncelleme sırasında telefonuzun bağlantısını kesmeyin!

5800 v40.0.005 Hack

Öncelikle Navifirm programını indiriyoruz. Programı açıp telefon modelimizi seçip sağ taraftaki dosyaları b.sayarımıza indiriyoruz. Resimdeki gibi.
NaviFirm v0.1

İndirdiğimiz tüm dosyaları "C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356" klasörü içine atıyoruz. (Klasör dizini yoksa kendiniz oluşturun)

Sonra aşağıdaki linken "RM356_40.0.005_023_xxx_U01.uda.fpsx.rar" dosyasını indirip, rardan çıkarıp "C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356" klasörü içine atıp oradaki dosya ile değiştiriyoruz.

--

Jaf ve OGM

Sonra yukardaki linkteki dosyaları indirip dosyaları rardan çıkarıyoruz ardından "JAFSetup_1.98.62.exe" dosyasını bilgisayarımıza kuruyoruz. Telefonu USB'den b.sayara bağlıyoruz daha sonra rar içindeki "OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5" dosyasını çalıştırıyoruz ve "Go" butonuna basıyoruz.

Karşımıza gelen ekranda BB5 sekmesine geliyoruz.
Bu ekranda resimdeki gibi
1- Manual Flash
2- Dead USB
3- Use INI seçeneklerini işaretliyoruz.

Karşıma telefon modellerinin yazılı olduğu liste geliyor. Burada Nokia (356) 5800'ı seçiyoruz.

Ekranımız aşağıdaki gibi olacak.

Şimdi telefonumuzu kapatıyoruz.

Ardından programdan "Flash" butonuna 1 defa basıyoruz. Flash butonuna bastığımız zaman karşımıza gelen pencerelere Yes - Yes diyip geçiyoruz.

Şimdi telefon kapalıyken 1 defa telefonu açma düğmesine basıyoruz (Basılı tutmuyoruz). Ve telefona dosyalar aktarılmaya başlıyor. Aktarma bittiğinde telefon Test Modunda olacak bir süre bu ekranda kalacak ellemeyin ve telefon kendiliğinden kapanacak... Kapandığı zaman telefonu açabilirsiniz. Telefon açıldıktan sonra aşağıdaki linkten dosyaları indirip hafıza kartına "Patches" diye bir klasör açıp dosyaları içine atıyoruz.
Şimdi telefonun menüsünden RomPatcher+ programını açıp dosyaları aktif yapıyoruz. ve artık telefonunuz hackli!

Nihayet artık telefonum hackli çok çok çok sağolasın...

axaxx

Üye
estami söyler misin? Searching for phone...Not found!!! sorunun nasıl çözdün?????

Nikopol

Üye
arkadaşlar yukarıya yazdım okuyun asılı tutucaksınız 1 defa basıp geçmeyeceksiniz benim 2. denememde oldu

Üst Alt