Nokia 5800 la ilgili her türlü konuda yardımcı olurum arkadaşlar...

Sponsorlu Bağlantılar

drronk

drronk

Üye
slmlar..........Normal ev iş kafe gibi yerlerdeki modemlere bağlantı sorunum olmamasına rağmen TTNET-wifi noktalarından bağlantı kuramıyorum.açılması gereken kullanıcı adı ve şifre bölümü çıkmıyor ve "bağlanmak istediğimde web içeriği doğrulanamıyor diye bi uyarı veriyor"....ancak ayarlar/bağlantı/kablosuz LAN bölümünden "bağlandı" olarak görülüyor...... Denediğim Browser'lar : Dahili browser'ı...skyfire (yeni sürümlerden biri)..opera mobile 10.0........... teşekkürler

lad_enes

Üye
S.A ,

5800 Almayi düşünüyorum da dokunmatiği biraz korkutuyor .. yani ekranda cizik iz vs kalirmi ? Msj sorunu vs olurmu detayli bilgi alabiirmiyim kullananlardan:)

Revengeful

Emekli Yönetici
S.A ,

5800 Almayi düşünüyorum da dokunmatiği biraz korkutuyor .. yani ekranda cizik iz vs kalirmi ? Msj sorunu vs olurmu detayli bilgi alabiirmiyim kullananlardan:)

Ben 5800 ı yaklaşık 3-4 aydır kullanıyorum ekran hiç çizilmedi. Telefonun dokunmatiğine alışırsın 1-2 günde. mesajlar falan sorun olmaz. zaten 4 tane yazma yöntemi var.

1) Alfasayısal tuş takımı (bildiğimiz normal telefon tuşları)
2)Elyazısı (telefonun kalemiyle ekrana yazıyorsun)
3)küçük qwerty klavye( bildiğimiz bilgisayardaki qwerty klavye)
4)Büyük qwerty klavye(Ekranı yan çevirdiğinde otomatik devreye giriyor. ekranın yarısı klavye oluyor. v40 versiyonunda yan çevirince oto devreye giriyor. alt versiyonlarında el ile ayarlaman gerekiyor)

Telefonun şuanki en yüksek versiyonu v40. Eğer seninki düşükse nokia software updater dan (nsu) güncelleyebilirsin.

PC Suite adlı programdan telefonun hakkında her türlü işlemi yapabilirsin(Güncelleme , Telefon yedeği alma , dosyalara göz atma, telefona program atma vs)

Güncellemede sorun yaşarsan Nemesis adlı programdan telefonun product kodu nu değiştirmen lazım. Forumda 5800 fun club konusunda güncelleme hakkında detaylı bilgi var.

Telefonun kalemini çok çıkarıp takarsan gevşiyor.

Dokunmatiği iphone kadar iyi olmasada güzel. Telefonun kendi internet tarayıcısı çok hızlı.

umarım yardımcı olmuşumdur :oke:

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
bi saniye..

--------------- Ekleme ---------------

slm hocam bende birkaç soru sorayım ,

1) Dün V40 yazlımını yükledim tele ve haliyle tüm programlar gitti yeniden yüklücem bi arkadaşın sitesinde LİVE MESSNGER TÜRKÇE programı vardı Wİ-Fİ uyumlu onun linki kırılmış ve siteyi güncellmiyor artık sende varsa upload edebilirmisin hocam forumda bulunanların hepsi bozuk yada sertifika istiyor
2)GARMİN programını yüklücem şurada anlatmış arkadaş acaba sertifika olmadan yüklenirmi
3) birde son olarak senn önerebileceğin kaliteli SİGNED sertifikasız program veya oyunlar varsa yazabilirmisin hocam

cevaplar:

1- burdan bu msn i indir wirelees la kullanabileceğin gercekten guzel calısan bır program sesli uyarılar video resim gönderme gibi özellikleri var buyur link.

2-garmini kurmadım ben hiç ovi haritalar daha detaylı ve daha guzel bence sende kurma...

3- bu programları öneririm :

1- en önemlisi mutlaka skyfire yi kur internetten video izlemek ıcın flash oyunları bile oynayabilirsin kısaca bılgısayar ınla ne yapabiliyosan netten bu tarayıcıylada yapabiliyosun touch screen olanı indir.
2-opera mobile 10 beta3 indir ınternetten downlooad ları iyi yapıyo film bile ındırebılırsın rapidshareden ındırme yapacağın zaman opera video ızlemek ıcın skyfire kullan
3-x-plore programını kur
4-oyunlara gelince : s60 v5 oyun bölümü var sitede ordan bulabılırsın bu oyunların tümünü
1-avatar ,ridge racer , edge ,midnight bowling ,aw board games ,toon warz ,iron sight özellikle bu oyunu kur vs...senın zevkıne kalmış bunlar kaliteli paylaşımlar ama tavsiyemdir. ıyı gunler...

slmlar..........Normal ev iş kafe gibi yerlerdeki modemlere bağlantı sorunum olmamasına rağmen TTNET-wifi noktalarından bağlantı kuramıyorum.açılması gereken kullanıcı adı ve şifre bölümü çıkmıyor ve "bağlanmak istediğimde web içeriği doğrulanamıyor diye bi uyarı veriyor"....ancak ayarlar/bağlantı/kablosuz LAN bölümünden "bağlandı" olarak görülüyor...... Denediğim Browser'lar : Dahili browser'ı...skyfire (yeni sürümlerden biri)..opera mobile 10.0........... teşekkürler

modemden web , wkp kişisel güvenlik ayarlarını düşür... bi dene...

S.A ,

5800 almayımı düşünüyorsun?

DÜNYADA İKİ ÇEŞİT İNSAN VARDIR

1- 5800 KULLANANLAR...
2- 5800 GİBİ Bİ CİHAZDAN MAHRUM KALANLAR (5800 KULLANMAYANLAR...)

Yardım alan arkadaşlar teşekkürlerini konu içerisine yazı şeklinde değilde TEŞEKKÜR ET BUTONUNU KULLANIRSANIZ COK DAHA FAYDALI OLUCAKSINIZ TŞK EDERİM YAZILARINI OKUMAK YERINE ARKADASLARIN SORUNLARIYLA DAHA IYI İLGİLENEBİLİRİZ TEŞEKKÜR EDERİM YAZARSANIZ SAYFA BOŞA TŞKLERLE DOLACAK ZAMAN KAYBI OLACAK HEM SIZIN HEM BİZİM DAHA SAĞLIKLI YARDIM ETMEMIZ ACISINDAN LÜTFEN BOTONU KULLANIN HEM ZAMANDAN KAZANIN HEM DAHA FAYDALI KULLANICILAR OLUN anlayışınıza tşk ederım saygılarımla...

scuf

scuf

Üye
çok saol hocam birde x-plore nedir ne işe yarar , birde signede midri yani seetifijasız yüklenirmi.Bir de son olarak 5800 için kırmızı siyah ağırlıklı bir tema bakıyorumda elinden varsa upload edbilirmisin hpocam forumdaki temalar çok renkli.

seref_1907

seref_1907

Üye
cevap için teşekkürler.bir sorum daha var 5800ın 4.0 sürümü çıkmış galiba.telefonun sesi daha çok çıkıyormuş doğru mu eğer faydası varsa neler şimdiden teşekkürler....

aliçoooo

aliçoooo

Üye
cevap için teşekkürler.bir sorum daha var 5800ın 4.0 sürümü çıkmış galiba.telefonun sesi daha çok çıkıyormuş doğru mu eğer faydası varsa neler şimdiden teşekkürler....
arkadasım forumu biraz arastır tüm özellikleri paylasıldı..

travaci

Üye
bana sağlam bi virüs programı önerebilirmisin?

s3rc4n-91

s3rc4n-91

Üye
Selamün aleyküm birader.. Bu 5800 'da Ana ekranı menü gibi sensörle yani N97 'deki gibi yapamıyormuyuz ? Bide dönme sensörü bazen geç hareket ediyor neden olabilir?

imotep_1199

Üye
Symbian işletim sistemine sahip olan telefonlarda EAP-TTLS-PAP desteği bulunmamaktadır. Üretici firma bununla ilgili bir yazılım çıkarana kadar beklemek zorundasınız. Kullandığınız cep telefonunun işletim sistemi Windows Mobile olması durumunda kurulum bölümünde bulunan dökümanından yararlanabilirsiniz. Böyle bir yazı çıkıyor okuldan wifi ye baglanmak için program yüklemek gerekiyor ve 5800 da şuan olmuyor birisi yardımcı olsun ben tel i sırf bunun için aldım desem yeri (5800) yardımmmmmm!!!

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
çok saol hocam birde x-plore nedir ne işe yarar , birde signede midri yani seetifijasız yüklenirmi.Bir de son olarak 5800 için kırmızı siyah ağırlıklı bir tema bakıyorumda elinden varsa upload edbilirmisin hpocam forumdaki temalar çok renkli.
x-plore programı bılgısayar gıbı hafızaları liste şeklinde görebiliyosun tel hafızası sımkart hafızası ve klasörleri alt klasörlere kadar görebiliyosun kes yapıştır sil vs gibi işlemler yapabiliyosun
hatta bu linkten indirebilirsin

buradan bulup indirebilirsin buna benzer bırcok program oyun ve uygulama mevcut...

bu arada tema telefonu azda olsa kastırıyo ve guzel bır tema bulamadım ben tema indireceksende ovi den orjinal temalar var onları indir ama bana göre telefonun orjinal teması cok guzel.

telefon sesinin çok çıkması gibi bir durum söz konusu değil fakat bende bu durumdan şikayetçiydimm taaakii sensheiser cx 300 ll kulaklıkla tanışıncaya kadar...bu kulaklık avrupanın bir numarasıymış araştır...dolgun bass tizz medyum sesleri müthiş alıyosun tek kelimeyle müzik dinleme alışkanlığını değiştiriyor insanın ve dış sesleri kesinlikle duymuyorsun dünyayla bağlantın kesiliyor kulaklık kulağındayken... 2 ay araştırdım 5800 için kulaklık ama araştırmaya gerek yokmuş avrupanın da bir numarası :oke::oke::oke::oke: sensheiser cx 300-2

guncelleme sonrası 5530 ev ekranı ve kynetic scroolinq ve bataryada iyileştirme dışında bişi yok ...

bayram0358

Üye
telefonla internete girdiğimde video izleyemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
bana sağlam bi virüs programı önerebilirmisin?

Arkadaşım telefonu bilgisayara bağlıyomusun sen? ovi suit yada pc suit ile? telefonu bilgisayara bağlayınca bilgisayarda kurulu olan virüs pogramları zaten otomatik virüs taraması yapıyo telefonu virüs varsa siliyor hee senın bilgisayarında virüs programı yoksa kurmanı tavsiye ederım yani sözü nereye getireceğim 5800 a virüs programı kurup teli kastıracağına bılgısayara kursan ve telefonu bağladıkca tarama yapsa daha ıyı olmazmı düşünürsek haftada bir telı bılgısayara taksan bu yeterlı zaten ben 2-3 gunde bir takıyorum teli pc ye ve otomatik tarıyo bılgısayar teli film atıyorum müzik atıyorum oyun atıyorum vs vs vs.. bence virüs programına gerek yok telde ...sanada tavsıyem kurma...

telefonla internete girdiğimde video izleyemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

buradan internet tarayıcısını ındır telefonuna göre doya doya videoları açıp izlersin... dokunmatık ekransa touch screen değilse non touch screen olanı indir...tşk rü çok görme...iyi forumlar.

symbian işletim sistemine sahip olan telefonlarda eap-ttls-pap desteği bulunmamaktadır. üretici firma bununla ilgili bir yazılım çıkarana kadar beklemek zorundasınız. Kullandığınız cep telefonunun işletim sistemi windows mobile olması durumunda kurulum bölümünde bulunan dökümanından yararlanabilirsiniz. Böyle bir yazı çıkıyor okuldan wifi ye baglanmak için program yüklemek gerekiyor ve 5800 da şuan olmuyor birisi yardımcı olsun ben tel i sırf bunun için aldım desem yeri (5800) yardımmmmmm!!!

bu konu hakkında bir bilgim yok üzgünüm...

selamün aleyküm birader.. Bu 5800 'da ana ekranı menü gibi sensörle yani n97 'deki gibi yapamıyormuyuz ? Bide dönme sensörü bazen geç hareket ediyor neden olabilir?

sensörün geç haraket etmesi aslında ekranı haraket ettiren sensör değil sensörlerin farklı işlevleri var ekranı sağa sola döndüren bir sıvı sıvı yana çevirince sensör algılayıp ekranı çeviriyor bundan dolayı biraz yavaş ve 5800 a ne kadar cok program kurarsanız o kadar ağırlaşıyor...

clltncr

clltncr

Üye
Format factory ile filmin formatini 5800 Nokia`ma uyduruyorum ve yine ayni programla alt yazi yukluyorum. Ancak alt yazi ozelliklerinde bulunan 3 ayri turkce karakteri Ariel Black ile uyguladim, karakterleri turkcelestiremiyorum. Herhalde atladigim bir sey var. Yardimci olursaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
Format factory ile filmin formatini 5800 Nokia`ma uyduruyorum ve yine ayni programla alt yazi yukluyorum. Ancak alt yazi ozelliklerinde bulunan 3 ayri turkce karakteri Ariel Black ile uyguladim, karakterleri turkcelestiremiyorum. Herhalde atladigim bir sey var. Yardimci olursaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler

format factory de arial fontunu secersen sorun kalmaz ve alt yazı boytunu en fazla 5 yap daha azı veya fazlası sorun cıkarabılıyo 5 ideal...

sagropa

Üye
s.a dostum şu güncellemeyi nasıl yapacağım...

kutay9

Üye
bende bluetooth acılmıyo hata veriyo nasıl duzelir kardeş ?

alisukur

Üye
kardeş merhaba.ben 5800 format atmak istiyorum çünkü bazen kendi kendine kapanıyor.ekranda tuhaf renkler çıkıyor.telefon ve hafıza kartına format atmak istiyorum ancak format attıktan sonra hafıza kartının içine tekrar o eski benzer dosyalar kendiliğinden mi gelecek yoksa boş mu kalacak
onu açıklarmısın.not:ben v40 versiyonunu bilgisayardan yükledim acaba yüklerken bir hata yapmış olabilirim.

Üst Alt