Nokia 2012'nin ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirket için bir iyi bir de kötü haber var.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
olli pekka karizmatikti :hmmm :D

Del Rey

Del Rey

Üye
Birileri de bize gelip "N9 Nokia'yi kurtardi, Lumia satamiyor." derdi. Hahaha

MeeGo misyonerleri. Nokia'yi kurtarabilecek olan tek platform Windows Phone, henuz eski versiyonu ile Dunya nin az sayida ulkesinde satista olmasina ragmen yukselite ve satiyor. Her N9 kullanicisina demiyorum da isine gelince "N9 dunyanin en iyisi isine gelmeyince de sevmedikleri Android'in arkasina saklananlar simdi ne yapacaklar bilemiyorum. Iyiki de Nokia'dan vazgectim. Kafam gayet rahat ve iPhone 5'i sabirsizlikla bekliyorum.

_Unforgiven_

_Unforgiven_

Üye

Çoğu kişi öyle yapar hatta 4 çekirdekli Wp8'li bir model çıkarırsa çoğu bilgisayardan daha hızlı olmuş olur telefonları bir kenera bırak fakat bunu direk yapmasını kimse beklemiyor 2012 son çeyreği büyük ihtimalle çift çekirdekli iyi bir ram'li Wp8'ler gelecek 2013 2. dönemde ise 4 çekirdek ümidi var bana göre.Gerçi çift çekirdekli bir Wp8'de çok çok iyi işler başarır bir de Explorer'ın PC versiyonu olunca...
Nokia'nın 2 çözüm yolu var ya apple gibi yüksek fiyatlı fakat fiyatına değer ürünler çıkaracak ya da kameraphone üretecek

ersinbakar

ersinbakar

Üye
Android icin inat etmese pazari silip supurecekte. Bu kafayla samsungun yagina bal surer. Htc de turkiyede ciddi pazar payina sahip oldu

cardanadam

cardanadam

Üye
elop adam olaydı işçi çıkartmazdı i... Elop t... Elop beni bile soğuttun nokiadan o... Elop

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
elop adam olaydı işçi çıkartmazdı i... Elop t... Elop beni bile soğuttun nokiadan o... Elop

İşçi çıkarması eğer o 10.000 kişi ve fabrikalar için söylenmiş bir söz ise o kapanan fabrikaların ve atılan işçilerin dünyada işçilik maliyeti en yüksek ülkelerde olduğu anlaşılacaktır.Ayrıca bir kaç platforma çalışma yerine tek platforma çalışacak bir firmanın 1-2 fabrikasını kapayıp küçülmesi çok çok daha doğru bir karar olur.Heleki kötü günler geçiren bir şirket iseniz o kapattığınız fabrikalardan kazanılan paralar çok işe yarayabilir.

- - - Eklendi - - -

Android icin inat etmese pazari silip supurecekte. Bu kafayla samsungun yagina bal surer. Htc de turkiyede ciddi pazar payina sahip oldu

Android'e geçseydi donanım konusunda Samsung ile asla yarışamayacaktı.Ayrıca Android'e geçince yenilgisini kabul etmiş olacak ve baştan kaybedecekti bu durumda en akıllıcası Android'e geçmemesiydi ki öyle oldu.Zaten Android'e geçse bile Microsoft ile olduğu gibi bir ortaklık göremezdi Google ile.

- - - Eklendi - - -

Nokia'nın 2 çözüm yolu var ya apple gibi yüksek fiyatlı fakat fiyatına değer ürünler çıkaracak ya da kameraphone üretecek

Zaten yüksek düzey telefonlar hem güzel bir kamera hemde güzel bir donanım ile gelecektir ki bu durumda gerçekten iyi işler başarabilir.Bende bekliyorum Note2, Wp8'li Nokia-HTC, Tizen'li HTC, Samsung telefonlar arasından seçim yapacağım ama Wp'nin şansı -benim açımdan- daha çok gibi gözüküyor.2012 son çeyrek için çift çekirdekli min. 1 GB ram'li pureview bir model benim ve benim gibi bir çok kişi için mükemmel olacaktır diye düşünüyorum.Eğer bunu yapmazsa ne olur hem koltuğu HTC kapar hemde gerçekten batma noktasına gelir tabi ben böyle düşünüyorum.

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
elop gidecek ve nokia yapılanma sürecine girecek en kısa zamanda buna inanıyorum

tempestshine

tempestshine

Üye

Elop bu mu? Olli Pekka daha iyiymiş.Yani tip olarak :D

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
elop gidecek ve nokia yapılanma sürecine girecek en kısa zamanda buna inanıyorum

Bana göre yönetim yapsaydı şimdiye çoktan yapardı.Eğer Wp8'li telefonlarla (2012 - 2013 arasındaki) iyi işler başaramazsa Elop'u postalayacak bir Nokia kalmaz.Eğer ki iyi işler başarırlarsa bu durumda zaten Elop gitmez adam baya zekiymiş yerini garantilemiş :ehe

- - - Eklendi - - -

Elop bu mu? Olli Pekka daha iyiymiş.Yani tip olarak :D

Çok daha karizmatikti ama başarılarını karşılaştırmak için bence biraz erken.Bi Wp8'deki satışlara bakalım

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

ElopGül'ün Sucu Ne :D

Microsoft Nokia ortaklığı için ikisinin birbirine muhtaç olması şarttı.Nokia'nın alternatiflerini bu yüzden Microsoft istemedi bir de daha çok satabilmek için olabilir :ehe

saruman_me

saruman_me

Üye
meego ya istenilen destek verilmiş olsaydı eğer belki tekrar üserine düşerdi nokia ama ne prog nede oyun çıkarılyor buda ister istemez kulanıcıları diğer alternatiflere itiyor ama o cihaza çok yazık ediliyor hemd eçok..

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
abandonware

abandonware

Üye
ben nokianın fazlasıyla kafa karıştıran çok fazla telefon modelinin olduğunu düşünüyorum, hepsi 4 sayıyla kodlanmış ve bolca seri var. bence nokia anna ve belle güncellemesini 2008 yılında yapmalıydı. çok gecikti ve symbianı hiç geliştirmedi. bu arada ben elopu destekliyorum (ajan lafını saçma bulanlardanım) ve nokianın windowsla kazanacağı düşüncesindeyim, özellikle windows 8 çıkacağı zaman nokia win 8 li bir telefon yaparsa belki satışlarını arttırabilir. ben nokianın artık symbianı tarih edip windows phone a geçmesini doğru buluyorum, çünkü nokia symbianı geliştirmeyerek onun adını yerin dibine batırdı bile. lumia serisine gelince geleceği var gibi geliyor. unutmadan meeego bence yeterince saçmaydı (os güzelde fakat osu os yapan app dır) meego eğer çıktıysa nokianın alt ve orta düzeyli sürümlerine de kurulup desteklenmesi lazımdı. neyse artık nokia için çok geç gibi görünüyor. batması bence normal karşılanmalı.

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Symbian bittikten sonra düşük cihazlarda hangi sistem kullanılacak bilen varmi??:tebessüm:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt