Sony, 2016 yılının 4. Çeyreğinde 5 milyon Xperia Akıllı Telefon Sattı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sony, 2016 yılının 4. Çeyreğinde 5 milyon Xperia Akıllı Telefon Sattı
Akıllı telefon pazarında bir türlü istediği başarıyı elde edemeyen Sony, 2016 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin satış rakamlarını içeren raporunu açıkladı.





Sony, bugün 2016 yılının dördüncü çeyreğine (Ekim - Aralık) ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Bu, dönem aslında şirketin 2016 mali yılı üçüncü çeyreği olarak geçiyor. Bu rapor için ilgimizi çekecek taraf ise Sony Mobile satışları; Sony Mobile iş kolu, 187 milyon $'lık (21.2 milyar Japon Yeni) bir faaliyet karı açıkladı ve toplam 2.2 milyar $'lık (248.6 milyar yen) satış gerçekleştirdiğini bildirdi.

https://www.maxicep.com/sony-xperia-z5-premiumun-halefi-geliyor
Sony Xperia Z5 Premium'un Halefi Geliyor
Sony, 2016 yılının dördüncü çeyreğinde, 5,1 milyon Xperia akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Bu rakam 2015 yılının aynı çeyreğine göre 2,5 milyon daha az akıllı telefon satışı yapıldığı anlamına geliyor. Sony, "esas olarak Avrupa'da" cep telefonu satışlarının azalmasının yanı sıra "kar oranı düşük bölgelerden" de etkilendiğini açıkladı.



Genel olarak Sony Mobile, 2016 yılı boyunca 15 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Bu satış rakamı, 2012 yılında Sony Mobile kurulduğunda (Sony, Sony Ericsson'un Ericsson'taki payını aldıktan sonra) tam bir yılda satılan en düşük telefon satış rakamları oldu. Yine de, Sony'nin zarar ederek para kaybetmediği sürece daha az akıllı telefon satmaktan gerçekten memnun olduğuna eminiz.

Akıllı telefonlarla ilgili olmayan ayrıntılar da dahil olmak üzere, Sony'nin 2016 dördüncü çeyrek sonuçları hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, aşağıdaki ikinci tabloyu ve ayrıca bulunan bilgileri kontrol edebilirsiniz.




Sony, 2016 yılının 4. Çeyreğinde 5 milyon Xperia Akıllı Telefon Sattı
 


Üst Alt