Nokia 2012'nin ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirket için bir iyi bir de kötü haber var.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Nokia 2012'nin ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirket için bir iyi bir de kötü haber var.
Nokia 2012 mali yılının ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlarda şirketi sevindirecek birkaç nokta olsa da genel durum pek iç açıcı değil.

Öncelikle iyi noktalardan bahsedelim. Nokia’nın Lumia modellerinin satışları iyi gidiyor. Daha önce sadece ABD’de başarılı performans gösteren Lumia’lar artık dünya genelinde belli bir seviyeyi geçmiş durumda. İkinci çeyrekte yaklaşık 4 milyon Lumia satan Nokia, geçen çeyreğe göre iki kat daha fazla ürün satmış oldu.

Bir de Kötü Yan Var

Lumia modellerinin yakaladığı başarı tek başına Nokia’yı kurtarmaya yetmiyor. Şirketin açıkladığı raporda ikinci çeyrekte toplam 1 milyar dolarlık faaliyet zararı yazıyor.

Lumia satışları bir taraftan artarken, diğer segmentlerdeki ürünlerde yaşanan düşüş çok büyük. Nokia geçtiğimiz sene aynı döneme göre toplam 4,8 milyon daha az telefon satabilmiş.

Sonuçlar üzerine bir açıklama yapan Nokia CEO’su Stephen Elop, ikinci çeyreğin çok zorlu geçtiğini fakat yeniden yapılanma programlarını devam ettirdiklerini ve çalışanların bu dönemde büyük bir efor sarf ettiklerini belirtti.

(techno-labs)

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Nokia maddi yönden çok zayıfladı. Şimdi batmasını istemek bize düşmez. Bize düşen tekrar yükselmesini istemektir. Rekabet olmasaydı günümüzdeki akıllı telefonları zor görürdük :oke:

.Murat.

.Murat.

Üye
kamyonla para kazanacağına kamyonetle kazan nokiaaaa:off:

doctorrr

doctorrr

Üye
ohne elop microsoft ajanı çıktı :ağlarım:

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Nokia ya destek olalım :D

cyber

cyber

Üye
gerçekten yazık nokia ya kimse hakkını yemesin

klongs

klongs

Üye
sizin üzüldüğünüz kadar elop üzülmüyordur

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
doctorrr

doctorrr

Üye
elop tan önce olli pekka vardı kral adamdı o yaa )):

SilentOne

SilentOne

Üye
aynen adamın dibiydi o

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Şişko elop:off:

PriZm

PriZm

Üye
Microsoft'tan gelen adamın yapacağı şey budur işte.Nokia bu adam yüzünden batacak yazıklar olsun.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Yok ya Eloph iyi adamdır , günahına giriyorsunuz.:ehe

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları ve doctorrr
SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Üzülüyorum yav şu firmaya.dua bile ettiğim oluyor adam akıllı bir wp8li pureviewli,4çekirdekli ,2gb ramli bir model çıkartsa fiyata bakmam direk alırım

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Üzülüyorum yav şu firmaya.dua bile ettiğim oluyor adam akıllı bir wp8li pureviewli,4çekirdekli ,2gb ramli bir model çıkartsa fiyata bakmam direk alırım

Çoğu kişi öyle yapar hatta 4 çekirdekli Wp8'li bir model çıkarırsa çoğu bilgisayardan daha hızlı olmuş olur telefonları bir kenera bırak fakat bunu direk yapmasını kimse beklemiyor 2012 son çeyreği büyük ihtimalle çift çekirdekli iyi bir ram'li Wp8'ler gelecek 2013 2. dönemde ise 4 çekirdek ümidi var bana göre.Gerçi çift çekirdekli bir Wp8'de çok çok iyi işler başarır bir de Explorer'ın PC versiyonu olunca...

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Elop'u hala daha Nokia'nın Ceosu olarak tutan zihniyette kabahat. Boş konuşmuyoruz biz Elop Nokia'nın sonunu getirdi diye. Nokia elbette kapanmayacak ama asla eskisi gibi de olmaz gibi görünüyor, Nokia güzel günler için şu Elop denen şişko, tipsiz Ceo(cahil ezik orangutan) bozuntusunu kesinlikle atmalı kesinlikle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt