NFC den aldığım ilk tepki

Sponsorlu Bağlantılar

kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
yok hacı word le denedim bonusla da ses yok ! :hih: var bir sıkıntı

emreipekci

emreipekci

Üye
1 - Uyduruk kartları okumaz. ( müze kartı, banka vs. )
2 - Sadece kredi kartlarını okur. Ne olursa olsun.
3 - Peki kartı okuttuk ? Ney olacak ? Nfc daha yaygınlaşmadı dıtlatcak cihaz yok :)

bendeki müze kartı okudu kardeş. :hmmm

karaboga_1890

karaboga_1890

Üye
nfc nerde ya bağlantılarda :D heyecanlandım iyice

cabal21

cabal21

Üye
O senin telefonun. Benim telefonda öyle birşey yok. Bonus kart okuttum miss gibi gördü. Müze kartı okuttum desteklenmiyor dedi. Etiketleri zaten okumuyor. :oke:ayrıca bilgilendirme :telefonunuzda nfc e kart okuturken kılıf felan çıkarın telefon çıplakken deneyin :naughty:

kısaca telefonu çırıl çıplak soyun diyorsun yani

emreipekci

emreipekci

Üye
müze kart: etikete bağlanılamıyor.
okul kartı ( arel), istanbul kart: etiket okunamıyor falan dedi.
banka kartları, kredi kartları, migros ve carrefour kartlarında da tık yok :ehe
burdan kendi adıma adıma çıkardığım tek sonuç çok kartım olduğu.:aha:

• Beğen
Tepkiler: iatis ve Suyaka
kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
müze kart: etikete bağlanılamıyor.
okul kartı ( arel), istanbul kart: etiket okunamıyor falan dedi.
banka kartları, kredi kartları, migros ve carrefour kartlarında da tık yok :ehe
burdan kendi adıma adıma çıkardığım tek sonuç çok kartım olduğu.:aha:
evet bu güzel oldu :P:

karaboga_1890

karaboga_1890

Üye
N8 de yok sanırım :D

Uruloki

Uruloki

Üye
olsun gençler günümüz teknolojisinde daha çok işe yaracak 12mp var ne olsun he bu arada biraz gelişsin nfc daha rahat kullanım sağlar fakat Tükriyede nasıl gelişir pek bilemiyorum

spartuas

spartuas

Üye
olsun gençler günümüz teknolojisinde daha çok işe yaracak 12mp var ne olsun he bu arada biraz gelişsin nfc daha rahat kullanım sağlar fakat Tükriyede nasıl gelişir pek bilemiyorum
böyle teknoloji çıktıysa gelişir. Gelişecektir. Ama burası türkiye her an herşey olabilir

Uruloki

Uruloki

Üye
kimin kıskandığı belli N8 i sokuyorsunuz araya ama yine yazdığım başka bir şey ekliyim N8 in arkasını çevir her şeyin özeti olan bir yazı var "Nseries" bu yeterli galiba

spartuas

spartuas

Üye
kimin kıskandığı belli N8 i sokuyorsunuz araya ama yine yazdığım başka bir şey ekliyim N8 in arkasını çevir her şeyin özeti olan bir yazı var "Nseries" bu yeterli galiba
bizdede arka kapakta C7-00 yazıyor :) yeterlimi ? Puhahaahahaha :oke:

benighted

benighted

Üye
yuh ya bu konuyu bile c7-n8 kiyasina cevirdiniz hala aramizda her telefonun farkli ozellikleri oldugunu idrak edemeyen arkadadlar var boyle devam edin olur mu?

cabal21

cabal21

Üye
ya kıçı kırık c7 'yi n8 le nasıl kıyaslıyonuz hiç anlamıyorum tamam nfc özelliği var güzel özellik lafımız yok ama c7 n8 le kıyaslanmaz. n8 piyasaya çıktığında ispanyada gezmediğim mağaza kalmadı telefonu bulmak için. adamlar günde 50 tane telefon satıyoruz diyo n8. hep siparişle diyor. ne iphone nede başka bir telefon bu kadar çok satmadı diyolar siz halen tartışmaya devam edin. Arkadaşın dediği gibi arkada yazan N series yazısı herşeye bedel. artık konuyu kitlersiniz heralde. o değil siz yakında n9 lada kıyaslarsınız c7 nizi.

benighted

benighted

Üye
allahim ya arkadsim konuya bak oyle yaz yorumunu burada n8 in ne is var lime c7 soyle boyle demedi biri cikti n serisi falan diye sacmalamis sende daha uzatiyorsun biz burada nfc yi konusmaya calisiyoruz n8 olan ozamn yazmasin ya da kilitlensin konu ne de olsa amacini asti artk konu

kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
hala bir kart bile eşleştiremedim nedennnn !!!
başaran varsa lütfen yol göstersin ne ayar yapmamız gerekiyor bizde mi eksiklik var

ozgurde

Üye
Bugun sabah Annayı yükledim. Nfc li olduğunu bildiğim 2 kartım vardı. Dayadım onları telefona. Ama tanımlanamayan kart hatasını aldım. Bu bile mutlu etti en azından kart olduğunu anladı :D Kartların birisi İstanbul müze kart, diğeri Hacettepe üniversitesi kimlik kartı :D

hacettepe hastanesindeysen yarın deneme yapabiliriz hocam:)

----------Eklendi @ 22:41:32 ---------- Yazıldı @ 22:40:34 ----------

Granti bankasının bonus kartını denedim ama hiç bir tepki vermedi nfc acık.
hata bile versede anlasak en azından çalışıyomu

kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
NFC uyumlu cep telefonunuz ile yapabilecekleriniz:
  • Temassız kart okuyucuların olduğu her yerde ödeme,
  • Akıllı poster veya akıllı billboard'lardan bilgi ve özel indirimler alma; kampanyalardan yararlanma,
  • Ulaşım, otopark, konser, maç biletlerini saklama,
  • Bina girişleri için kişisel bilgileri saklama,
  • Çektiğiniz fotoğrafı NFC uyumlu yazıcıya veya ekrana direk gönderme,
  • Diğer NFC uyumlu cep telefonları ile kartvizit paylaşma
ve daha pek çoğu…
Tüm bunların yanı sıra NFC'nin kamera, televizyon, PC gibi diğer elektronik cihazlar ile iletişime geçebilen farklı uygulamaları da bulunmaktadır. NFC ile ilgili pek çok ilgi çekici
fikir geliştirme aşamasındadır.

[h=3]Ödeme[/h]NFC'li cep telefonları, piyasadaki temassız ödemel terminalleri ile uyumludur. Bir ürün/servis satın aldığınızda kartınızı kasiyere vermek yerine sadece cep telefonunuzu temassız terminale yaklaştırarak ödeme yapabilirsiniz. Cep telefonlarında banka kartı, kredi kartı gibi birden fazla kart saklanabilir; böylelikle ödeme sırasında cüzdanınızdan kart seçip kasiyere vermek yerine cep telefonu üzerinden isteğiniz kartı tuşlayıp temassız terminale yaklaştırarak ödeme yapabilirisiniz. Yapılan işlemler bir şifre ile korunduğundan ve uygulamalar kayıp/çalıntı durumunda uzaktan kapatılabildiğinden NFC güvenlidir.
[h=3]Parkmetreler[/h]Aracınızı parkettikten sonra temassız terminallere cep telefonunuzu yaklaştırarak ödemelerinizi NFC ile yapabileceksiniz.
[h=3]Otomatlar[/h]Otomatlardan istediğiniz ürünü seçtikten sonra ödemenizi cep telefonunuzu yaklaştırarak
yapabilirsiniz.

[h=3]Ulaşım ve Bilet[/h]Ulaşım, NFC teknolojisinin temel kullanım alanlarındandır. Temassız biletler, hızı ve kolay kullanımı ile toplu taşıma ve park alanları gibi giriş kontrolü olan yerlerde yaygınlaşmaya başlamıştır. NFC pilotları, kullanıcıların NFC işlemlerini; hızı, güvenliği ve esnekliği sebebiyle beğendiğini ortaya koymaktadır.
NFC, toplu taşımada kart taşımak yerine cep telefonunuza yüklemiş olduğunuz kartınızla hem kartınızın avantajlarından yararlanamaya devam etmenizi, hem de sadece cep telefonu taşıyarak istediğiniz yere ulaşabilmenizi sağlayacaktır. Ayrıca bu teknoloji sayesinde kartınıza yükleme yapmak için gişelerde sıra beklemenize gerek kalmayacak; cep telefonunuz ile bakiyenizi kontrol edebilecek ve yükleme yapabileceksiniz.
NFC'nin uygulamaya geçmesi ile NFC'li cep telefonları ile biletlerinizi de elektronik olarak alıp kullanabileceksiniz. NFC uyumlu cep telefonunuz ile maça giderken sadece cep telefonunuzu taşımanız yeterli olacak. Cep telefonunuz üzerindeki bileti gösterip stadyuma girebilecek, istediğiniz zaman büfelerde bulunan temassız terminallerden yiyecek ve içeceğinizi satın alabileceksiniz.
[h=3]Tanıtım ve Reklam Faaliyetleri[/h]NFC uyumlu cep telefonunuzu NFC etiketine yakınlaştırarak etikette tanımlı hizmetten veya üründen yararlanabilirsiniz. Örneğin akıllı posterlerde bir kafeden kahve kuponu kazanabilir veya en favori müzik grubunuzun şarkısını cep telefonunuza indirebilirsiniz.
Seyahatlerinizde NFC uyumlu cep telefonunuz sizin bir yardımcınız olabilir; turist kiosklarından istediğiniz dilde bilgi alabilir, müzeye daha adımınızı atmadan içeride hangi sergilerin olduğunu öğrenebilirsiniz.
NFC etiketleri aynı zamanda tren, otobüs tarifelerini öğrenmek için kullanabilir. Otobüs durağına yerleştirilecek bir otobüs tarifesinin yüklenmiş olduğu etiket ile istediğiniz noktaya gitmek için kullabileceğiniz otobüs saatlerini öğrenebilirsiniz.
[h=3]Veri Alışverişi[/h]İş görüşmelerinde kartvizit alıp vermek NFC ile artık çok kolay. Sadece NFC uyumlu iki cep telefonunu birbirine yakınlaştırarak kartvizit bilgilerinizi paylaşabileceksiniz.
[h=3]Geçiş Kontrolleri[/h]İşe gelirken turnikelerden ayrı bir temassız kartla geçmek yerine NFC uyumlu cep telefonunuzu terminale yakınlaştırarak geçebilirsiniz.

slant1111

slant1111

Üye
Kredi kartını okumuyor bende :@

ozgurde

Üye
Kredi kartını okumuyor bende :@

aynen bende de cipli tüm kredi kartlarını denedim.
hacettepe hastanesi kimlik kartımı ne bulduysam ama hata bile vermedi.
ya belki okumaması normaldır ama yaw insanın aklına acaba bozukmu lan bu diye bi kurt düşmüyor değil hani.

Üst Alt