Telefon Tavsiyesi N96 mi yoksa İphone 3G mi?

Sponsorlu Bağlantılar

kaan0

kaan0

Üye
Arkadaşlar 3 gündür ipod ve iphonu karşılaştırıyodum özelliklerini nerdeyse ezberledim yani hem fiyat açısından hemde özellik açısından apple alınacaksa bence ipod alınmalı ve yanına basit bir telefonla idare edilmeli ama yok ikisi bir arada olsun diyorsanız kesinlikle NOKIA çünkü bu yukardaki iphone'nun özelliklerde bir sürü hatalar var kesinlikle NOKIA ile karşılaştırılamaz... IPhone'nun eksikliklerini saymaya kalkarsak bir ömür yetmez ama kısaca söyleyim birazını....Mesela bluetooth'u veri alışverişinde kullanamıyorsunuz sadece bluetooth kulaklık üzerinden kullanabiliyorsunuz. Ayrıca iphone'nla nette marcomedia flash dosyalarını izleyemiyorsunuz(yukarda yazan özelliklerde izlenebilir diyor ama yanlış bir bilgi. Apple'ın yada Vodafone'ın ve ya Turkcell'in sitesinde bakıp özelliklere doğruluğunu kontrol edebilirsiniz).. Sonra Itunes sitesi dışında bir yerden yasal olmayan bir program yükledıgınızde iphone'nuzu nete bağladığınızda pc ya da laptop üzüerinden, o yasal olmayan programlar tespit ediliyor ve otamatik olarak kaldırılıyor ama Nokia'nın uygulamalarında böyle bişey söz konusu değil. Ayrıca İphone'da görüntülü konuşma yok, mms yok, ZOOM özelliği kesinlikle yok, video çekme özelliği yok ve 5 MP kamera HİÇ YOK!!. Flv, amr gibi ses ve video dosylarını oynatma ve kızılötesi gibi özellikler hiç yok.Ücretsiz TV izleme, TV'ye ve projektöre bağlama kesinlikle yok (özelliklerinde projektöre veTV'ye bağlama var yazıyor olsada o bilgi yanlış az önce yukarda saydığım sitelerden bu özelliğin olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz) Hafiza kartı girişi yok, normal olarak "Nokia N96" gibi 32 GB'a kadar desteklenen hafıza kartı olamıyor... Çift hoparlörü yok ve Nokia N96 gibi gümbür gümbür bir ses özelliği de yok. Arkadaşlar parmaklarım ağrıdı artık IPhone'nin basit bir mutimedia aracı olduğunu göstermek için ben onu telefondan bile saymıyorum çünkü. Artık bu kadar zaafı varken hala İphone diye tutturan arkadaşlar varsa önümüzdeki yüzyılda tekrar uğrar N96'nın diğer üstünlüklerini sayarım o arkadaşlara. Önümüzdeki yüzyıl diyorum çünkü Apple IPhone3G yüz yılda geçse NokiaN96'nın özelliklerine ulaşamaz... NOKTA(.)

bence kesinlikle n96 ...

abakusS

Üye
Yahu bu ne saçmalık. Gelmiş iPhone la N96 yı karşılaştırıyorsunuz. Çoluk cocuk hep yazmış.

Size sadece 2 özelliğini yazsam yeter.

Iphone da Microsoft Exchange ile ActiveSync desteği var bu ne kadar önemli haberiniz varmı? Tamamen blackbery i yok ediyor bu özellik. Şirkette ki mail serverınıza bağlanıyorsunuz ve activesync ile senkronize oluyor. Muhteşem bir özellik ve 3.0 firmware ile Lotus Notes mail server ilede sekronize hale gelecek.

Iphone da VPN desteği var bundan haberiniz var mı? Dünyanın her yerinden VPN ile güvenli bir şekilde şirket ağınıza bağlanabilir orada ki bir bilgisayarmışsınız gibi bütün network kaynaklarını kullanabilirsiniz. Bu şekilde butün data alışverişi Ipsec üzerinden güvenli bir tünel arasında gidip geliyor.

WPA2/802.1X duyan var mı hiç? bunu hiç yazmiyim. En gelişmiş Cisco AP ile iletişim kurabilmenize ve jet hızında wireless kullanmanız demektir.

Gelip bana kaba saba N96 övmeyin. Tamamen Nokia psikolojisi kalmış üzerinizde :)

kaan0

kaan0

Üye
olabilir... ama n96 da akıllı telefon... yani ona da pro. yüklenir bildiğin bilgisayar gibi iphone dediğin symbian bile değil adamlar n96 ya wndws 95 yüklüyolar....

abakusS

Üye
olabilir... ama n96 da akıllı telefon... yani ona da pro. yüklenir bildiğin bilgisayar gibi iphone dediğin symbian bile değil adamlar n96 ya wndws 95 yüklüyolar....

Merhaba Arkadaşım, ama bak bişeyi iddia edeceksen özelliklerini iyi araştır.

Nokia symbian kullanır ve bunda yapacakların kısıtlıdır. Symbian tamamen cep telefonu için yazılmıştır

Iphone MAC/Os işletim sistemini kullanır. Bildiğin MAC yani. İstersen Windows Mobile bile kurabilirsin. Tabi legal değil.

Diğer bir arkadaşda legal olmayan programlar kurulduğunda telefonu nete bağladığında apple anlıyormuşda siliyormuşda bilmem ne :) nasıl uyduruyorlar anlamıyorum :) tamamen saçmalık yok öyle bişey.

tamam N96 da iyi bir telefon olabilir ancak iphone küfreder gibi yüklenirseniz bunun altında insanlar başka bişey anlarlar

ya kullanamadı iphone u derler yada çok istedi iphone u alamadı derler :)

mustafa8677

Üye
kimse kusura bakmasın i-phone kullanmayanlar o zevki nereden tadacaklar ki mms yok dedınız mms alıp gonderıyor medıa player dedınız vlc player cıktı 3d oyun dedınız en kral oyun uretıcılerı en kral oyunları i-phone uyarladılar bluetooth dedınız dosya transferı yapıo en hızlı sekılde internet n95-n96 dan cok daha kullanıslı cok çeşitli şaka programları dokunmatık ekranı hafızası gps ile 10 değil 100 numara bir telefon dersem çok hafif kaçacak ya en basit olayı zoom bir parmak hareketıne bakıo diğer telefonlarda tuşlara bas allah bas basabıldıgın kadar bas daha saymama gerek warmı ... pardon msn dedınız en kral msn programı yıne iphonede kullanıs acısından daha ne ıstıyorsunuz neyın tartısmasını yapıorsunuz goruntu kalıtesı renk kalıtesı say sayyy bıtmez ... bu tartısma yaza yaza bıtmez iphone al farkın olsun alamaynlarda çatlasın ;))

--------------- Ekleme ---------------

şuan telefonumda 790 mb prog oyun ve 9 gb lık muzık yuklu ya bırazcık kas yaw bas çalışssın dokun hısset en cok da crash bandıcoot u sevıyorum yada metal gear solid mi desem yada sim city sizde warmı bu tarz seyler .. ;)

chronothe

Üye
Merhaba Arkadaşım, ama bak bişeyi iddia edeceksen özelliklerini iyi araştır.

Nokia symbian kullanır ve bunda yapacakların kısıtlıdır. Symbian tamamen cep telefonu için yazılmıştır

Iphone MAC/Os işletim sistemini kullanır. Bildiğin MAC yani. İstersen Windows Mobile bile kurabilirsin. Tabi legal değil.

Diğer bir arkadaşda legal olmayan programlar kurulduğunda telefonu nete bağladığında apple anlıyormuşda siliyormuşda bilmem ne :) nasıl uyduruyorlar anlamıyorum :) tamamen saçmalık yok öyle bişey.

tamam N96 da iyi bir telefon olabilir ancak iphone küfreder gibi yüklenirseniz bunun altında insanlar başka bişey anlarlar

ya kullanamadı iphone u derler yada çok istedi iphone u alamadı derler :)
Arkadaşım iphone iPhone OS işletim sistemi kullanır .
N96 ile iphone u kıyaslamak sacma olur netice itibariyle en basitinden biri dokunmatik diğeri değil.
İphone suan piyasadaki en iyi dokunmatik sisteme sahip ( multitouch vsvs) ayrıca yazılımlar ile video cekme , mms ve bluetoothtan dosya gonderme imkanı var.
Ama telefonun 2mpx kamera, hafıza kartı olmayısı vs problemleri nedeniyle coğu yerde n96ya yeniliyor.(not: iphoneda coğu oyunları oynamak zevkli olsada coğunu oynamak isgenceye donusuyor)
N96 ise daha iyi multimedia , oyun ,program desteği veriyor ama iphonenın ekranı yanında sonuk kalıyor.
Ayrıca symbian ve iPhone OS u karsılastırılırsa symbian daha fazla program desteği daha fazla oyun desteği verir.Bu iki telefon arasında kararsız kalanlar için tam istediklerinin ne olduğunu kararlastırmaları gerek.

KEMAL_21_95

Üye
iphone diyenler mutlaka o tel i ellerine almamıştır.:nono: alınca gıcık oluyosun. daha video çekimi bile yok. apple program indirmen gerekiyo ama deneme süresi bitince para vermen lazım:nono:
bence n96 bende var çok memnunum

brkyarena

Üye
Size sadece gülüyorum N96 klasik nokia iphone ayrı bir deneyim hem n96 düşünen arkadaşlar size bir tavsiyem var n96 alacağınıza n85 alın aynı özellikler 500 tl daha ucuz ayrıca pili daha güçlü bilginize ben iphone kullanıcısıyım vede gayet memnunum hayatınızda kaç defa mms attınızda eleştiriosunuz ... Şimdi kedi uzanamadığı ciğere mundar der hesabı yapmayın :oke:

tazmanya33

tazmanya33

Üye
N96 da wireless var kızılötesi var yazılmış o yanlış işte ben n96 aldım ı-phone hiç düşünmedim ilk neden 2mp olması ikincisi dokunmatik ve ekranın çok büyük olması ekran büyük olduğu için basınca karşı direnci az ve hafif darbelerde çatlayabilio ve makine boşa çıkıyor.Ayrıca konuşurkende yanağına deyip kapanması ve ekranda iğrenç gözüken parmak izleride cabası

--------------- Ekleme ---------------

n85 te 16 gb hafıza yok ben n96ıma basıyorum filmleri paşa paşa izliorm ne hafıza kartı ne bşy N96 4ever baba !! N96 baba telefon. I-phone resmen artist telefonu oldu bööle tikilerin elinde olan bşy gibi oldu kardeş sana demiorm valla yanlış anlama beni

brkyarena

Üye
yok kardeş herkesin şahsi görüşüdür yalnız söylemeden geçemeyeceğim telefonla konuşurken telefonun kapanma imkanı yok :)

mc zerem

mc zerem

Üye
herşeyi boş verin iphone allll bence pişman olmazsın:)

sinan-19

sinan-19

Üye
valla özellikleri çok önemli değil bence nokıa al en iyi telefon sorun çıkarmaz sana

adanAslan

adanAslan

Üye
Her ikiside güzel makina... İphone da N96 da kullandım. Farklılık aradığımız için iphone saldırdık hevesimiz geçincede Nokia dan alışılagelmiş pratik telefon özelliklerini aramaya başlıyorsunuz. Kimse kimseyi kandırmasın tlf da kamera ve video çok önemli. Benim İphone da hissettiğim en önemli eksiklik buydu. Hareket halindeyseniz mesaj yazmak rehperden numara bulup aramak işkenceye dönebiliyor. Kesinlikle Nokia N96 gibi pratik cihaz değil. İphone da sunulan bütün proğram ve özellikler N96 da var. İphone da boş bir cihaz değil. Farklık arayalanlar için iyi bir alternatif... Fakat bundan kesinlikle emin olabilirsiniz hevesinizi aldıktan sonra Nokia yı arıyorsunuz.

kralkobraaa

Üye
Ben aldin n96 süpper bi telefon herseyiyle ipone bin basar iponenin bi dokunmatik ekranı ayrıca iponenin menü de google, facebook gibi internete giriş klosörleri war bunları internetten indirebilirsiniz ve tabikide WLAN war kamera harika dvd lalitesinde video canli tv de var tabikide n96 diyirim =)

unrealmortal

Üye
ya kardeşim sana önerebileceğim tek telefon n96.wireless ı bazı kişiler i phone da daha iyi olduğunu söylüyor.bende n96 var arkadaşımdada i phone.bi yerde oturduk ve bi deneme yaptık.kimin telefonu daha iyi wireless çekiyo diyo.benim n96 da onun bulmadığı 2 tane daha bağlantı buldu...ve daha da fazla artısı var diyebilirm sana...

dada21

dada21

Üye
iphone kamera çok kötü

alkanaltun

alkanaltun

Üye
kesinlikle n 96 derim ben kullanıyorum mükemmel bir alet. pil olayınıda düşün derim.

mtlife

Üye
kesinlikle 3gs bunun üstüne yok bence ben türkiyeye geldiği gibi alacağim :oke:

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
N96 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:box:sopa::close_tema::turkiye::blink::gun1::horse::bira::konus::maxicep::birak::sahan::dance::muha:

adanAslan

adanAslan

Üye
İphone 3gs almayı bende düşünüyorum ama bir türlü içime sinmiyor. Şu an N96 kullanıyorum ve Yeni çıkacak olan İphone 3gs N96 dan daha iyi bir telefonmuş gibi gelmiyor bana... İkincil kamera gene yok 3 mp kamere ne ayak anlamadım. N97 yi görmeden tlf umu değiştirmek mantıksız olur gibi...

Üst Alt