kaan0
Üye
Arkadaşlar 3 gündür ipod ve iphonu karşılaştırıyodum özelliklerini nerdeyse ezberledim yani hem fiyat açısından hemde özellik açısından apple alınacaksa bence ipod alınmalı ve yanına basit bir telefonla idare edilmeli ama yok ikisi bir arada olsun diyorsanız kesinlikle NOKIA çünkü bu yukardaki iphone'nun özelliklerde bir sürü hatalar var kesinlikle NOKIA ile karşılaştırılamaz... IPhone'nun eksikliklerini saymaya kalkarsak bir ömür yetmez ama kısaca söyleyim birazını....Mesela bluetooth'u veri alışverişinde kullanamıyorsunuz sadece bluetooth kulaklık üzerinden kullanabiliyorsunuz. Ayrıca iphone'nla nette marcomedia flash dosyalarını izleyemiyorsunuz(yukarda yazan özelliklerde izlenebilir diyor ama yanlış bir bilgi. Apple'ın yada Vodafone'ın ve ya Turkcell'in sitesinde bakıp özelliklere doğruluğunu kontrol edebilirsiniz).. Sonra Itunes sitesi dışında bir yerden yasal olmayan bir program yükledıgınızde iphone'nuzu nete bağladığınızda pc ya da laptop üzüerinden, o yasal olmayan programlar tespit ediliyor ve otamatik olarak kaldırılıyor ama Nokia'nın uygulamalarında böyle bişey söz konusu değil. Ayrıca İphone'da görüntülü konuşma yok, mms yok, ZOOM özelliği kesinlikle yok, video çekme özelliği yok ve 5 MP kamera HİÇ YOK!!. Flv, amr gibi ses ve video dosylarını oynatma ve kızılötesi gibi özellikler hiç yok.Ücretsiz TV izleme, TV'ye ve projektöre bağlama kesinlikle yok (özelliklerinde projektöre veTV'ye bağlama var yazıyor olsada o bilgi yanlış az önce yukarda saydığım sitelerden bu özelliğin olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz) Hafiza kartı girişi yok, normal olarak "Nokia N96" gibi 32 GB'a kadar desteklenen hafıza kartı olamıyor... Çift hoparlörü yok ve Nokia N96 gibi gümbür gümbür bir ses özelliği de yok. Arkadaşlar parmaklarım ağrıdı artık IPhone'nin basit bir mutimedia aracı olduğunu göstermek için ben onu telefondan bile saymıyorum çünkü. Artık bu kadar zaafı varken hala İphone diye tutturan arkadaşlar varsa önümüzdeki yüzyılda tekrar uğrar N96'nın diğer üstünlüklerini sayarım o arkadaşlara. Önümüzdeki yüzyıl diyorum çünkü Apple IPhone3G yüz yılda geçse NokiaN96'nın özelliklerine ulaşamaz... NOKTA(.)
bence kesinlikle n96 ...

alınca gıcık oluyosun. daha video çekimi bile yok. apple program indirmen gerekiyo ama deneme süresi bitince para vermen lazım