my farover 5800XpressMusic 
artık biraz çağ'a ayak uydurun len ne N95 'i takoz gibimy farover 5800XpressMusic
![]()
gelin kapıstıralım benm 5800XpressMusic''le su meshur n95 i 
arkadaşım sen 5800 kullandığına inanmıyorum çünkü saydığın hiçbirşey doğru değil tek kamera konusu hariç elbette n95 kamerası süper başkada hiç bir özellği 5800 kadar üst düzey değil kullanmadan anlayamazsın şimdi ben sayayım
1.5800 da 3.5G desteği yok demişsin var şebeke çekim gücünün altına bakarsan 3.5G yazını görürsün
2.ekranı asla çizilmiyor ve kolay bozulmuyor yanında verilen kalemi ve penası asla ekranı çizmiyor aslında pena yada kaleme ihtiyac bile duyulmuyor
3.3G internet hızında ise 5800 ekran büyüklüğü avantajıolması nedeniyle hem rahat ediyorsunuz hemde bağlantı hızı çok yüksek bizzat ben vodafone 250MB internet paketi kullanıyorum hiçte yavaş değil tabi şebekenin seviyesi yüksek olan yerlerde
4.işlemci özelliklerine gelelim
5800 işlemcisi
İşlemci ARM 11
İşlemci hızı 369 MHz
RAM 128 MB
ROM 256 MB 2081
n95 8g işlemcisi
İşlemci hızı 332 MHz
RAM 96 MB
ROM 128 MB
gördüğün gibi dostum daha bitmedi okumaya devam bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma
5.ekran çözünürlüğü ve ekran boyutları
5800 ekran çözünürlüğü
640 x 360 piksel 3.2 inc
n95 8g ekran çözünürlüğü
240 x 320 piksel, 2.8 inc
6.batarya güçü 5800daha yüksek
7.wireless hızına gelince friwere v31 de çook hızlı bağlantı desteği var burdada yanılıyorsun fiware v40 da ise sinyaline bile yaklaşamaz n95 8gb
8. fiyatı ucuz diye neden havalara giriyorsun anlamadım şimdi diyeceksin n95 iyide ondan pahalı ozaman nokia 8800 ise 2200 tl ama hiç bir özelliği yok 2.0 mpkamera fm radyo mp3 çalar başkada özelliği yok 2200 tl ozaman 8800 n95den üç kat iyi bunumu demek istiyorsun
9.5800 da ses chip desteği var bu nedemek kulağı sağır edecek kadar cok sesi cıkıyor demek değil yani ses kalitesi gerçeğinin aynısı gibi cıkması demek ses yüksekliğide hiçte az değil ayrıca farkı görmen için 5800 ile n95 yanyana müzik aç ve farkını kendin gör
10.malesef n95 8gb hafıza kart girişi olmadığından usb kablosuna mahkum kalıcaksın
ayrıca 8gb fazla veri depolayamıyacaksın flas disk olarakda kullanman inkansız olacak
5800 ise kutusundan 8gb hafıza kartı ve 16 gb kart desteğinide görmezden gelmeyelim yani 5800 olan yanında 16 gb lık flas diski olmuş olacak
sen dostum sadece 5mp kameranla otur durmadan resim çek ben 5800 bütün bu saydığım özelliklerinin hatrına 3.2 mp kamerasıyla anı yakalarım merak etme 5800 kullanıcıları sizde bu arkadaşa hak veriyormuş gibi susmayım sonra kendilerini haklı sanıyorlar
yüzeylere telefonumu bırakmam.banyo gibi yerlere sokmam.(nem,suya düşme,sıvı teması gibi şeyleri önlemek için)hatta yoldaysam ve yağmur varsa daha kuru bi ortam sağlarım telefon için.bnm gibi olamazsın gibi duruyo ama bn biraz titiz birisiyim.ve telefonumda hiçbir sıkıntı yok.(kızakta çok az bi oynama var ama bundan iyisi can sağlığı.adamlar çift yönlü yapmışlar kızağı o kadar olsun.)kısaca insan yapımı bir elektronik alete nasıl davranacağını bilmelisin ki dayanıklılık,donanım ve parçaların arızalanması gibi problemle karşılaşma.(bak görüyorsun Allah'ın yarattığı insanlar bile bir gün hasta olup ölebiliyor).performans,özellik ve şekil birşey arıyorsan n95den şaşma derim.ayrıca tam bir dijital fotoğraf makinesi