5800da 8gbn95 8gb daha rahat kullanılır bence
ayrıca 16gb a kadar arttırılabiliyor...Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızşu adresteki işlemci hesaplamalarını kıyaslarsan neden 5800 dediğimi anlarsın.İşlemci hızlarını öğrenmek istersen 5800 434 Mhz , n95 8gb ise 332 Mhz işlemci hızına sahip.Ram olarak araştırmamdan çıkan sonuç n95 boş ram olarak 18MB ram kullanırken , 5800ımda birkaç uygulama açıkken geriye kalan ram miktarı 42 MB.Bu ne demektir?Bu şu demektir.Birden fazla uygulama çalıştırmak istediğinde veya yüksek performans isteyen bir oyun oynaman gerekirse n95te donmalarla karşılaşabilirsin.5800da ise bu ihtimal minimum düzeye indirilmiş ve telefonda akıcılık dediğimiz seri tepki süresi yakalanmış.N95 in + yönü yok mu dersen var.N95 + olarak bana göre sadece 3d grafik hızlandırıcısıyla yarışabilir.Ancak düşük ram miktarı teknolojik gelişmeyle çok yetersiz kalacaktır ve çok sorun çıkartacaktır...
birden fazla programı zor açıyor n73 hemen kapatıyo uygulamayı
valla burda 5800 xpressmusic karalıyanlar.. Kedi hikayesinine döndürüyorlar işi. Kedi ulaşamadıgı cigere mındar dermiş..
kardeşim eger 500-550 tl paran varsa. gidip n95 in ikinci eliyle hıc ugrasma.. Git sıfır 5800 al
takasda yapıcaksan temiz kullanılmıs 2.el bul bir tane al ve . müzigin ve pc nin tadına var.. Ben cep telefonu diyemiyorum cunkü o 5800 xpressmusic![]()
![]()
Takas düşünüyorsan acele etme temizini bulunca hemen al derim
5800 XpressMusic'i Diger telefonlardan ayırın lütfen.. KULLANMAYANLAR....
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızşu adresteki işlemci hesaplamalarını kıyaslarsan neden 5800 dediğimi anlarsın.İşlemci hızlarını öğrenmek istersen 5800 434 Mhz , n95 8gb ise 332 Mhz işlemci hızına sahip.Ram olarak araştırmamdan çıkan sonuç n95 boş ram olarak 18MB ram kullanırken , 5800ımda birkaç uygulama açıkken geriye kalan ram miktarı 42 MB.Bu ne demektir?Bu şu demektir.Birden fazla uygulama çalıştırmak istediğinde veya yüksek performans isteyen bir oyun oynaman gerekirse n95te donmalarla karşılaşabilirsin.5800da ise bu ihtimal minimum düzeye indirilmiş ve telefonda akıcılık dediğimiz seri tepki süresi yakalanmış.N95 in + yönü yok mu dersen var.N95 + olarak bana göre sadece 3d grafik hızlandırıcısıyla yarışabilir.Ancak düşük ram miktarı teknolojik gelişmeyle çok yetersiz kalacaktır ve çok sorun çıkartacaktır...

Valla ne diyim komik bir mesaj atmışsın zaten hepsini okumadım sadece sonuna baktım yeter de zaten senin bu söylediğine bakarsak maşallah n95 n8in işlemci hızına sahip.arkadaşım vereceğim siteye gir ve Memory Functions a tıkla free ram i okuLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
yada uğraşamam diyorsan ben yazayım
Memory Functions
Maximum User Storage8 GB
Free Executable RAM Memory90 MB
NAND Memory256 MB
SDRAM Memory128 MB
Maximum Heap Size Unlimited
Maximum JAR SizeUnlimited
*****90 MB BOŞ RAM VAR*** 20 mb demişinde o normal N95 te be dostum:
işlemci kısmına gelince N95 8gb dual işlemci kullanıyor mesela senin pc intel p4 3.0ghz olsun benimki intel core 2 duo e6550 2.33 ghz olsun benim pc senin pc yi döver 2.33*2 =
5800 434x1=434 Mhz
N95 8gb 332x2= 664Mhz
![]()
Ayrıca 90 MB dediğin Ram telefonun hiçbir uygulama kullanmadan yani açılmadan önceki RAM madem bişe yazıyosun doğrusunu yaz o uygulamalar açıldıktan sonra 18MB la dolanııyosun ortada Ayrıca o verdiğin linkte 5800 boş ram miktarı yok nasıl kıyaslamayı düşünüyosun??

Valla ne diyim komik bir mesaj atmışsın zaten hepsini okumadım sadece sonuna baktım yeter de zaten senin bu söylediğine bakarsak maşallah n95 n8in işlemci hızına sahip.Ayrıca 90 MB dediğin Ram telefonun hiçbir uygulama kullanmadan yani açılmadan önceki RAM madem bişe yazıyosun doğrusunu yaz o uygulamalar açıldıktan sonra 18MB la dolanııyosun ortada Ayrıca o verdiğin linkte 5800 boş ram miktarı yok nasıl kıyaslamayı düşünüyosun??
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınıztelefonunun kötü özelliklerinin ortaya çıkmasını kaldıramıyor galiba
burdan 2sinede bak oldumu hadi bakalım şimdi![]()
![]()
oyun forumda mevcut 5800 ına kur bakalım akıcı oynatacakmı ark lar tekrar söylüyorum n95 teki boş ram 30 mb N95 in 8gb moralindeki tam 90 mb bu oyun yakşalık 60 mb free ram istiyor 5800 cılar kurup buraya yorum yazarsa sevinirim.BERBAT BİR TELEFON5800 açılıştaki free ram
n95 8gb açılıştaki free ram
normal N95 teki free ram 18 mb değil artık v31 deki güncelleme ile 30 mb a çıkartıldı araştırabilirsin.
N95 tek N95 ten oluşmuyor yaz google a n95-1 n95-2 n95-3 n95-4 aralarındaki farkları gör içlerinden en vasat ı n95-1 dir senin o 18 mb boş ram dediğin alet
şu videoyu iyi izle
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız18 mb boş ramde bu oyun çalışırsaoyun forumda mevcut 5800 ına kur bakalım akıcı oynatacakmı ark lar tekrar söylüyorum n95 teki boş ram 30 mb N95 in 8gb moralindeki tam 90 mb bu oyun yakşalık 60 mb free ram istiyor 5800 cılar kurup buraya yorum yazarsa sevinirim.
Konuya buradan ulaşabilirsiniz
http://www.maxicep.com/symbian-9-1-...unun-aynisi-n82-ve-n95-8gbda-yeni-297660.html
--------------- Ekleme ---------------
Ark Nokia N8 den örnek vermişte şuanki üretilen nokialar zaten 256 mb ram,ona bakılırsa iphone 4G 512 mb ram 1 ghz işlemci 32 gb telefon hafızası kullanıyor biz burada bunu tartısmıyoruz 5800 vs n95 8gb ı tartısıyoruz.

ARKADASIN DEDIGI LAFA BAK 3,5 G desdegı yok dıor 

5800 da yok dıor ya uLan kopdum ya
benım ekranda 3G,3,5 dıe hayvan gıbı yazılar var boru gıbıde kullanıorum adam yok dıor ya uzaaa yaaaa git yemek fln ye saklambc fln oyna
5800 gibi telefonda 3,5 , 3g yok dıen adam telefondan anlıyan adamdır haklısın