n900 dokunmatiği

Sponsorlu Bağlantılar

yorgun_5388

yorgun_5388

Üye
    Konu Sahibi
n900 dokunmatiği
arkdaslar n900 dokunmatıgı n8 gıbı hassasmı?gecen kullandım hosuma gıtmedı.ekranında ama jılatın vardı?alsam farkedermı..kararsızım..n8 le değişsemmi hassas degl gbı geldı bana dokunmatıgı..cvp beklıyorum sımdıden saolun

NR6630

NR6630

Üye
guzel guzel dostum al korkma 8 aydir kullaniyorum ve dokunmatiginden sikayetim yok hassaslik harika ve coklu dokunus olmadigindan tek tiklamayyla aciyosun herseyi. n8 incelemedim ama onuda soyleyim ya bir telefonda fiziksel klavye yoksa gerisini gec yavaslatiyo valla insani, bence N900 al derim:naughty:

murattiy

murattiy

Üye
tabiki farkli n8 cok hassas dokunmatik kapasatif ekrana sahip parmagin yuzeye degdiginde algilar . yuzeyde meydana gelen elektrik akimi denetlenir..N900 ise reseif/direncsel yani algilayicilar iki ekran arasinda yerlesmis oldugundan biraz ekran uzerine basarak algi calisir.ama N900 U N900 yapan ekrani degildir. symbian gibi basit ve kotu kapali kaynak olmayan linux cekirdegine sahip acik kaynakli isletim sistemi maemo icin alinir.

yorgun_5388

yorgun_5388

Üye
    Konu Sahibi
OZAMAN VAZGECEMEM N8 DEN ALISTIM BUNUN DOKUNMATIGINE N900 ZOR GELIR:d

franzliszt

franzliszt

Üye
tabiki farkli n8 cok hassas dokunmatik kapasatif ekrana sahip parmagin yuzeye degdiginde algilar . yuzeyde meydana gelen elektrik akimi denetlenir..N900 ise reseif/direncsel yani algilayicilar iki ekran arasinda yerlesmis oldugundan biraz ekran uzerine basarak algi calisir.ama N900 U N900 yapan ekrani degildir. symbian gibi basit ve kotu kapali kaynak olmayan linux cekirdegine sahip acik kaynakli isletim sistemi maemo icin alinir.

üstad ekran hakkında dediklerine katılıyorum ama symbian 3 de açık kod kaynaklı artık, symbianın eski versiyonları bizim çağa göre kötü yeniden kurulan symbian gerçekten güçlü tabiki bir maemo kadar değil ama performansları arasında uçurum yok qt desteğindende görebiliriz :) ama maemo tek kelime ile süper ne android ne symbian ne de ios.

kaan dean

kaan dean

Üye
bugun Tmobile bayisinde N8 inceledim buyuk hayal kirikli n900 un yanina bile yaklasamaz. n8 alicagima iphone bile tercih edebilirim yada bekler n9 alirim.

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Cumartesi günü Ankara / Kent Park - Media Markt' da N8' i inceledim. Nokia' nın bukadar berbat bir ürün çıkartacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Hem yapı olarak, hem işletim sistemi olarak, hem de dokunmatik ekran olarak berbat ötesi. Bu telefonu ancak teknolojiden anlamayan sadece en son çıkan telefon bende diyen etrafına hava atmak için cahiller alır.

franzliszt

franzliszt

Üye
Cumartesi günü Ankara / Kent Park - Media Markt' da N8' i inceledim. Nokia' nın bukadar berbat bir ürün çıkartacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Hem yapı olarak, hem işletim sistemi olarak, hem de dokunmatik ekran olarak berbat ötesi. Bu telefonu ancak teknolojiden anlamayan sadece en son çıkan telefon bende diyen etrafına hava atmak için cahiller alır.

valla ben aldım arkadaş ben gayetde bilerek aldım sağlam modelini buldum niçin berbat? güzel bir broadcom anlaşması ile bcm2727 yongayı koymuşlar yaklaşık 20mb foto 720p video çekiyor (hackli yöntemle 256aac ses formatı ile çift mikrofonla çekim yapıyor inanılmaz kaliteli) 3d performansında yakalayan cihaz yok bencmark testlerinde sitesinden bakın ama malesef 8,9 tane adam gibi oyun üretildi devamını bekliyoruz. usb den usb destekli tüm cihazları takıyorum örneğin usb bellekleri takıyorum çok rahat wireless mause taktım çatır çatır çalıştırıyor , galaxy s , n900 , wave gibi cortex a-8 işlemci serilerde kullanılan gpu yongasından daha güçlü bir sisteme sahip bu cihazlar power sgx gpu kullanıyor ortalama 200mhz ve ramsiz 3d işleyiciler ,broadcomunki ise 300mhz ve 32 mb kendinden ramli avantajı yüksek bunu geçelim bu bcm2727 en iyi mobil işlemci seçilmiş(çin de ve okadar teknolojinin üretildiği ortamda bir sürü cihaz bu işlemciyi tercih ediyor) özellikle dslr makinaların ani yakalama işleme hızlarında bu işlemci çok kullanılıyor bu broadcom anlaşması nokiayaya çok yarıcak bu gpu yongasının bir üst bcm2763 modeli n9 da kullanılacak biraz araştırın inanılmaz tehtid diğer firmalara.. artı n8 de hdmi,çizilmez ekran,bluetooth 3.0,xenon flaş ile çok güçlü bir cihaz , üstelik oda artık maemo gibi açık kod kaynaklı ve qt4.7 destekli tıpkı maemo gibi , bunun dışında adamlar genelde n8 e triangle hesapları ile bulaşıyor örneğin samsungçuları gördük symbian 3 forumunda 90milyon üçgen(GALAXY S) çizdiğini söylüyorlar ama bilmiyorlarkı cpu bu oranlara ulaşıyor power sgx sadece 22milyon çizebiliyor halbuki broadcom ise 33milyon, ŞİMDİ nokia artık cpu ile değil gpu ile vuracak çünkü video işleyen foto işleyen 3d oyun performansını sağlayan bu sistem(gpu,mpu) n8 de başladı n9 ile devam edecek n9 192milyon üçgen çizebilecek buda çok ciddi bir güç. sadede geleleim n900 sahibide olarak halen n900 ün çok çok özel bir cihaz olduğu kanısındayım ama n8 bir görüntüleme seriside olsada fiyatıyla bu özellikler ve kalitesi çok iyi bir cihaz hiç bahsettiğiniz gibi kötü değil yaklaşık 2,5aydır kullanıyorum stabil bir cihaz ayrıca dokunmatiği çok güzel övmek için yazmıyorum gerçekten yanlış kanıdasınız ,biraz uzun yazdım yanlış anlaşılmasın ilk başta herkez n8 i takoz sanıyor gerçekten böyle birşey var n97 den sonra herşey mübahtır :)

--------------- Ekleme ---------------

arkdaslar n900 dokunmatıgı n8 gıbı hassasmı?gecen kullandım hosuma gıtmedı.ekranında ama jılatın vardı?alsam farkedermı..kararsızım..n8 le değişsemmi hassas degl gbı geldı bana dokunmatıgı..cvp beklıyorum sımdıden saolun

üstünde jelatin varken adam gibi çalışmıyor n8 in ekranı, kalın bir jelatin koymuşlar delirtiyor cihazı :)

yorgun_5388

yorgun_5388

Üye
    Konu Sahibi

n8 dokunmatıgı n900 dan kat kta ıyı n900 basıncla calısıyo...ama n8 super ötesı dokunmadan alggılıyo nerdeyse...n8 aldım

ediesel

Üye
Bugüne kadar sürekli n8 taraftarı idim ama gittim n900 aldım iyiki de almışım n8 i geçende teknosa da inceledim. Tam bir felaket yaw. Bir ekranı var okadar hassas ki daha dokunmadan birkaç tane uygulama açıyor. Kendi kendine sapıtıyor falan. Ayrıca fiziksel klavye gerçektende büyük rahatlık. n8 ile bir mesaj yazana kadar n900 de 10 mesaj yazarsın.

franzliszt

franzliszt

Üye
Bugüne kadar sürekli n8 taraftarı idim ama gittim n900 aldım iyiki de almışım n8 i geçende teknosa da inceledim. Tam bir felaket yaw. Bir ekranı var okadar hassas ki daha dokunmadan birkaç tane uygulama açıyor. Kendi kendine sapıtıyor falan. Ayrıca fiziksel klavye gerçektende büyük rahatlık. n8 ile bir mesaj yazana kadar n900 de 10 mesaj yazarsın.

sorunlu seriye denk düşmüşsünüz heralde :) yok n8lede çok hızlı yazıyor ama bu n900 deki ilk harfi basıyorsun gerisini kendi tahmin ediyorya ona bitiyorum bir mesaj yazıyorum saniyeler içinde :))

dafmar

dafmar

Üye
arkadaşlar n900 dan baskası haram ve yalan ..gercek bir kral n900

denizci535

denizci535

Üye
baska cihaz hayal n9 bekleyecegiz onu alacagiz artik... nasipse...

mustafaatilla

mustafaatilla

Üye

gazi ye katılıyorum n8 nokia nın kan kaybettiğinin kanıtıdır..
basit anlamsız tamamiyle çocuk işi..
cıktıgı gün satınaldım 1 hafat kullandım kardeşime verdim. ve geri n900 ü me döndüm :)
iphone 4g saçmalğında da aynı şeyi yaşamıştım.
n900 üzerine cihaz yok henüz. yapabileceklerinizin sınırı olmasın diyorsanız n900.

n8 cocuk işi bilginize..

denizci535

denizci535

Üye
n900 dokunmatigi hassas ve tepkimelere verdigi cevap super... n900 sinir disi yasamdir....

franzliszt

franzliszt

Üye

gazi ye katılıyorum n8 nokia nın kan kaybettiğinin kanıtıdır..
basit anlamsız tamamiyle çocuk işi..
cıktıgı gün satınaldım 1 hafat kullandım kardeşime verdim. ve geri n900 ü me döndüm :)
iphone 4g saçmalğında da aynı şeyi yaşamıştım.
n900 üzerine cihaz yok henüz. yapabileceklerinizin sınırı olmasın diyorsanız n900.

n8 cocuk işi bilginize..

kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş :) bende iki cihazda var. çocuk işiymiş hahaha , cihaz ara yüzünden dolayı size maziyi hatırlatıyor olabilir ama nokia donanım olarak güzel şeyler başarmış bu cihazda hiç çocuk işi olduğunu düşünmüyorum iki modelde farklı yolda işlerinin liderleridir kanımca.

deserter.06

deserter.06

Üye
n8 tlefon n900 de tablet pc olarak alın internette cok işiniz oluyosa bi işe yaramaz
donanım haber sitesinde incelemişler işlemcisi 2 kat daha olsa bile genede n 900 hızlı çalıştıramazlar o cihazı
çünkü maemodan hızlı bi sistem yok herhalde daha
üstüne üstlük biz n900 ü 600 mhz de kullanmıyoz en aşağı kullanan 900mhz ye overclock yapıyo n900
bu da n900 ü pc deki xp gibi hızlı kullanıyoz
n900 ekranı osizin bildiniz cakma resitif ekranlardan da değildir ha kullanımda bi sıkıntı yaşıyan
olmaz kesinlikle kavyeside süper ekran kavyesini gerekmedikce kullanmıyosun n8 e siz nokia dan daha cok destek beklersiniz n900 de nokinın yeni cıkaracağı işletim sistemi meego da çalışacak.
telefon alacaksanız 50 tl lik bir telefon alın cok iyi bir telefon olsaydı nokia 1000 tl yee indirmezdi n 8i

denizci535

denizci535

Üye
deserter... cok sagol aciklaman muthis.. n8 bazi modellerinde problem varmis ondan indirimde bir samsung s8500 ile b\le bas edemiyor yuh yani diyorum... n900 devam sonuna kadar...

--------------- Ekleme ---------------

deserter... cok sagol aciklaman muthis.. n8 bazi modellerinde problem varmis ondan indirimde bir samsung s8500 ile b\le bas edemiyor yuh yani diyorum... n900 devam sonuna kadar...

sh0ck

sh0ck

Üye

Oha. İşletim sisteminde eksiklikler var kabul, ama dokunmatiğine laf eden kişi anlamıyordur teklonojiden.

amacım tartışma çıkarmak değil ama şuan bize hakaret ediyorsun.

Sen TFT Ekran kullanıp tırnakla bastırarak telefonu kullandığın için sana öyle geliyor.

N8 AMOLED CBD(ClearBackDisplay-Ne olduğunu bilmeyenlere: GOOGLE!) Kapasitif ekrandır.

Parmağın ısısıyla çalışır, arada farklı bir katman yoktur, bu yüzden daha sağlıklı ve algı kapastiesi daha fazladır.

N900'e gelince.
1-)Burada kim kral bunun yarıştırmasını yapıyorsunuz. Boş iş.
2-)İsteyen istediği telefonu alır, telefonlar eleştirilir, kullanıcılar değil.
3-)Telefon işi ihtiyaç işidir. N900'le çekilen fotoğraflarıda biliyoruz, N8'le çekilen fotoğraflarıda.Şimdi biri çıkagelip N900 12 Mpixel gibi çekiyor der.
4-)4x4'lük bir cihaz yoktur.
5-)Büyük ihtimal N900 Kullanıyorsunki, başkalarının kullandığı telefonları kötülemeye çalışıyorsun.
6-)N900'ü severim, ama ihtiyaçlarımı görmüyor.

Bilmem anlatabildimi bu "cahil" bazı teklonojiden anladığını sananlara.

Birde utan, moderatörsün, o modluğu sana kim verdi kim bilir.

Önce seviye, önce saygı, önce sevgi.

Eğitim Şart.