N8'in şarjı daha uzun süre gidebilir...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
N8'in şarjı daha uzun süre gidebilir...
Nokia N8 ile ilgili bir araştırmayı okurken aşağıdaki yazı dikkatimi çekti. N8 kullanıcılarının işine yarayabileceğini düşündüğüm için paylaşıyorum. Ben üç sayfa olan giriş ekranın sonuncusunu sildim, ilk ekranda temel programlarımı, ikinci ekranda ise internet, oyun vb uygulamaları bulunduruyorum.

Giriş ekranlarında içeriğe hızlı erişim için, mini uygulamaların tam halleri de arka planda açık tutuluyor. Bu nedenle giriş ekranlarının ve mini uygulamaların sayısının artışı, arka planda çalışan işlem sayısını da arttırdığından şarjınızın daha hızlı tükenmesine sebep olabiliyor. Daha uzun şarj ömrü için, kullanmadığınız giriş ekranlarını ve mini uygulamaları kaldırmanızı tavsiye ederiz.

Eminim bir çoğunuz haberdarsınızdır ama haberi olmayanlar için kullanılan temadaki siyah alanların çok olmasının da şarjınızın daha uzun süre gitmesi açısından faydalı olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Yani temanız ne kadar açık renkli ise o kadar fazla şarj tüketiyor. Temadaki siyah alanlar neredeyse hiç şarj tüketmiyor.

N8'in üretim maliyeti 197 dolar, iphone 4 ise 187 dolar...

• • Samsung AMOLED ekran ve Synaptics kapasitif dokunmatik paneller 39.25$
  • • Toshiba ve Samsung bellek üniteleri 37.12$
  • • Carl Zeiss optikli kamera, Xenon flaş ve ön 3G kamerası 31.08$
  • • Texas Instruments ve Broadcom multimedya işlem birimleri 22.00$
  • • Diğer Mekanik Parçalar 21.30$
  • • Murata Bluetooth, Wi-Fi ve Texas Instruements GPS 9.91$
  • • Şebeke ve Güç üniteleri 7.44$
  • • Kutu içeriği (şarj cihazı, kablo, kulaklık vs..) 5.85$
  • • Pusula, ivmeölçer, ses yönetim donanımı 4.89$
  • • ST-Ericsson güç yönetim birimi ve diğer bileşenler 4.68$
  • • 1200 mAh Li-ion 3.7V pil 3.95$
  • • Üretim aşamasında masraflar 9.50$
Toplamda 196.97 dolara mal olan Nokia N8, 187.51 dolarlık iPhone 4‘ten biraz daha pahalı.

• Beğen
Tepkiler: osmaan48

J_JoKeR_R

J_JoKeR_R

Üye
bende böyle kullanıyorm ztn :D

mathman20

Üye
Daha önceden çok kez paylaşılan bir konu.

muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
Giriş ekranlarında içeriğe hızlı erişim için, mini uygulamaların tam halleri de arka planda açık tutuluyor.

Bunu ben bilmiyordum ve bilmeyen başka arkadaşlar da olabilir düşüncesi ile paylaştım. Mod arkadaşlar gereksiz bulurlarsa silebilirler.

cabal21

cabal21

Üye
eğer 3g yi kullanmıyorsanız şebeke ayarlarından da dual modu kapatın. ( tabi güç tasarrufunu kullananlar için gerekmez)

muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi

N8 aldıktan sonra Mazda 6 almak da gerekiyor galiba...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt