Haber Android 9.0 P geliştici sürümü yayınlandı!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Android 9.0 P geliştici sürümü yayınlandı!
1 milyardan fazla aktif kullanıcı tarafından tercih edilen açık kaynak kodlu işletim sistemi Android, yeni sürümü Android 9.0 P işletim sistemini geliştiricilerin kullanımına sundu. Bir çok yeni özellikle ve geliştirmeyle birlikte karşımıza çıkacak olan yeni işletim sistemi sürümü, arka planda ekip tarafından uzun bir süredir geliştirilmeye devam ediyor.

Şu an sadece belli başlı akıllı cep telefonlarına indirilebilen geliştirici sürümü, tam olarak stabil olarak kullanılamıyor. Öyle ki bu yayınlanan sürümün gelişticiler için yayınlanan erken beta sürümü olarak açıklayabilecekken, bildirim ekranında ve video gösterme yeteneklerinde oldukça önemli geliştirmeler sunuluyor.

Bu işletim sistemiyle birlikte çentik ekranlı cihazlar içinde geliştirme sunulurken, üreticilere 3 farklı çentikli ekran desteği sunulacak. Tüketiciler bu doğrultuda cihazlarını gerçekleştirebilecekken, böylelikle çentikli ekranların kullanımı çok daha basit ve profesyonel olacak. Bildirim ekranında da tamamıyla bir değişikliğe gidilecekken, uygulama geliştiricileri de bu varsayılan ekran çentikleri boyutlarıyla uygulamalarını daha profesyonel bir hale kavuşturmayı başaracak.

Bildirim ekranında size gönderilen resim ve videonun ön izlemesini küçük bir şekilde bu ekran üzerinden görüntüleyebilecekken, bu özellik e-postalarda da kullanılabilecek. Yani artık dilerseniz sizlere içerik içerisinde gönderilen görselleri o içerikleri açmadan kolayca bildirim ekranı üzerinden görüntüleyebileceksiniz.

Uygulama logolarında da ufak tefek değişiklere gidecek olan Android ekibi, logoların arkasına renki çerçeveler ekleyerek daha şık bir görünüm elde etmeyi başarmış. Wi-Fi RTT desteğiyle IEEE 802.11mc protokolünü kullanan Android 9.0 P işletim sistemi, bir otopark içerisinde yada AVM ile otel içerisinde 1-2 metre hassasiyet oranında konumu sizlere sunmayı başaracak.

LastPass isimli otomatik doldurma özelliği birçok hata ve sorun nedeniyle tüketicilerin tepkisini üzerine çekerken, güncellemeyle bu sistemde geliştirilmiş bir hale kavuşacak. Parmak izine erişmek isteyen uygulama geliştiricilerine standart bir arayüzü kullanımı zorunlu hale getirilirken, daha önceki işletim sistemi sürümünde yaşanan karmaşanında böylelikle üstesinden gelinmiş olunacak.

Ekranın üst bölümünde açılan ses açma ve kapama menüsü de ekranın sağ tarafında ortalanacak bir şeklde açılacakken, ses düzeyi kolayca kontrol edilebilecek ve tek tuşla sessiz modu aktif hale getirebileceksiniz. Uygulamaya giriş ve çıkış yaparken daha önceki sürüme göre çok daha farklı bir animasyon kullanılacakken, güvenlik için artık uygulamaların arkaplanda mikrofon ve kamera erişimine izin istemesine izin vermeyecek.

Geliştirici sürümü şimdilerde Google'ın Pixel serisi telefonu kullanıcılarına indirilebilecekken, yaşanacak olan hatalar ve güvenlik hataları nedeniyle uygulama geliştiricisi değilseniz bu sürümü indirmemeniz gerektiğini öneriyoruz.

Android 9.0 P ne zaman yayınlanacak?
Android 9.0 P işletim sisteminin çalışma takvimi yayınlanırken, toplam 5 farklı beta sürümü yayınlanacağı açıklandı. İşletim sisteminin 2018 yılının üçüncü çeyreği itibariyle resmi olarak çıkışını gerçekleştirmiş olması bekleniliyor.

Android 9.0 P geliştici sürümü yayınlandı
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: rear2011


Muhammed CR7

Muhammed CR7

Üye
Daha 8 çıkmadı çıktı çakacak derken, 9 çıktı :)
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
rear2011

rear2011

Üye
Paylaşım için teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.


Üst Alt