N8i tüplü tvye bağlama yardım..

Sponsorlu Bağlantılar

trii

trii

Üye
tmm da o kablo da scart giris yok? Bizim tvde sadece scart giris var ney lazim??

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
trii

trii

Üye
eyvallah, en kisa zamanda alip buraya yazicam sonucu.

trii

trii

Üye
CA-75u kablosunu ve o scart dönüştürücüyü aldım, telden TV çıkışını varsayılan yaptım. Sonuç ise hüsran, olmadı. hafif ses gelip gitti görüntü ise siyah siyah dalgalanmalar olmaya başladı her türlü denedim kabloların yerlerini in-out vs ama gene de olmadı ???
(bu arada orjinal kablo kullandım)

esatgelmedi

Üye
CA-75u kablosunu ve o scart dönüştürücüyü aldım, telden TV çıkışını varsayılan yaptım. Sonuç ise hüsran, olmadı. hafif ses gelip gitti görüntü ise siyah siyah dalgalanmalar olmaya başladı her türlü denedim kabloların yerlerini in-out vs ama gene de olmadı ???
yalnız olmadığımı bilmek ne kadar güzel :sarıl: ben de çok sordum bu soruyu. özel konu açtım orada sordum ama çözemedim ben dede aynı sorun var. acaba orijinal kablo kullanmadığım için mi oluyor diye düşünüyorken sen imdada yetiştin. orijinal kablo ile de olmuyormuş demek ki belki de bizim telefonlarda bir problem var. benimki gri n8. :vur eğer çözüm bulursan lütfen buraya yaz.

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye

yalnız olmadığımı bilmek ne kadar güzel :sarıl: ben de çok sordum bu soruyu. özel konu açtım orada sordum ama çözemedim ben dede aynı sorun var. acaba orijinal kablo kullanmadığım için mi oluyor diye düşünüyorken sen imdada yetiştin. orijinal kablo ile de olmuyormuş demek ki belki de bizim telefonlarda bir problem var. benimki gri n8. :vur eğer çözüm bulursan lütfen buraya yaz.

Az önce 5 TL' ye bir kablo aldım. TV' ye bağladım çalışmadı. Hemen ardından kabloların yerini değiştirdim sorunsuz çalışıyor.

Nokia bu konuda biraz uyanıklık yapmış. Bildiğiniz gibi tüplü TV' ye görüntü ve ses aktarabilmemiz için bir ucu 3.5mm' lik jack diğer ucu Sarı - Beyaz - Kırmızı uçlu kablo olması gerekiyor. Ancak az önce yaptığım testlere göre telefondan TV' ye Görüntü ve Sesi sorunsuz aktarabilmek için Kırmızı çıkışlı kablo ucunu Video girişine yani televizyondaki Sarı renkli girişe, Sarı çıkışlı kablo ucunu TV' deki Beyaz girişe, Beyaz çıkışlı kablo ucunu ise TV' deki Kırmızı girişe takmak gerekiyor.

Anlayacağınız; Nokia, başka kablolar kullanılmasın diye kablo renklerinin yerlerini değiştirmiş :)

Ayrıca, kabloyu alırken dikkat edilmesi gereken önemli bir husus; 3.5 mm jack çıkışı 4 bölmeli olmalı. 3 bölmeli olursa mono ses ve görüntü alırsınız bu da çok kalitesiz olur.

3 bölmeli 3.5mm jack:

4 bölmeli 3.5mm jack:

Siz 2.resimdekini alacaksınız.

trii

trii

Üye
bir de 4 bölmeli deneyeyim, denedikten sonra yazıcam buraya

SilentOne

SilentOne

Üye
bnce orji kablo al bn gecenlerde açık artırma ile 12 tlye almıştım xD

trii

trii

Üye
Evet başardım arkadaşlar sonunda :) Anlatıyorum;

"Hama Scart dönüştürücü (1tl)" ve "Nokia CA-75U(15tl)" kablosu aldım (ucu 4 bölmeli olandan).
(başarısız olduğumdaki kullandığım kablo nokia marka değildi)

Telefon ayarlarından Aksesuar bölümünden TV çıkışını varsayılan yaptım (üstüne basılı tutunca yapabilirsiniz)

Sonrasında ise iyi seyirler

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Evet başardım arkadaşlar sonunda :) Anlatıyorum;

"Hama Scart dönüştürücü (1tl)" ve "Nokia CA-75U(15tl)" kablosu aldım (ucu 4 bölmeli olandan).
(başarısız olduğumdaki kullandığım kablo nokia marka değildi)

Telefon ayarlarından Aksesuar bölümünden TV çıkışını varsayılan yaptım (üstüne basılı tutunca yapabilirsiniz)

Sonrasında ise iyi seyirler

Hadi gözün aydın iyi kullanımlar.

Olmasına sevindim :)

trii

trii

Üye
_є_®_¢_α_N_™;3481846' Alıntı:

Hadi gözün aydın iyi kullanımlar.

Olmasına sevindim :)

Eyvallah hocam sağol yardımlarınız sayesinde artık her şeyi tvden izliyorum ^^

darkwolf33

darkwolf33

Üye
arkadaşlar ben n8imle tv ye bağlantı kurdum görüntü gayet güzel geliyor ancak problem şu oyunlarda ve müzik çalarda ses güzel bir şekilde gelirken video ve film açtığımda ses yok görüntü var ne yapmam gerekiyor orjinal kablo kullandım yardım ederseniz sevinirim....

darkwolf33

darkwolf33

Üye
arkadaşlar konu güncel değil mi yardım edecek biri yok mu?:zzz:

Üst Alt