N86 USB BELLEk BAĞLAMA DA DÜŞÜNCESİ OLABİLCEKLER İÇERİ BUYRUN..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
salkin

salkin

Üye
    Konu Sahibi
N86 USB BELLEk BAĞLAMA DA DÜŞÜNCESİ OLABİLCEKLER İÇERİ BUYRUN..
arkadaşlar bildiğimiz ve gördüğümüz gibi nokia N8 modelinde telefona usb bellek bağlayabilme imkanı sunmuştur. aynı işlemi diğer yüksek model N serisi teleffonlarda uygulama imkanı var mıdır acaba.??

BURADA İLK DEFA DUYANLAR İÇİN VİDEOSU VAR..

ben olması gerektiğini düşündüğüm şeklini yazıyım size kardeşlerim. bana göre N8 deki aparat işimizi görmeli ama görmeyedebilir çünkü usb bellek 5 volt la çalışıyor birinci merak ettiğim şey bu gücü N8 nerden sağlıyor. hadi diyelimki şarj da aynı micro usb girişli ya bataryadan çekio gücü desek bu sefer 2 soru daha akla gelir;

1.bataryanın gücü 3.7 volt nasıl yeterli geliyor.

2.hadi geldi diyelim gerekli olan usb tanıma yazılımını biz bulup da N86 vb. micro usb girişten şarj alan telefonlara yükleyebilir miyiz.

Bir sıkıntı daha vardı ki ben o sorunu ortadan kaldırdım .videoda görülen bağlantı aparatını kendi yaptığım türkiye içi araştırmalarda şuan ki durumda bulma imkanımız yok. eğer bu iş olursa aparatı herkes kendi üretcek.ben kendim yaptım ilk aklıma gelen micro usb kablomu kesip ucuna dişi usb giriş bağlamak oldu ancak orjinal kablomun heba olmasından çekinerek nasıl olsa olur diye düşündüm ve çift taraflı dişi kablo işi görceği aklıma geldi. bu sefer bu aparatı da bulmam mümkün olmadı yaşadığım şehirde :S en sonunda kendim 2 tane usb uzatma kablosu alıp kesip ekleyip yaptım.

Eğer yazılım işini hallederbilirsek , N86 yazılımına entegre edebilir ve gerekli gücü bataryadan sağlıyorsa gerçekten bizim telefonlarımız (micro usb şarjlı olan modeller) de usb bellek ve usb girişli herangi bir depolama aygıtı (kart okuyucu vb. gibi) çalıştırcağını düşünüyorum .benim geldiğim aşama bu daha fazla bir fikri olan veya düşündüklerimde bir düzeltme olması gerektini düşünen kardeşlerim destekleriniz bekliyorum. ;)

:megafon: :megafon: yazılımsal açıdan destek ve yardım edebilecek arkadaşlar öellikle sizler bu işe bir el atarsanız baya bomba konu olur bu... :megafon: :megafon:

kardeşlrim çift taraflı dişi aparatı buldum ve düşünüğüm ve uyguladığım işlemin fotoğraflarını da update ettim isteyen forumdaş kardeşim inceleyebilir (:

• Beğen
Tepkiler: hassan27 ve power_memo

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
çok güzel düşünmüşsün helal olsun:)

salkin

salkin

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim kardeşim.. :)

--------------- Ekleme ---------------

bu konuda 5800 vb. telefonlar için yazılımlarda değişik yapan arkadaşlar size iş düşcek gibi. acaba N8 de ilgili tanıma özlelliğini bir şekilde yazılımdan kopyalayıp N86 ya entegre etme imkanı var mı???

TopFury

TopFury

Üye
Bak gerçekten çok merak ettim şimdi ben bunu...
Sağlanabilir aslında üzerine düşecek kadar bilgili birileri olsa... :)

omerynd

omerynd

Üye
açıkça ben ihtimal vermiyorum. Çünkü s40 yada s60 larda sistem üzerinde böyle bir özelllik desteklenmiyordur. S^3 farklı bir sistem. Bence bu destek dışarıdan bizim tarafımızdan verilemez. N97 de 5800 da aynı kabloyu kullanıyor birisi usb den şarj olurken diğeri olmuyor. Arada donanımsal birşeyler de var. Yani kısaca ben ihtimal vermiyorum :(

daniel_23

daniel_23

Üye
çok önemli bişey değil bence sonuçta kim telefonuna usb takıp dolaşırki :D

TopFury

TopFury

Üye
çok önemli bişey değil bence sonuçta kim telefonuna usb takıp dolaşırki :D
Dizüstü bilgisayarınada flas bellek takıp dolaşmıyorsun fakat bilgi aktarımı yapmak için lazım oluyor.
Bu yüzden layıkı ile mühim birşey!

salkin

salkin

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim benim merak ettiğim konu N8 modelinde yazılımsal destek dışında ne gibi bir donanımsal destek sağlandı bun u bilsek olma şansı var. belki yalnızca yazılımsal bir olay vardır çünkü her iki cihaz da usb şarj lı yani güç usb de.

acaba 3.7 volt adabtörle veya usb çoklayıcı kullanarak pc den güç sağlayarak tanıtabilirmiyiz diye aklıma geldi şimdi de çünkü arabada çakmaklığa takınca gördü cihazı :)

çok gerekli birşey çünkü topfury arkadaşımın da dediği gibi veri aktarımı için gerekli 2. olarak da ekstra bir yığın hafıza olarak verilerini her an kullanmana imkan sağlayabilecek birşey. KESİNLİKLE geekli...

arkadaşlar sizde farklı forum sitelerinde bu konuyu gündeme getirirseniz eğer belki daha çabuk bir çözüme ulaşmamız mümkün olacaktır

omery kardeşim zaten bu donanımsal fark bizim açımızdan avantaj çünkü n86 ve n97 de n8 gibi usb den şarj kullanıyor yani donanım aynı olduğu bilgisini biryerden alırsak geriye kalan tek sorunumuz yazılımsal destek alabilmek olacak ;)

bazaaran

Üye
Mükemmelsin dostum, takibindeyim...

salkin

salkin

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim ayıptır söylemesi fikrimi bende çok beğendim yalnız bir türlü bizi çözüme ulaştırcak yardımda buluncaak bir veri elde edemedim. yabancı sitelere de koydum bu konuyu dil çevirisi yaprak çin siteleri ve abd sitelerine de koydum ancak onlarında bir fikri yok ama araştırmaya devam ediyorum ;)

TopFury

TopFury

Üye
Ha gayret dostum.
Başaracaksın inşallah.
Takibindeyim! :oke:

salkin

salkin

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar sizde konuyu kopyala yapıştır veye alıntı yap tekniği ile farklı sitelerde paylaşırsanız belki çözüme daha çabuk ulaşırız diyoruumm... ;)

coldfire35

Üye
n86 ım var benim bildiğim kadarıyla n8de usb için donanım değil yazılım var. fakat bizdeki tel uyarlamak şu anda mümkün değil gibi. n8 çıksın alıp üzerinde çalışacağım. yabancı sitelerden de bulursam paylaşmaya çalışırım.

salkin

salkin

Üye
    Konu Sahibi
coldfire kardeşim bu işi yaparsak süper olur . ben şimdi büyük bir yapı marketten çift taraflı dişi usb aparatı da buldum aldım. takıyorum cihaza kuruyorum hiç bir tepki göstermiyor bile usb girişi yapıldığıına dair. şimdi acaba donanımsal bir fark mı var ki sorusunu akıllara getiriyor açıkcası . ama sadece yazılımsal ise sen nasıl halletmeyi düşünüyorsun kardeşim ???

devvrim

Üye
hocam bu ımkansız + - olayını tanıtman lazım buda ancak donanımsal ve yazılımsal dır daha cok donanımsal

by_eMr3

Üye
iyi fkir :oke: tebrik ederim :alkis

sokarus

sokarus

Üye
arkadaslar neye yaradıgının ne önemi var sonuçta yapılabiliyormu siz ona bakın. adamlar olayı yapmış bizde neler yapabiliriz ona bakalım ve hatta siteye yazalım :)

salkin

salkin

Üye
    Konu Sahibi
beyler + - elektrık olayını da hallettım tum donanısal sorunları ortadan kaldırdım ve telefonun ekranında usb bağlama modları çıktı ancak sorun şu ki hangi modu secersenız secın telefonda sectıkten sonra bır degısım olmuyor yanı donanımsal sorunu ortadan kaldırdım yazılımsal sorun kaldı geriye..

artar

artar

Üye
salkin sana katılıyorum.n900 flash bellek bağlamışlar.videosunu izledim.orada adam flash belleği usb on the go ile telefona bağlıyo ama hiç birşey olmuyu fakat adam bir programı çalıştırıyo bir takım işlemler yapıyo ve sonra telefon flash belleği okuyor.yani demek istediğim usb den değil kesinlikle yazılım işi n8 olan programı n86 uyarlaya bilirseler o zaman n86 flash bellek.mause ve klavye bağlana bilir diye düşünüyorum.hatta hard disk bile bağlıyorlar.umarım arkadaşlar bize yardımci olurlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt