N8 ve n97 İKİ ARADA Bİ DEREDE KALDIM Bİ BAKARMISINIZ BENİMLE TARTIŞABİLECEK BİRİSİNİ ARIYORUM

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
THQ

THQ

Üye
    Konu Sahibi
N8 ve n97 İKİ ARADA Bİ DEREDE KALDIM Bİ BAKARMISINIZ BENİMLE TARTIŞABİLECEK BİRİSİNİ ARIYORUM
Öncelilkle herkeze selamlar şöyle başlayayım

-n8 in sevdiğim tek yönü 600mhz işlemcisi ve kendine ait ekran kartının olması ama işlemcisi 1ghz olsaydı tadından yenmezzdi sonra ne oldu samsung nokia yı geçmişmiş geçer tabi nokia bunları düşünemiyorsa bunları çekmeyi hak ediyor

-nokia yı sevmemin tek sebebi ise symbianı kulanıyor olması

-n97 de hd oluşturabilme yeteneği olmamasına rağmen verilen dahili hafıza miktarı 32gb ama hd özelliği koyulan tüm umutların bağlandı dönüm noktası olacak olan telefon n8 e verilen hafıza 1 gb çok ironik değilmi sizcede bu yönünü sevmedim

-birde şarj konusunda n8 ile n97 arasındaki bekleme süresi farkı n97 nin 40 saat yani neredeyse 2 günlük üstünlüğü benim için şarj önemlidir

-birde n8 symbian 3 ün ilk temsilcisi ya bide nokianın ilkleri her zaman eksik bir yönüyle doğar ya sonrak imodellerde düzelir acaba bu n8de böyle birşeymi

-birde uygulama sıkıntısı çekilebilinir ilk başlarda s60 v3 uygulamalarını küçük değişikler yaparak n97 nin v5 ine uydurabiliyorlar ve çok geniş bir yelpazesi var n97 nin uygulama konusunda n8 bu konuda biraz geride kalır

-en önemlisi sar değeri yani radyasyon yanı kanser yapma oranı n97 nin sarı=0.66 n8=1.22

n8 in türkiyeye gelmesini bekliyorum n8 alanların yorumlarına göre almayı düşünüyorum ama gönlüm n97 den yana n8 in de bi sürü özelliği var ama kararsızım hart disk bile takılıyormuş yahu şaşılcak iş doğrusu

Burada daha ayrıntılı karşılaştırmasını yapabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Lord_oF_Dark

maxiser

maxiser

Üye
n8 al bence 256mb ram var.n97 de 128mb ram var ama kalan 40-50 mb ram yetersiz yani.telefonda en önemli şey ram bence.benim n97 var ama ben pek beğenmiyorum.sürekli ram boşaltmak ile uğraşıyorum.n97 biraz yavaş telefon.N8 DİYORUM BAŞKADA BİRŞEY DEMİYORUM...hatta biraz daha araştır ram i en yüksek telefonu al,htc hd 2 gibi meselaa iyice araştır sonra pişman olmaa...

turla

turla

Üye
dostum bende muhabbete katılmak istedim nokıa yanın şu ana kadar cıkardıgı en muhteşem telefon N8-00 fotograf olarak özellikleri olarak 10 üstün den 10 you tube ben yenilikleri izliyorum birde bir link vereyim sana ordanda baka b
ilirsin özelliklerine görüşmek üzere

Lord_oF_Dark

Lord_oF_Dark

Üye
N8 Al tabiki

THQ

THQ

Üye
    Konu Sahibi
acaba bu n8 de uygulama yüklerken sertifika sorunu çıkarmı yine symbian 3 açık kaynak kodlu falan diyorlar ama
N97 nin en iyi tarafı 32 Gb ı
n8 in beni korkutan tarafı sar yani radyasyon yayma miktarı n97 nin 2 katı ya
Amoled ekran teknolojisi normal ekranlardan %40 daha az enerji tüketiyormuş ki bataryanın açığını bu kapatabilir
MaxiCep te Symbian ^3 ile ilgili uygulama oyun program vs bölümü ne zaman açılır acaba

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
nokia n8 tabikide

anon55

anon55

Üye
-nokia yı sevmemin tek sebebi ise symbianı kulanıyor olması

Sony Ericsson Vivaz a bi bak sybian hem çok daha hızlı nokia da 5-6 uygulamayı açınca bi kere telefon tıkanmaya başlıyo ama SE de istediğin kadar uygulama aç hiç bir şer olmuyo
SE kamerada da çok iyi bide HD kamera var vivaz da hemde telefon çizilmeye karşı dayanıklı
bi kere sybian ı ilk kullanan SE dir SE nin işlemcileri çok hızlıdır bakmadan geçmemeni tavsiye ederim

--------------- Ekleme ---------------

hem nokia almayarak İsraile de yardım etmemiş olursun :oke:

Sony Japon, Ericsson İsveç
nokia ise finlandiya(yahudi) malıdır ve israile yardım edenlerden biri dir bunu unutma

Sony ericsson Satio ya da bakabilirsin oda sybian

THQ

THQ

Üye
    Konu Sahibi
tavsiyeniz için sağ olun

werarce

werarce

Üye
arkadaşım n97 nin klavye ve 32gb hafıza dışında bi avantajı yok.
n8 16gb hafıza 680mhz işlemci 256mb ram n97 434mhz işlemci 128mb ram
n8 12mp camera n97 5mp
n8 de multi touch var n97 de yok
n8 ekran kalitesi çok fazla n97 den
karar senin tabiki

Lord_oF_Dark

Lord_oF_Dark

Üye
nokıa yahudi malı diyenler biraz iftira atmış gibi geliyor bana :nono:

N-8 Daha iyi bence avantajı çok

yabatek

Üye
Suan n8 elimde Gps kamera ve video ustunlugu var daha kibar...
ama bazen n97 hic degistirmemisim gibi geliyor...ama 360 derece panorama ile super resimler alabiliyorsunuz...uygulama konusunda ovi den baska yere bakamadim...

bence N8 12 mp lik kamerasi ve Gps si n97 ye tercih etmene deger

snowflake__34

Üye
bnde n97 de war n 8 de war
n 97 ye dokunmatık deıl basmatık flm demek lzm dokunmatıgı cok kotu doku algılamıo ayrıyetten 32 gbyt hafızaya 5 gbyt (tek parcada)werı aktarmaya calısırsan aktaramıosun vs.
n8 ııdr ama daha ıı telefonlarda war aynı paraya ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt