Telefon Tavsiyesi N8 Şuan Almaya Değer mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Uruloki

Uruloki

Üye
evet bende meegolu cihaz bekliyorum şu an bir yıl sonra alabilirim olmadı se yapar ona alırım ama kesinlikle linux olucak bende android ios olsun sevmiyorum

hoss

hoss

Üye
s.e meego lu telefon yapmaz bence androide yöneldi oda , bi ara symbianlı cihazlar cıkardı satio , vivaz gibi ama artık symbianlı bir cihaz cıkarmayacalarını androidli cihazlara yöneleceklerini söylediler
androidi neden istemiyorsun ?

Uruloki

Uruloki

Üye
yok sağol şu an symbianın yaptığı çoğu şeyi yapamıyor ama yavaş yavaş onuda yapıyorla bence hala eksik bir sistem ama ios u kısıtlamalarından dolayı sevmiyorum yoksa çok stabil ve güzel

hoss

hoss

Üye
android cıkardıgı her yeni modelde kendisini daha da geliştiriyor ve eksikliklerini kapatıyor

Uruloki

Uruloki

Üye
orası öyle işte ama gerek yok dediğim gibi linux en iyisi bence mesela N900 piyasaya çıkınca herkes şaşırdı ve o kadar başarlı bir cihazdı ki millet eleştrimiyordu bile

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
aslında stephen elop olmadan önce planları symbianı çok güzel yapıp orta segment cihazlarda meego yu ise üst segmentte yapacaklardı ve işlemcileri intel olucaktı ama ilk defa fin uyruklu bir ceo gelmedi nokianın başına olan bu microsoftun uşağı oldu ve şu an symbian eskisine göre bu kadar düzelmesinin sebebide eski ceo dur sen düşün artık
Şuanda Nokia'nın kimsenin uşağı olduğu falan yok firmalar ortaklaşa antlaşmalar imzalayabilir Nokia'yı hiçbir firma bitiremez ya da Nokia kimsenin uşağı olmaz için rahat olsun o konuda. Sadece Nokia değil diğer firmalar için de geçerli bu; öyle bişey olsa Samsung-HTC Android'in uşağı olmuş olurlardı çünkü hayatları Android'e bağlı. Zaten Senin dediğin stratejiye yakın bişeyde şuan Nokia; Symbian 3 orta segment. Windows Phone 7 ise üst segmentte olacak böyle olması çok daha iyi oldu. WP7'nin popüleritesi artmaya başladı, tabi bilgisayarlarımızda da Windows kullanmamızın da büyük etkisi var. Nokia Meego'lu sadece bir cihaz çıkaracakmış ama 2011 içinde mi 2012'nin başında mı bilemem onu ama çıkarıcaklarmış zannedersem bu cihaz beklenilenin aksine N9 değilmiş, N9 iptal oldu diye biliyorum ilerleyen zamanlarda görücez. Açıkcası Meego'nun geleceğini kestirmek şuan için zor.

Uruloki

Uruloki

Üye
o konuya açıklık getireyim symbian 2014 de biticek sonra meego lu telefon ise kasım ayında bişeler olabilir ve evet ismş N9 değil artık N9XX diye bir şey

mavrick

mavrick

Üye
s.e meego lu telefon yapmaz bence androide yöneldi oda , bi ara symbianlı cihazlar cıkardı satio , vivaz gibi ama artık symbianlı bir cihaz cıkarmayacalarını androidli cihazlara yöneleceklerini söylediler
androidi neden istemiyorsun ?

sonyin en büyük yanlışlarından birisi vivaza symbian koymak ,bunun neresinde strateji var anlamıyorum

Uruloki

Uruloki

Üye
neden ki symbian koymaları tuhafına gitti o zaman android çok ezikti ki ve cihazın bir çok özelliğini desteklemiyor du

mavrick

mavrick

Üye
neden ki symbian koymaları tuhafına gitti o zaman android çok ezikti ki ve cihazın bir çok özelliğini desteklemiyor du

benim oda arkadaşımda vivaz var,telefona gps prosu yüklücez nokia maps onabile izin vermiyor,normal pro bulmak zaten zor çünkü mesela 5800 v9.5 deki nerdeyse hiçbir pro uyumlu değil ,proyu satın alıyosun hata veriyor siizn telefonunuza bu pro yüklenemez diye,yani arkadaşımın gpsi var kullanamıyor,sony kendisi psp deki gibi güzel arayüzlü bir sistem yapsa daha iyi bence ,eski sonyciler sırf meraktan alır çünkü sonynin manyağı çok hem samsungtan hem iphonedan

Uruloki

Uruloki

Üye
evet sony nin manyağı daha fazla fakat daha öncede dediğim gibi o zaman android çok ezikti hemde cihazın çoğu özelliğini desteklemiyordu

mavrick

mavrick

Üye
evet sony nin manyağı daha fazla fakat daha öncede dediğim gibi o zaman android çok ezikti hemde cihazın çoğu özelliğini desteklemiyordu

doğru,enteresan bir bilgi vereyim n8 tabiki perf olarak daha iydir ama vivazın rakamsal olarak cpu hızı daha hızlı:)

Uruloki

Uruloki

Üye
evet orası da öyle 720mhz olması lazım tabi şu etkeni unutmamak gerek sistem ihtiyacı ne ve sistem nasıl kullanıyor yani linux kullandıysan anlarsın

_ardaa

_ardaa

Üye
    Konu Sahibi
birkaç sorum daha olacak, online flash oyunları sitelerinden veya indirdiğim flash oyunlarını(swf formatındaki) N8 ile oynayabilir miyim? n95 flash oyunları açıyor ama sadece açıyor flash movie olarak müdahale edemiyorum oyuna acaba n8 de bu mümkün mü?

ve symbian^3 için yeterli oyun veya uygulama yok henüz, firmalar anna'yı mı bekliyor yoksa eskisi kadar çok çeşit olmayacak mı?

Uruloki

Uruloki

Üye
ben netten oyun oynamadım ama oynayalar çok bizim bölümde yani flash oyun kısmını onlara sormalasın ve uygulama konusunda şu an hızla yeni uygulamageliyor nokia portlamaya başladı hatta ar drone ver iphone için mesela o qt ile portlandı

_ardaa

_ardaa

Üye
    Konu Sahibi
o kısımda sorayım o zaman, uygulama işinde pek uygulama göremedim nokia beta labs var onlar birşeyler yapıyor ama henüz beta hepsi beta olarak kalabilir belki.
ar.drone güzel birşeymiş ama uçan makinesi bir telefon fiyatı kadardır heralde, hızla yeni uygulama geliyor dediğin yakın zamanda anna ile birlikte mi çoğalacak yoksa hergün bu sayı artıyor mu, sonra telefonu alıp uygulamasız kalmayalım android için çok fazla uygulama ve oyun var nokia buna yetişir mi acaba.

birde sertifika sorunu nasıl olacak acaba, n95 v30 hack yaptığımda beri uzağım bu işlerden n8'de bu kadar basit mi olur acaba

Uruloki

Uruloki

Üye
bildiğim kadarıyla hack basit ama ben opda dan sertifika aldım helikopterin fiyatı ise 220$ dı yanlış hatırlamıyorsam uygulama sayısı ise hergün artıyor anna ile başlıcak olay değil bu ayrıca beta labs çok güzel uygulamarı çok güzel bence mesela bubbles, sleeping screen, nokia drop filan ve bence yakında cihaza gömülü gelcek şeyler bunlar

_ardaa

_ardaa

Üye
    Konu Sahibi
peki n8-01 ve anna piyasaya çıktığında(haziran-temmuz diye tahmin ediyorum) n8-00 fiyatı ne olur ne kadar düşer acaba, nokia fiyat düşürme konusunda pek iyi değil o yüzden merak ettim, fiyatının düşmesini bekliyorum tabi bir sürpriz olurda fiyatı artarsa yandık:ah

eğer 50-100 tl civarı birşey düşecekse hiç beklemeyeyim hemen alayım n8-00 çünkü o zaman döviz nasıl olur döviz olarak 50 euro düşer euro 2,5tl olur pek birşey farketmez.

Uruloki

Uruloki

Üye
valla o konuda birşey diyemicem ama N8-01 bence çok beklersin tamam nokianın gizli belgelerinde var ama ne bir söylenti var bu konuda ne de başka bir şey var hatta iptal edildiği söylenen N9(ki iptal edildi) bile hala bekleniyor ve kasımda birşeyler olabilir ya da 23-25 mayıs arası intel ve nokia toplantı düzenliyor orda da birşeyler olabilir belki ama fazla bekleme diyorum N8-01 ya şimdi N8 al yani bütçeni zorlamıcaksa ama istersen ne zaman çıkacağı belli olmayan bir cihazıda bekleyebilirsin ki sonuçta N8 daha en fazla 800-900 arası olur sonra biter

_ardaa

_ardaa

Üye
    Konu Sahibi
orası doğru yani n8-01 ile ilgili söylentiler var ama cihazla ilgili hiçbir açıklama veya örnek resim gibi hiçbir döküman yok, dediğin gibi intel ile anlaşırsa 2011 sonunu bulur intelli cihazlar ki o zamana kadar beklemek anlamsız olur.

işyerine yakın bir yerde turkcell bayii var elimdeki n95 8gb'ı 250 tl ye alıyor 1.100 tl n8 için istiyor onu düşünce 850 tl oluyor, aslında iki cihazıda elimde tutmak istiyorum ama iki koca telefonu yanımda taşımak biraz sıkıntılı olur üstelik n8 için fazla para ödemiş olurum, birde n8'i araştırırken diğer markalarıda araştırdım insanın kafası bu tür durumlarda epey karışıyor n8 ile başladım sonra galaxy s girdi araya galakxy s2 htc falan derken karman çorman oldu, en iyisi en kısa sürede n95'i verip n8 almak sanırım.

yakında anna çıkınca güncellerim üstüne canavar gibi telefon olur:evet:

aslında n8'i nokia shop'tan almak istiyorum ama orada eski telefonu almıyor, turkcell bayii(aslında normal cep telefoncu)lerden almak istemiyorum malum cihazıncan aldıktan sonraki olabilecek sıkıntılarında teknik servis sorunu yaşamayayım.

Üst Alt