Telefon Tavsiyesi N8 Şuan Almaya Değer mi?

Sponsorlu Bağlantılar

_ardaa

_ardaa

Üye
    Konu Sahibi
N8 Şuan Almaya Değer mi?
Arkadaşlar elimde şuan N95 8GB var, 3 yıl oldu kasanın değişmesi lazım kızak bozulmaya başladı tuşlar silindi batarya sorun çıkarmaya başladı, film izlemek istediğimde 15dk sonra ısınmaya başlıyor falan(gerçi bu sorun hacklendiği için olabilir emin değilim v30).

bende N8'i biraz araştırdım değiştirmeye karar verdim, ama sizce almaya değer mi? çünkü sonsuz döngü ile resetlenme sorunu varmış giderildimi bilmiyorum, hack olayı nasıldır symbian bitiyor yakında windows phone 7'ler geliyor, ve N8 işlemci hızı 680 mhz ve 256MB ram gibi caydırıcı özellikler var, kullananlardan yorum alabilirsem sevinirim.

birde web'de gezinirken sanırım ekrandaki butonlara linklere dokunduğunuzda biraz geç tepki veriyormuş, ana ekranlar arasında gezinirken yine aynı şekilde geç tepki veriyormuş, olumlu yönleri kadar olumsuz yönleri de çoğunlukta gibi geldi bana ne dersiniz?

ricardo45

ricardo45

Üye
illa nokia diyorsan n8 alma az bekle sonra daha iyileri gelecek üstad.

_ardaa

_ardaa

Üye
    Konu Sahibi
yıllardır nokia kullanıyorum symbian sisteme alıştım açıkçası diğer sistemler bana garip geliyor, n8 en makul olanı gibi görünüyor ama acele etmesem mi acaba

ricardo45

ricardo45

Üye
bence bekle üstad,dikkat ettiysen daha doyurucu modelleri geliyor ama nerden baksan 2 ay beklersin.acelen varsa n8 alabilirsin.ama ben o telefonu önermiyorum.memnun olan var memnun olmayan var,ben çok denedim makinayı hoşuma gitmedi.750tl deseler alırım ama gerçekten bence o fiyata değmiyor.

_ardaa

_ardaa

Üye
    Konu Sahibi
evet aslında yeni modeller ve n8-01 gelecekmiş ne kadar doğru bilmiyorum belki yeni modellerde işlemci hızı 1ghz üstüne çıkar, beklemeye değer sanırım.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Ayrıca N8-01 gibi 1ghz+ işlemcili telefonlar çıktığında N8/C7 gibi telefonların fiyatı otomatikman düşecektir. Şuanda almamanı tavsiye ederim ben de. Bir de son olarak Symbian 3'e tam destek devam ediyor Nokia, hatta Symbian 3'e Anna isimli yeni bir güncellemesi çıktı performans artışı tasarım güzelliği ikon değişimleri gibi yenilikler getirmişler. Nokia'nın açıklaması şu yöndeydi: "Symbian 3 devam edecek ancak 1ghz+ telefonlarda WP7 sistemi kullanılcak" şeklindeydi.

_ardaa

_ardaa

Üye
    Konu Sahibi
evet 1ghz+ olacak yeniler ve n8-00 versiyonun fiyatı otomatik düşecek dediğin gibi ama 680 mhz işlemci yetiyor mu şuan N8'e, 2-3 ay daa bekleyip fiyatı düşünce alsam sorun yaşar mıyım acaba? Anna güncellemesini duymuştum bende ama yazın çıkacak diye duymuştum, yani son karar bekleyeyim windows phone 7 ler çıkınca n8 alayım 00 versiyonunu.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Aynen öyle dostum dediğim gibi beklemekte fayda var Anna güncellemesi ilk videoları bugün çıktı nette, yaza doğru çıkartırlar. 680 mhz işlemci yeterli neticede S^3 fazla gereksinim istemiyor. Özellikle Anna güncellemesi ile hız açısından baya iyi olmuştur bence, görebildiğim kadarıyla arayüz komple değişmiş harika olmuş. Ben de T7'yi(ismi n7 olarak da değiştirilebilir) bekliyorum tasarım N8'in aynısı ama N8'den farkları: autofocus özellikli XENON flaşlı 8 mp kamerası, 700 mhz işlemcisi(680 mhz'i overclock yapmışlar sanırsam) var. N8'de bulunan HDMI ve Dolby Digital 5.1 ve 16 gb dahili hafıza yok. Eğer N8 istediğin fiyata düşmezse bu modeli bekleyebilirsin.

hoss

hoss

Üye
aman aman uzak dur n8 den kamerası dışında bi halta yaramayan bir telefon işlem ci hızı , ram oranı düşük , millet çift cekirdege gecti nokia yerlerde sürünü , her gün bir sürü kişi şikayet mesajları atıp duruyo , galaxy s ,htc desire gibi cihazları cok daha iyi dir ,symbian lı hantal nokia ya bulaşma git android işletim sistemli bir telefon al :oke:

rapman

rapman

Üye
symbian bitmiyor, aksine symbian 'anna' sürümüyle yenileniyor ! Windows Phone 7 işletim sistemi de geliyor Nokia'lara, ister Symbian kullanmaya devam edersiniz, isterseniz N8'inizi Windows Phone 7'ye güncellersiniz :oke:

• Beğen
Tepkiler: serkantitxxx
_ardaa

_ardaa

Üye
    Konu Sahibi
peki bu anna güncellemesi piyasaya sürüldüğünde mevcut şuanki n8'ler bu yeni versiyona güncellenebilecek mi? yeni versiyona hack olacak mı yada gerek kalmayacak mı aslında daha çok soru var aklımda sürekli telefon değiştiren biri olmadığım için ama sanırım beklemek şuan için en mantıklısı, cevaplar için teşekkür ederim bekleyeyim ben zaten 2 ay falan beklerim sanırım en fazla 2. çeyrek çıkış tarihi olacakmış.

----------Eklendi @ 16:05:55 ---------- Yazıldı @ 16:03:37 ----------

symbian bitmiyor, aksine symbian 'anna' sürümüyle yenileniyor ! Windows Phone 7 işletim sistemi de geliyor Nokia'lara, ister Symbian kullanmaya devam edersiniz, isterseniz N8'inizi Windows Phone 7'ye güncellersiniz :oke:

Okuduğum açıklamalarda anna nokia'nın son güncellemesi olacakmış symbian için ondan sonra 2 yıl daha symbian'a desteğe devam edecekmiş ve ardından tamamen windows phone sistemine geçecekmiş yani symbian en fazla 2 yıl içinde bitecek diye okudum ne kadar doğru bilmiyorum

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Rica ederim. Evet N8/C7/C6-01/E7 modelleri bu güncellemeyi edinebilcekler zaten sonraki çıkacak X7/T7 gibi Symbian 3'lüler bu güncelleme ile piyasaya çıkarılcaklar. Bir de bu güncelleme ile Symbian 3 açık kodlu olacak deniyor yani daha fazla uygulama/oyun geliştirilebilecekmiş.

----------Eklendi @ 16:08:52 ---------- Yazıldı @ 16:06:48 ----------

peki bu anna güncellemesi piyasaya sürüldüğünde mevcut şuanki n8'ler bu yeni versiyona güncellenebilecek mi? yeni versiyona hack olacak mı yada gerek kalmayacak mı aslında daha çok soru var aklımda sürekli telefon değiştiren biri olmadığım için ama sanırım beklemek şuan için en mantıklısı, cevaplar için teşekkür ederim bekleyeyim ben zaten 2 ay falan beklerim sanırım en fazla 2. çeyrek çıkış tarihi olacakmış.

Okuduğum açıklamalarda anna nokia'nın son güncellemesi olacakmış symbian için ondan sonra 2 yıl daha symbian'a desteğe devam edecekmiş ve ardından tamamen windows phone sistemine geçecekmiş yani symbian en fazla 2 yıl içinde bitecek diye okudum ne kadar doğru bilmiyorum

Ben de daha Symbian 4'ün geleceğini de okumuştum daha doğrusu Symbian orta segmente düşürülecek WP7 üst segment cihazlarında boy gösterecekmiş biraz karışık bir durum:bigstar:

dehshet

Üye
Bende senin gibi bu zamana kadar nokia diyordum hatta N8'e kafayı takmıstım alacam die 2-3 haftadır arastırıyorum ama N8 yorumlarını okudukca sogudum symbian 3 destek bölümüne girip bakabilirsin sebeplerine!! Kamera önemli deilse o kadar Galaxy S yada htc modellerini bi incele derim sonucta 1000 lira para vereceksin bosa gitmesin

_ardaa

_ardaa

Üye
    Konu Sahibi
aman aman uzak dur n8 den kamerası dışında bi halta yaramayan bir telefon işlem ci hızı , ram oranı düşük , millet çift cekirdege gecti nokia yerlerde sürünü , her gün bir sürü kişi şikayet mesajları atıp duruyo , galaxy s ,htc desire gibi cihazları cok daha iyi dir ,symbian lı hantal nokia ya bulaşma git android işletim sistemli bir telefon al :oke:

çift çekirdek konusunda haklısın ama arkadaşın dediği gibi symbian^3 için 680 mhz işlemci yetiyor(gerçi ilk aldığın zaman tüm telefonlarda gayet hızlıdır) ama zamanla nasıl olur bilinmez, benim n95 her formatta ferrari kesiliyor ama hack yapıp birkaç program kurduktan ve birkaç ngage oyunu attıktan sonra içine murat 124'de dönüyor.

rapman

rapman

Üye

Eğer Symbian bu güncelleme ile bir atağa geçip kitlesini arttırsa ; Nokia neden Symbian'ı bıraksın ki ? Bunu zaman belirler 2 yıl önceden konuşmak uygun düşmez.
Ayrıca Nokia'nın Symbian'dan vazgeçmesi zor, çünkü Symbian'ın büyük bir hissesi Nokia'da.Yani kendi işletim sistemini kolay kolay bırakmaz.

_ardaa

_ardaa

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim. Evet N8/C7/C6-01/E7 modelleri bu güncellemeyi edinebilcekler zaten sonraki çıkacak X7/T7 gibi Symbian 3'lüler bu güncelleme ile piyasaya çıkarılcaklar. Bir de bu güncelleme ile Symbian 3 açık kodlu olacak deniyor yani daha fazla uygulama/oyun geliştirilebilecekmiş.

----------Eklendi @ 16:08:52 ---------- Yazıldı @ 16:06:48 ----------

Ben de daha Symbian 4'ün geleceğini de okumuştum daha doğrusu Symbian orta segmente düşürülecek WP7 üst segment cihazlarında boy gösterecekmiş biraz karışık bir durum:bigstar:

dediğin gibi gerçektene karışık bir durum pazarlama taktiği işte, işin içine girdikçe kurcaladıkça insanın kafası gerçekten çok karışıyor, symbian 3 mü, windows phone 7 mi, anna'mı 12mp kamera ile hd video kaydı dolby 5.1 ses mi yoksa 8mp kamera ile 1ghz işlemci mi, hangi özelliğin nerde lazım olacağı belli olmuyor ben telefonu bazen video izlemek için kullanıyorum kimi zaman müzik için kimi zaman internette birşeyler araştırmak için kimi zaman harita ile yolumu bulmak için vs. kullandığım alanlar geniş olduğu için karar vermekte o kadar zor, n8'de aradığım birçok özellik mevcut ama soruları da var eksikleri de ama yine de tavsiyene uyup 2 ay daha bekleyeyim bakalım ne olacak.

----------Eklendi @ 16:22:56 ---------- Yazıldı @ 16:17:55 ----------

Eğer Symbian bu güncelleme ile bir atağa geçip kitlesini arttırsa ; Nokia neden Symbian'ı bıraksın ki ? Bunu zaman belirler 2 yıl önceden konuşmak uygun düşmez.
Ayrıca Nokia'nın Symbian'dan vazgeçmesi zor, çünkü Symbian'ın büyük bir hissesi Nokia'da.Yani kendi işletim sistemini kolay kolay bırakmaz.

Bir yandan telefon üretmek bir yandan da telefon için işletim sistemini geliştirmek zor geliyordur belki onu bilmiyorum okuduğum yerlerde yazan şeyler bunlar.
2 yıl konusunda ise yine okuduğum bir yazıda vardı nokianın resmi açıklaması diye.

silver021

silver021

Üye
N8 neki ya :d arkadaşim aldiginda elime geçti kurcaladim sonuç olarak berbat ! :d abi menü arası geçişler yaparken bile telefon selam veriyor donuk donuk. 1000 tl saydirican elindeki cihaza dokundugunda kasıcak donucak ne kadar kötü bi durum. gerçi n8 in normal değeri 750 800 arası olmasi gerekir. samsunglar tam değerine göre parası neyse o. ancak nokialar euro bazlı girdigi içi ülkeye birilerinede fena giriyor o derece :d symbian ölü bir teknoloji miladını doldurdu. devir android devri kardeş ister inan ister inanma sende en sonunda katilirsin bu furyaya ;)

hoss

hoss

Üye
çift çekirdek konusunda haklısın ama arkadaşın dediği gibi symbian^3 için 680 mhz işlemci yetiyor(gerçi ilk aldığın zaman tüm telefonlarda gayet hızlıdır) ama zamanla nasıl olur bilinmez, benim n95 her formatta ferrari kesiliyor ama hack yapıp birkaç program kurduktan ve birkaç ngage oyunu attıktan sonra içine murat 124'de dönüyor.
valla sen bilirsin fiyatını hak etmeyen bir telefon , android işletim sistemli telefon öneririm be sana ,nokia nın bölümüne baakarsan şikayetten gecilmiyor , bu devirde 680mhz işlemci hızı rakiplerinin oldukca gerisinde 256 mb ram de cok düşük , ekran çözünürlüğüde rakiplerinin gerisinde , oyun program konusunda android in tırnagı olamaz symbian , bu devirden sonra ancak nokia fanları alır bu telefonu

erollcelik

erollcelik

Üye
ya ben de 5aydır N8 kullanıyorum ve gayet memnunum telden

----------Eklendi @ 21:06:35 ---------- Yazıldı @ 21:03:53 ----------

PR 1.0 de ufak tefek bazı sorunlar oldu fakat daha sonra gelen iki güncelleme ile cihaz gayet iyi bir duruma geldi

----------Eklendi @ 21:10:08 ---------- Yazıldı @ 21:06:35 ----------

PR 1.2 ile nerde ise sorunsuz bir telefon.nedenini bilmiyorum ama çok acımasız yorumlar yapılmış.

----------Eklendi @ 21:13:08 ---------- Yazıldı @ 21:10:08 ----------

tavsiyem hemen git al ve ilk kutusunu açtığın zaman cihaz seni çok etkileyecek inan

_ardaa

_ardaa

Üye
    Konu Sahibi
valla sen bilirsin fiyatını hak etmeyen bir telefon , android işletim sistemli telefon öneririm be sana ,nokia nın bölümüne baakarsan şikayetten gecilmiyor , bu devirde 680mhz işlemci hızı rakiplerinin oldukca gerisinde 256 mb ram de cok düşük , ekran çözünürlüğüde rakiplerinin gerisinde , oyun program konusunda android in tırnagı olamaz symbian , bu devirden sonra ancak nokia fanları alır bu telefonu

evet işte böyle özellikli bir telefona 680mhz işlemci ve 256mb ram hiç olmamış, gerçi işletim sistemi çok sistem kaynağı tüketmeyen çok kasmayan bir sistem ama
yinede yetmediğine eminim, yıllardır nokia kullanıcısıyım nokia fan eğilim ama başka telefon kullanamıyorum soğuk geliyor bana android sistemli bir telefon
kurcalarsam belki ısınırım

----------Eklendi @ 13:37:58 ---------- Yazıldı @ 13:33:17 ----------

ya ben de 5aydır N8 kullanıyorum ve gayet memnunum telden

----------Eklendi @ 21:06:35 ---------- Yazıldı @ 21:03:53 ----------

PR 1.0 de ufak tefek bazı sorunlar oldu fakat daha sonra gelen iki güncelleme ile cihaz gayet iyi bir duruma geldi

----------Eklendi @ 21:10:08 ---------- Yazıldı @ 21:06:35 ----------

PR 1.2 ile nerde ise sorunsuz bir telefon.nedenini bilmiyorum ama çok acımasız yorumlar yapılmış.

----------Eklendi @ 21:13:08 ---------- Yazıldı @ 21:10:08 ----------

tavsiyem hemen git al ve ilk kutusunu açtığın zaman cihaz seni çok etkileyecek inan

ilk olumlu yorumu sen yaptın, aslında bu bile insana n8 hakkında fikir veriyor 5 kişiden 1 kişi olumlu yorum yaptı:hmmm

fiyatı düşünce almayı düşünüyorum ama beklemedeyim şimdilik belki yeni çıkan modellere göre fikrim değişebilir, androidli bir telefon da olabilir, şimdilik bekliyorum sadece.

Üst Alt