n8 kamera problemi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

esat22

Üye
    Konu Sahibi
n8 kamera problemi
merhaba arkadslar dün bir n8 aldm fotograf çekmeyi denedim gece hafif ışıkta ekranda çizgiler vardı fakat çektigimde fotoyu çizgiler kayboldu foto net oldu yani fakat aynı şeyi hd video çekerken söyleyemeyecegim videoyu çekerken yine ekranda çizgiler var ayarları ortama göre yaptım bilgisayarda izleyince düzelir dedim fakat bu çizgiler çok fazla yardımcı olabileceginiz bir konuysa yardımları bekliyorum akşam akşam canımı sıktı

n000k

n000k

Üye
emin misin foto çektiğin zaman bu çizgilrin kaybolduğuna?? bu benim 2. n8 im .. bir öncekinde lens hatası vardı değiştirdim.. hatta burda çektiğ fotoları bile yayınladım.. berbat çekiyordu.. eğer lens i hatalıysa direk telefonu değiştirmelerini öner.. servise yollatma.. haklısın benimde o zaman çokı canım sıklmıştı..

esat22

Üye
    Konu Sahibi
Evet sadece foto cektigim zaman kayboluyor bu çizgiler ama video çekerken çok çizgi var görüntüde çektigim bi resmi aşağıya koydum n8 için normal bir çekim sanırım birde gece kamera modunda bu çizgiler çekmeden önce baktıgımız ekranda olması normalmi

karaboga_1890

karaboga_1890

Üye
CCD sensörlerinde hata olabilir çok resim çektiğinde yani ısındığında artıyorsa muhtemelen öyledir benc de değiştir

n000k

n000k

Üye
normal değil.. şimdi benimkini kontrol ettim öyle çizgiler falan yok görüntüde.. dediğim gibi yeni mal ve ayıplı mal.. değiştir bir an eveli..

esat22

Üye
    Konu Sahibi
video modunda karanlık bi ortamda kamerayı dolastırıyorum her taraf çizgi nnormalmi bu :@

Jomolocco

Jomolocco

Üye
adamlar sana normal olmadığını belirtmiş zaten.Zaman kaybetemeden aldığın yere götür ve yenisini al.

karaboga_1890

karaboga_1890

Üye
evet daha çok loş ışıkta belli olur ve kamereyı yakınlaştırdığında çizgiler büyümesi lazım bir de onu dene yakınlaştırınca büyüyorsa sorunludur yani ışık sensörlerinde sorun oluyo

yilan53

Üye
evet yatay da çizgiler oluyor bende de loş ışıkda fotoyu çekince düzeliyor güzel görünüyor da video da duruyor çizgiler benim ki de mi şimdi hatalı sizde yok mu boyle bişey yardımcı olursanız bende ona göre vereyim servise telefonu

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Evet sadece foto cektigim zaman kayboluyor bu çizgiler ama video çekerken çok çizgi var görüntüde çektigim bi resmi aşağıya koydum n8 için normal bir çekim sanırım birde gece kamera modunda bu çizgiler çekmeden önce baktıgımız ekranda olması normalmi

Abicim sen nered oturuyorsun ? :D:D

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
dostum şimdi bende denedim banyoda karanlıkta felan dediğin gibi etraf çizgi dolu foto çektim flash patlayınca düzgün bi fotoğraf çıktı ortaya bide video çektim etraf çizgi ancak gece moduna alınca hiçbir problem çzgi felan kalmıyor umarım denemişsindir bunu direk otomatikte çekip telefon bozuk diye değiştirme derim yoksa benim telefondamı sorunlu

esat22

Üye
    Konu Sahibi
Yorumlar için teşekkürler bende bir telefoncuya gittim karanlıkta az ışıkta o çizgilerin VİDEO modunda belirmesi normalmiş fotoğrafdada var ama çekince bir sorun kalmıyor net bu arada oturdugum yer ümraniye :) inşaat halinde sokak ataköyden taşındık 3 yıl önce.Bu arada bir sorum daha var arka planı bulanıklastırıp kücük bir nesneyi net çekmeyi nasıl yapacagım en iyi ayar ne olur sizce mesela bir gül vs

yilan53

Üye
Bu arada bir sorum daha var arka planı bulanıklastırıp kücük bir nesneyi net çekmeyi nasıl yapacagım en iyi ayar ne olur sizce mesela bir gül vs
bu bana da lazım bir yardımcı olursanız sevinirim

hoss

hoss

Üye
makro modunu kullanirsaniz yakin cekimler yapabilirsiniz

----------Eklendi @ 16:18:20 ---------- Yazıldı @ 16:17:42 ----------

makro modunu acarak yakin cekim yapabilirsiniz

esat22

Üye
    Konu Sahibi
Makro modu dedigin hangisi bilader bende yok öyle bir mod yakın çekim modu var ondanmı bahsediyorsun zaten o modda çekiyorum ama yinede istedigim verimi alamıyorum arka tam bulanık istedigim gibi olmuyor sanırım diger ayarlardan pozlama falan vesaire.

hoss

hoss

Üye
10-60 santimetre arasi cekersen yakin cekim(makro) yapabilirsin

esat22

Üye
    Konu Sahibi
anladm teşekkürler

Uruloki

Uruloki

Üye
evet telefoncunun dediği gibi normal birşey onlar noise okey flaş patlayınca gitmesi o yüzden ki videoda doğal olarak kalıyor her makinede var o olay

esat22

Üye
    Konu Sahibi
anladm ama link paylaşmak yasak degilse youtubeden bi link atayım sana adam arabada gece çekim yapmıs fakat o kenardaki çizgiler mevcut degil orda aklım karıstı biraz

----------Eklendi @ 16:38:35 ---------- Yazıldı @ 16:36:40 ----------

Çizgiler zaten bi ışık kaynagı oldugu zaman olmuyor bugün dışarıda denedim cam gibi görüntü aldm fakat evde örnegin siyah birşeyin üstüne getirdigimde çizgiler oluyor anlayamadıgım bu videoda yolda çizgiler olmaması normalde arabanın hız göstergesinin oralarda neden yok o çizgiler onu anlamadım

Uruloki

Uruloki

Üye
buyur o problem değil noise tüm video kameralarda fotoğraf makinelarında olur sadece ışıkla alakalı bir durum makine ışık olmuyınca iso yu açıyor olanda bu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt