N73 Her açılışta saat ve tarih soruyor!!! Lütfen yardım...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

unalosma

Üye
arkadaslar benım n73 var prograsm attımm ve n73 me yaptım ondan sonra bu sorun cıktı soft format işe yaramıyor onuda soleyeyım

--------------- Ekleme ---------------

yanı tlfnun bataryasını cıkarınca saat ve tarıhı guncellıyorr her seferındee
 


PriveT

PriveT

Üye
Akadaslar ayni problem benim n73me`de de var. :(
Yazilimsal olacagini sanmiyorum, birakin formati komple versiyon attim, yine duzelmedi.
Pille ilgili olsa, bataryayi hic cikartmiyorum, ve batarya dolu. Batarya dolu oldugu surece saat sifirlarmi diyecem, ama en mantikli problem pil sanirim. Turkiyeye gelir gelmez pili degistirtecegim. O zaman yine sonucu yazmaya calisirim.
 
nfsnihat

nfsnihat

Üye
konuyu hortlatıyorumda söylemeden geçemeyeceğim,
telefonu her kapattığınızda saat tarih sıfırlanıyor ise 2 arıza ihtimali vardır.

Birincisi cep telefonu bataryanız, ikincisi de anakart üzerindeki saat pilidir.

Saat pilinin bitmesi imkansıza yakındır çünkü telefonunuz kapalı dahi olsa batarayadan sürekli akım çekmektedir ve pil bırakın zayıflamayı tamamen hiç boşalmaz.

Arkadaşların ortak sorunu batarya arızasıdır. Telefonu kapattığınızda, batarya tamamen gücü kesiyor ve anakarttaki pile hiç akım gitmiyor. Bu nedenle de her seferinde saat tarih soruluyor. Ayrıca N73 lerin bataryalarının 2 kuşağı hatalı üretimdir ve kısa ömür, şişmeler hatta patlamalar(iddia ediliyor) yapabiliyor. Bende de yazılım güncelleştirme sonrasında saat tarih sıfırlanma sorunu vardı bataryayı değştirerek çözdüm.

Yazılım güncellemeden önce sorun yoktu diyenler için de;
Yazılım güncelleme işlemi cep telefonu için yorucu bir iştir, 44.3 MB (C) sürücüsü, 67.2 MB (Z) sürücüsü olmak üzere 2 bölümü tamamen biçimlendirip yeniden veri yazılır. Bu süre zarfında işlemciniz kendi normlarını zorlayarak 2-3 kat hızlı çalışır. İşlemcinin hızlı çalışması demek bataryadan daha hızlı akım çekilmesi demektir. Yazılım yükleme işlemi şarj cihazına takılı olsa dahi bataryanızı bir miktar yıpratır. Bu yıpranmaya günlük kullanımınız da eklendiğinde bataryanız ömür olarak benzer değerlerde seyretse de tuhaf davranışlar sergiler. Pil seviyesinin %100 görünmesi ve hiç azalmaması, telefonu kapattığınızda saatin&tarihin sıfırlanması gibi. Konuyu teknik olarak açıklamak istedim ancak sözün özü, yan sanayi bir batarya bile deneseniz saat tarih sorununun ortadan kalkacağını göreceksiniz.
 
PriveT

PriveT

Üye
Benim telefonu Turkiye`ye gelince tamire verdim. Icindeki pili sanirim degistirmisler. Nereden anladin diyeceksiniz belki. Rusya`ya geri dondukten sonra telefon elimden dustu ve icerisinden bir parcanin kopup gezindigini duydum. Kisa devre yapabilir dusuncesiyle, telefonu kendim actim. Baktim pil kopmus yerinden. Tamirci arkadas iyi lehimleyememis :(
Oturup bir guzel lehim yaptim. Simdi hersey normal. :)
Not: Batarya hakkinda soyledigin dogru. Benim de batarya sisti, birgun patlayacak diye korkuyorum. Sanirim en kisa zamanda batarya almam lazim... :(
 

technicer123

Üye
--konu biraz eski ama olsun--

Öncelikle burda yorum yapan arkadaşlara teşekkürler. Muhakkak her bilgi değerlidir.

Bir süredir N73üm de bu sorun vardı. Geçenlerde yeni telefon aldım ve bunada hard format attım (ama bunun için değil).
Daha sonra kapatıp açmalarımda tarih saat sorunun gitmediğini gördüm.
Forumdaki arkadaşların yazdıkları üzerine;
1 formatı zaten denemiş oldum,
2 saar ayarlarından güncellemeyi açtım fakat telefonum hatısz çalışıyordu. Bu özelliği denemek için hattımı taktım ve sorunun gittiğini gördüm.
Yalnız ben n73ü kullanırken güncelleme ayarını hiç değiştirmedim ki daha önce sorun yoktu. Durup dururken bunun değişmeside imkansız. Bunu öğrenemiyeceğim çünkü format attım.
Formattan sonra fabrika ayarlarına döndüğü için bu ayar sıfırlanmıştır.

Şimdi sorun gitmesine rağmen; hattımı çıkarttığımda ve telefonu kapatıp açtığımda yine aynı yani saat ve tarihi sıfırlıyor.

Bunu şu şekilde öğrenebiliriz. Saat ve tarihinde hiç sorun omayan bir n73 kullanıcısı arkadaştan rica etsek ve hattını çıkartıp, telefonu açtığında (emin olmak için bir kezdaha kapat aç yapsa) ne oluyor burda yazsa.
Eğer arkadaşın telefonunda saat sıfırlanmıyorsa benimkinde PİL SORUNU da var
Ama arkadaşınkide sıfırlanırsa ozaman saati şebekeden güncelliyordur. Yani normaldir.

Teşekkürler...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt