Monte Opera kısayolu - Ekleme\Editleme %100 İster menü ister widget :) TasteKiN farkı ile :D

Sponsorlu Bağlantılar

TasteKiN

TasteKiN

Üye
    Konu Sahibi
Monte Opera kısayolu - Ekleme\Editleme %100 İster menü ister widget :) TasteKiN farkı ile :D
arkadaşımız mkeles84 paylaştığı linkte anlatılmış olan bu konuyu bizzat denedim ve oldu sizlerle paylaşmak istedim.

TKFileExplorer ile telefonumuzun içine giriyoruz

Exe - Java klasöründeki KJxDispatch.ini dosyasını bilgisayarımıza atıyoruz ve not defteri ile açıyoruz.

Orjinali şu şekilde, sadece palringo olan kısmı tabi ki :D

#Palringo
class=com.paxmodept.palringo.main.jme.JmeMain
vendor=Palringo
name=Palringo
#Maps
class=com.google.googlenav.GoogleNav
vendor=Google
name=Google Maps
biz bunu şu şekilde değiştiriyoruz.

#Palringo
class=Browser
vendor=Opera Software ASA
name=Opera Mini
#Maps
class=com.google.googlenav.GoogleNav
vendor=Google
name=Google Maps
kaydedip tekrar bunu bilgisayarımızdan telefonumuzun Exe - Java klasörüne atıyoruz ve artık menüden IM tıkladığımızda Opera Mini açılıyor :D

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşlar şimdi bir de widget olarak ekleme var elimiz de :)

arkadaşlar widget olarak da ekliyebilirz nasıl derseniz Google'un widgetinde Google Maps kısayoluna atarak :)

IM'e ebuddy
GoogleMaps'e Opera

bu kodları uygulayın
#Palringo
class=com.ebuddy.messenger.AppMIDlet
vendor=eBuddy
name=eBuddy
#Maps
class=Browser
vendor=Opera Software ASA
name=Opera Mini

:allalla::ah:islik:bye2::op:

bu da Opera'nın en son Türkçe 240*400 versiyonudur.

COM Portunu yazdığınız halde Link Lost hatası alıyor iseniz TKFileExplorer'dan şunu bir uygulayın derim.

Dikkat : Monte için menü *#7092463*# kodu ile açılıyor...

açılan menüde Debug Settings oradan da en alttan Reboot diyoruz telefonumuz reset attığında artık giriyor.

• Beğen
Tepkiler: Mertolozzi

mkeles84

Üye
Helal olsun. Kendime uygun bir FW bulup ben de çalışmalara katılacaktım ki, sen halletmişsin. Bu başlık altında çalışmalara devam edelim. Bu arada enim verdiğim link değil mi o :D

TasteKiN

TasteKiN

Üye
    Konu Sahibi
evet teşekkürü hak eden sensin :)

baranselona

baranselona

Üye
evet denedim oldu darkforest te görüp denemeye çalışmıştım ama becerememiştim türkçe daha anlaşılır olmuş

teşekkürler

TasteKiN

TasteKiN

Üye
    Konu Sahibi
bende IM widgeti yok FW'sinde IM Widget'i olan denesin belki onunla da girebilir :)

baranselona

baranselona

Üye
bende de IM vidgeti yok ama şu exenin içinde word pad ile açtığımız dosyada palringo ve google dan başka bir şey vardı messenger yazıyodu altında ne olabilir acaba

Paranoya

Paranoya

Üye
sağolun arkadaşlar :oke: . Artık Samsung forumuda canlanıyor iyice ben Starda sizde Montede coşturursunz ortalığı :D

baranselona

baranselona

Üye
#palringo
class=com.paxmodept.palringo.main.jme.jmemain
vendor=palringo
name=palringo
#maps
class=com.google.googlenav.googlenav
vendor=google
name=google maps

ek olarak gördüğüm dosya alttaki dosya bunların altındaydı

#Neustar
class=ui.Main
vendor=Neustar
name=Messenger

akdenizx

akdenizx

Üye
Evet forum cidden çok şenlendi ve çok faydalı işlet yapılıyor.
Bizlerin uğraştığı kadar samsung kendisi uğraşsa şu monte alıp başını gidecek.

Bede bu konuyla ilgileniyorum. Şuan uygun değilim ancak akşam bende farklı yollarla bu değişikliği yapmaya çalışacagım. Icon vs değiştirebilirsek çok daha güzel olur..

Kolay gelsın

TasteKiN

TasteKiN

Üye
    Konu Sahibi
Grafixer nerelerde o icon değiştirmeyi çözdüğünü söylemiş idi :)

#palringo
class=com.paxmodept.palringo.main.jme.jmemain
vendor=palringo
name=palringo
#maps
class=com.google.googlenav.googlenav
vendor=google
name=google maps

ek olarak gördüğüm dosya alttaki dosya bunların altındaydı

#Neustar
class=ui.Main
vendor=Neustar
name=Messenger

sen de Neustar diye birşey var galiba , eğer var ise bunu da ebuudy ile değiştirebilirsin

temel mantık belli zaten

class= ne olduğu
vendor= üretici firma
name= java ismi

baranselona

baranselona

Üye
menüde neustar diye bişey bulamadım google dan baktım anlık mesajlaşma programıymış ama menüye nasıl eklenir onu bilmiyorum :)

TasteKiN

TasteKiN

Üye
    Konu Sahibi
menü de gizli iconlarımız var ya hani :) video player ve taskmanager gibi belki bu da onlardan biridir :)

Samsung bu monteyi aceleye getirmiş sanki, Herşey sonradan piyasaya çıkmaya başlıyor ve şunu gördünüz mü ?

baranselona

baranselona

Üye
güzelmiş :) belkide neustar videoplayerin adı olarak geçmiştir orda video player ekli bende
ben en yeni JTJL2 yi kullanıyorm task manager gelmiyo heralde buna

TasteKiN

TasteKiN

Üye
    Konu Sahibi
taskmanager kodu 95 olması gerekiyor ama sadece menüden açılabiliyor yani bir işe yaramaz.

Zaten şu taskmanager mantığını bir türlü anlatamadım foruma :D Taskmanager Fw önemli çünkü Home tuşu aktif oluyor :D

bu arada video da kini şuan yüklüyorum telefona :D

bir de orjinal konuya baktım darkfest den adamlar Yüklemeler'i bile editlemişler #Downloads yazıp denedim olmadı :D

baranselona

baranselona

Üye
biliyorum task manager bende yüklemiştim ama oyunlarda hafıza uyarısı veriyordu ve menüdeki simgeler güzel değildi bu yüzden kaldırdım

eğer güzel fw ise güzelliklerini söylersin artık-(csc dosyası TR destekli olanını mı yükledin?)

dark forestte bada bile yüklemeye çalışıyorlardı indirdim badaformonte yazılımını ama ffs dosyası ve boot dosyası yoktu korktum ellemedim bende

TasteKiN

TasteKiN

Üye
    Konu Sahibi
arkadaş süper ya konu açtım paylaştım güzellikleri bence hemen uygulamalısın :D

baranselona

baranselona

Üye
:D konunun linkini versen çok güzel olcak aradım bulamadım monte diye bide türkçe destekliyormu veya csc dosyasını değiştirebiliyor muyuz ??

akdenizx

akdenizx

Üye
TasTEKIN linli ver birde ben incelyeyım. Guzel bir moda yada her neyse :)

Üst Alt