Midye pilavı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Midye pilavı
MALZEMELER
Amerikan pirinci 350 gr
Soğan 200 gr
Midye 1.2 lt
Toz şeker 50 gr
Soya yağı 100 ml
Fındık içi 100 gr
Kuru üzüm 50 gr
Kaynamış su 1.3 lt
Tuz
Kuru nane
Yenibahar
Karabiber
Limon


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 12 gr
Yağ 26 gr
Karbonhidrat 50 gr
= 2218 Kj
530 kcal

HAZIRLANIŞI
Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
469
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
474
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
438
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
390
Gulu Gulu


Üst Alt