Microsoft, Redstone ile o hayal edilen çıkışı yapabilir

Sponsorlu Bağlantılar

furyzer0

furyzer0

Üye
Whatsapp tasarımı konusunda haklısın uwp yapsalar sorun çözülecek ama bilgisayar için yaptıkları web sitesi uygulamasının daha iyi olduğunu düşünyorlar galiba:D. İşlemci ve ram konusunda dediklerimin arkasındayım windows 10 bir geçiş güncellemesiydi tıpkı ios7 ve android lollipop gibi bu yüzden kısa vadede performansta geriye gidiş oldu şu an minimum gereksinim 1gb ama redstone 700 mb a düşmesi bekleniyor. Bence sırf işlemci ve rami aynı diye iki cihazı aynı kefeye koymak doğru değil.Öyle olsa iphonelar bu kadar rağbet görmezdi.

Sent from mTalk

Silisyaa

Silisyaa

Üye
    Konu Sahibi
Whatsapp için acelem yok evrensel olacaktır mutlaka. Wp işletim sisteminin android yanında çok çok daha makul donanım istediğine itiraz etmiyoruz zaten. 512 mb ram ile kaldırmadığı oyun yoktu en son.

Ama yine de çok çok kısmanın da manası yoktu. 2015 yılı sonunda çıkardığın cihaza o donanımı koyuyorsun eyvallah da iki sene anca idare eder o bizi. Sonra kasım kasım kasılacak.

Cihazım da sorunlu. Kasmaların sistemden mi cihazdan mı olduğunu anlayamayacak duruma geldim ☺ Şöyle iş görür bir geçici cihaz bulsam yollayacağım servise.

950 serisi sorun çıkarmıyorsa ona geçerim ileride. Kaçma planlarım vardı da sistem yavaş yavaş kendine bağladı ☺

furyzer0

furyzer0

Üye
İlk başta windows phone çıktığında amaç alt pazarı ele geçirmekti ondan dolayı sistem yazı ağırlıklı, hafifti başta plan güzel işlemişti lumia 520ler kapış kapıl satıldı ama sonra asgari maaşlı insanlar bile böbreğini satıp 2000tl lik telefonlar alınca iş yürümedi windows 10 ile bu mantığı bıraktılar şu anki Ara yüz bence gayet görsel tek eksiği pc versiyonu gibi bildirim merkezi ve bazı yerlere blur ekleseler biraz daha görsel olabiliR. Bence 950 serisine geçmeyin tek nedeni işlemcileri çok ısınıyor bu yüzden uzun kullanımdaki performansı ve pil ömrü çok iyi değil.

Sent from Mtalk using Lumia950[emoji769]

Silisyaa

Silisyaa

Üye
    Konu Sahibi
Benim eski 820nin çekirdek yazılımı w8 idi. Ondaki kararlılık ve seriliği bir daha hissetmek nasip olmadı.

Görsel olarak çok level atladı. Ama biz de bazı şeylerde gereksiz direttik gibime geliyor. Bildirim paneli diye tutturmanın manası yoktu. Az daha sabretsek olağanüstü özellikler ile bildirim panelini gülünç bulacak hale gelebilirdik.

Ne kadar ilkel geliyor ya. Yukarıdan aşağıya ittirmek. Sonra kaldırmak. Büyük bir kutucuğu bildirime ayırabilirlerdi. Veya ekrana bazı özel dokunuşlar ile her uygulamanın özel bildirimleri kutucuğa düşebilirdi.

Yazılım devi elbet bulurdu çaresini. Hoş hala çok ilkeliz. Telefonu en zahmetsiz kullanmanın yolunu bulabilirler.

Özel olarak tavsiye edebileceğiniz telefon var mı?

furyzer0

furyzer0

Üye
Aynen bizim ana sayfa zaten bildirim merkezinden farkı yok:D. İnsanlar alışkanlıklarını bırakamaz bu yüzden windows 98 ne kadar berbat bir yazılım olsa da insanlar bırakmadı çünkü terminalde yazı yazmak onlara zor geldi. Telefon olarak alcatel idol pro 4 çok güzel geldi bana ama turkiyeye gelir mi kaça satılır hiç bir fikrim yok bence surface phone u bekle seneye ilk çeyrekte tanıtılır gibi geliyor bana o zaman zaten belli olur sistemin hali.

Nirvana92

Nirvana92

Üye
sistem stabil ayagına donanımı düşük tutup ucuza mal edip kar marjını yüksek tuttuklarını duşunuyorum tıpkı iphonelar gibi ama iphonelar zaten kendini ispatlamış , geliştirici desteğini almış bi marka.

Silisyaa

Silisyaa

Üye
    Konu Sahibi
Bence bir de giriş seviyesinin fakirlerine cihaz üretelim maksadıyla çıkardılar. Sonradan fiyatı 140 dolardan 100e çekildi.

Ama ülkemizde hala 650 lira. Bu fiyata giriş seviyesi mi olur. Bu donanımda hele ki. Az daha donanım kasıp 800 yapsa da olurmuş. Gerçi o aralıkta 640lar 650ler var.

Bu adamlar ne yapmaya çalışıyor acaba ya ☺

.BlueTR

.BlueTR

Üye
Bence bir de giriş seviyesinin fakirlerine cihaz üretelim maksadıyla çıkardılar. Sonradan fiyatı 140 dolardan 100e çekildi.

Ama ülkemizde hala 650 lira. Bu fiyata giriş seviyesi mi olur. Bu donanımda hele ki. Az daha donanım kasıp 800 yapsa da olurmuş. Gerçi o aralıkta 640lar 650ler var.

Bu adamlar ne yapmaya çalışıyor acaba ya ☺
2 sene önce çıkan 630da bile daha güçlü bir işlemci olan Snapdragon 400 var bu adamlar neyin kafasını yaşıyor anlamadım.
Şuan 650 alacağıma 640 alırım donanımı daha güçlü en azından. Ama muhtemelen desteği bu sene sonunda kesilir rs2yi görmeden öldürürler.

furyzer0

furyzer0

Üye
2 sene önce çıkan 630da bile daha güçlü bir işlemci olan Snapdragon 400 var bu adamlar neyin kafasını yaşıyor anlamadım.
Şuan 650 alacağıma 640 alırım donanımı daha güçlü en azından. Ama muhtemelen desteği bu sene sonunda kesilir rs2yi görmeden öldürürler.
Snapdragon 210-212 zaten 400 seviyesinde bir işlemci

.BlueTR

.BlueTR

Üye
Snapdragon 210-212 zaten 400 seviyesinde bir işlemci

212de Adreno 304 gpu var 400de Adreno 305.
Ayrıca bu fiyattaki bir cihazda en azından Snapragon 410 falan olmalıydı. 550 ile arasında işlemci farkı yok bence çok saçma. Aslında olması gereken SD430 veya 617dir ama zaten satılmıyor masraf olmasın diye 410 koysaydılar bari.

furyzer0

furyzer0

Üye
212de Adreno 304 gpu var 400de Adreno 305.
Ayrıca bu fiyattaki bir cihazda en azından Snapragon 410 falan olmalıydı. 550 ile arasında işlemci farkı yok bence çok saçma. Aslında olması gereken SD430 veya 617dir ama zaten satılmıyor masraf olmasın diye 410 koysaydılar bari.
410 snapdragon 400 un 64bit versiyonu şu an 64 bit windows 10 mobile olmadığından(rs2 de gelecek deniyor) sadece para israfı olurdu

.BlueTR

.BlueTR

Üye
410 snapdragon 400 un 64bit versiyonu şu an 64 bit windows 10 mobile olmadığından(rs2 de gelecek deniyor) sadece para israfı olurdu

Doğru 64 bit desteğini unuttum ben :D
Her türlü yeni teknolojiyi Microsoft mobilde 1 sene geriden takip ediyor, anlamıyorum bilerek batmaya çalışıyorlar sanki.

Silisyaa

Silisyaa

Üye
    Konu Sahibi
Bir şey soracağım. Ben harici bir video uygulaması kullanmıyorum. Bu uygulamaların salt video izlemek için mi kullanıyorsunuz. Yoksa netteki videoları oynatma özelliği de var mı? Netteki bazı video formatlarını açmıyor cihaz

Üst Alt