İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

yasinsarikaya

Üye
android için yazdıkların aynen doğru

navigasyona gelince kralı var nokia harita ve navigasyon üstüne başka yoktur
çevrim dışı özelliği ve ömür boyu ücretsiz olması da cabası

- - - Eklendi - - -

ha birde sesli navigasyon olması daha cabası

ankaradaki nokia center ları aradım.1200 lira civarında fiyat veriolar.yuzde 90 kararımı verdim gibi lumia 820 modeline.1 hafta içinde alırım inş.önce arabanın vergisini ödeyelim de:D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ankaradaki nokia center ları aradım.1200 lira civarında fiyat veriolar.yuzde 90 kararımı verdim gibi lumia 820 modeline.1 hafta içinde alırım inş.önce arabanın vergisini ödeyelim de:D

gib gov tr'den kredi kartına 6 taksit:D

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur
hironakamura

hironakamura

Üye
evet maalesef türkiye'de yokmuş grisi keşke olsaymış o da düşünülebilirmiş..google'a lumia 920 grey yazınca çıkıyor bir şeyler..

neyse biz de siyaha kaldık gibi görünüyor :)

bilgi için tekrar teşekkür ederim..Aklıma soru takıldıkça sizlere soracağım..;)

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Her zaman bekleriz.

Nokia Lumia 920 güzel siyahı çok güzel :)

yasinsarikaya

Üye

gib gov tr'den kredi kartına 6 taksit:D

aynen:D 12 taksit de telefona.oh oh baya zorlayacak 2013 yılı:D

- - - Eklendi - - -

navigasyon uygulaması için nokia nın kendi sitesinde "

• Adım adım Sesli Navigasyon sistemi (Türkiye için geçerli değil) ibaresi mevcut bilgisi olan arkadas var mı?

KojiroHyuga

KojiroHyuga

Üye
lumia 920 almaya çok yakınım ama klasik olarak aklımın bi ucunda da s3 var, teknosadaki bi eleman bugün windows phone uygulamalarının çoğu paralı bu konuda apple storedan da daha fazla (oran olarak) paralı uygulaması olduğunu söyledi ve tabi android uygulamalarının çoğu bedava. lumia 920 kullananlar illaki bakmışlardır uygulamalara fiyat olarak nasıllar ve önemli uygulamalar paralı mı ?

ekoks20

ekoks20

Üye
820 ekran koruyucu ve kılıf yok mu arkadaşlar yahu

PureFood

PureFood

Üye
Teknosa'ya güvenme adamlarda teknoloji bilgisi yok kaç kere gittim suratıma bakıyor. Bile bile soruyorum her gittiğimde işlemcisi ne diyorum mesele en basitinden, iyi kaliteli güzel diyorlar. Teknik bilgi yok. Ve ne acayipse bu Teknosa hep Samsung'u övüyor, Samsung'u ucuz satıyor. Bi anlaşmaları var gibi hep buna denk geldim yine aynı durum olmuş.

Başımdan geçeni anlatayım. İzmir Optimum Teknosa, ilk açıldığı zamanlar. Haziran Temmuz 2012 civarı. Başımdan neler geçeceğini bildiğim hâlde girdim. Galaxy SII ve Iphone 4 arasında kaldım, araştırma yapıyorum dedim. Adamın dediği tek şey hiç düşünmeden SII al gibi bir şeydi. Dahası, oradan ekipteki arkadaşını çağırdı, aldığın telefondan memnun musun diye sordu. Eleman çıkardı cebinden iphone'u, 1 hafta önce aldım hiç ama hiç memnun değilim dedi. İçimden yuh artık bu kadar da karalanmaz dedim. Bende adama uydum rol icabı hadi ya bende iphone düşünüyordum çokça dedim. Sakın sakın alma ben ettim sen etme dedi. Söylene söylene çıktım.. Bir daha da Teknosa'ya güvenim kalmadı.

• Beğen
Tepkiler: dookie85
ekoks20

ekoks20

Üye
anlaşıln kimse 820 sini korumayı düşünmüyo :))) neysem sağlık olsun. Bu arada benide yazın listeye:)) liste nerede göremedim oda ayrı bir mevzu

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
anlaşıln kimse 820 sini korumayı düşünmüyo :))) neysem sağlık olsun. Bu arada benide yazın listeye:)) liste nerede göremedim oda ayrı bir mevzu

liste konunun ilk mesajında:)
koruma olayına gelince 18yıldır telefon kullanırım bugüne kadar bir tane bile kılıf almadım. Ekran belatini de almadım sadece iphıne 3gs'im hediye gelmişti alırken üzerine taktırmışlardı onu da öyle kullandım. 8aydır lumia900 kullanıyorum hiçbir koruması yok en ufak da bir çiziği yok. Korumalar güzel telefon uzun yıllar yapyeni kalıyor ama ben bir turlu ısınamadım.

• Beğen
Tepkiler: noss_bar ve ekoks20
serinaga

serinaga

Üye
aynen:D 12 taksit de telefona.oh oh baya zorlayacak 2013 yılı:D

- - - Eklendi - - -

navigasyon uygulaması için nokia nın kendi sitesinde "

• Adım adım Sesli Navigasyon sistemi (Türkiye için geçerli değil) ibaresi mevcut bilgisi olan arkadas var mı?

Burada bahsedilen navigasyon ileri düzey bir özellik olup, adından da anlaşıldığı gibi adım adım, sokak sokak ve yer isimleriyle yol tarifi yapabilen (Örneğin 100 metre sonra Gazi Bulvarı kavşağından Manavkuyu yönünde ilerleyin gibi) özellik olup henüz Türkiye için olanı yoktur. Hoş çok artı bir özellik midir tartışılır, zira mevcut navigasyon zaten fazlasıyla yeterli olup sesli yol tarifi yapmaktadır (100 metre içinde sağa dön, dönel kavşağa gir üçüncü çıkıştan çık gibi) ...

ekoks20

ekoks20

Üye

liste konunun ilk mesajında:)
koruma olayına gelince 18yıldır telefon kullanırım bugüne kadar bir tane bile kılıf almadım. Ekran belatini de almadım sadece iphıne 3gs'im hediye gelmişti alırken üzerine taktırmışlardı onu da öyle kullandım. 8aydır lumia900 kullanıyorum hiçbir koruması yok en ufak da bir çiziği yok. Korumalar güzel telefon uzun yıllar yapyeni kalıyor ama ben bir turlu ısınamadım.
aslında kılıf önemli değil ama 820 de corning gorilla glass yok maalesef. bu nedenle ekranı çizmekten korkuyorum. hiçbir sitede yok uyumlu ekran koruyucu yok. 920 de hepsi var:((

serinaga

serinaga

Üye

Merhaba arkadaşım, aramıza hoşgeldin, Liste konu başlığının en alt tarafında, ekledim senide ...
Doğrusu ben de halen kılıf ve ekran koruyucu kullanmıyorum, neredeyse bir ay olacak alalı, çizilse idi şimdiye kadar çoktan çizilmişti, öyle kolay çizilen bir ekran değil gördüğüm kadarıyla, tabii çizilmiyor diye tedbiri de elden bırakmamak gerekir (sert cisimlerle aynı cebe koymamak gerek, çanta gibi aksesuarların içerisine ona özel bir cep ayarlanmalı, rastgele çantada eşyalar içerisine atılmamalı vs.vs.)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
benim için önemli olan telefonda kozmetik olarak hata olmaması. Hemen soğurum telefondan. Bir de benim ellerim çok terler ve ekran kirliymiş gibi gozykunce hiç hoş olmuyor. Bişey fark ettim telefonlar yeniyken ekranı sildim mi hemen tertemiz oluyor ama bir sure sonra ekranın ilk günkü dokunma hissi kayboluyor gibi düşünüyorum. Acaba fabrikada ekrana özel bir şey mi suruyorlar.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
serinaga

serinaga

Üye

aslında kılıf önemli değil ama 820 de corning gorilla glass yok maalesef. bu nedenle ekranı çizmekten korkuyorum. hiçbir sitede yok uyumlu ekran koruyucu yok. 920 de hepsi var:((

820 daha çok yeni, zamanla aksesuarlar gelecektir ...
Güzel birşeyler bulunursa burada paylaşılır zaten, ben de halen aranıyorum doğrusu :bilmm

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
aksesuar konusunda lumia820 920'den çok daha şanslı bir telefon bence.

serinaga

serinaga

Üye
benim için önemli olan telefonda kozmetik olarak hata olmaması. Hemen soğurum telefondan. Bir de benim ellerim çok terler ve ekran kirliymiş gibi gozykunce hiç hoş olmuyor. Bişey fark ettim telefonlar yeniyken ekranı sildim mi hemen tertemiz oluyor ama bir sure sonra ekranın ilk günkü dokunma hissi kayboluyor gibi düşünüyorum. Acaba fabrikada ekrana özel bir şey mi suruyorlar.

Üstadım bu bahsettiğin durumu şöyle açıklayayım, hani arabayı uzunca bir süre temizleyip bakmazsak toz tutmaya başlar, hafiften rengi solar ve pürüzlenmeye başalar ya, alırız elimize cilayı parlatırız ve yağ gibi kayar adeta, toz bile tutunamaz ...
Yüzeyler gözle bile göremediğimiz çok ince kılcal çatlaklar gibi aşınırlar, bu aşınma ilgili metaryalin dayanıklılığı ve kimyasal özelliği ile orantılıdır. Araba örneğindeki pasta cila bu ince kılcal çatlak yüzeyleri kapatıp pürüzsüz bir yüzey oluşturur, hakkaten yahu pasta cila yapsak nassı olur ki ? Hiç deneyen var mı acaba ??? Her neyse sanırım anlatabilmişimdir ...

KojiroHyuga

KojiroHyuga

Üye
bu konuya ben de katılıyorum teknosa konusunda zaten adam bana sIII 4 çekirdek lumia 2 çekirdek dediği anda lumia daha hızlı diye cevabı yapıştırdım ama ondan sonra bu uygulamaların paralı olması konusunda bişi diyemedim, bu arada cevabın için teşekkür ederim ayrıca, peki windows phone app market için ne diyorsun girdim baktım da android'te bedava olan angry birds oyunları bile 2 TL ve 15e kadar gidiyor bazı oyunlar ve uygulamalar. bedava olan şeyler yeterli mi sence ya da hiç harcama yaptın mı uygulamalar için ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Üstadım bu bahsettiğin durumu şöyle açıklayayım, hani arabayı uzunca bir süre temizleyip bakmazsak toz tutmaya başlar, hafiften rengi solar ve pürüzlenmeye başalar ya, alırız elimize cilayı parlatırız ve yağ gibi kayar adeta, toz bile tutunamaz ...
Yüzeyler gözle bile göremediğimiz çok ince kılcal çatlaklar gibi aşınırlar, bu aşınma ilgili metaryalin dayanıklılığı ve kimyasal özelliği ile orantılıdır. Araba örneğindeki pasta cila bu ince kılcal çatlak yüzeyleri kapatıp pürüzsüz bir yüzey oluşturur, hakkaten yahu pasta cila yapsak nassı olur ki ? Hiç deneyen var mı acaba ??? Her neyse sanırım anlatabilmişimdir ...

ben zaten o pasta cila yapmayı bayadır düşünüyordum ama pasta boyada harelenme yapar camda da yaparsa kotu olur. Bir de hare giderici süper ince cilalar var. Hatta bir ara oto camlarına uygulanan yağmur kaydırıcı var. Camın su tutmasını engelliyor. Ama once eski bir telefonda denemem lazım.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin

Üst Alt