Arkadaşlar,
İnsan bir cihaz kullanıyorsa doğal olarak iyi taraflarını da kötü taraflarını da yazmasında konuşmasında sakınca yok bildiğimiz kadar ve bunun kadar doğal birşey de yok.
Tabiki önemli olan kırıcı olmamak, olumlu taraflarını yazdığımızda helal deyip beğen manyağı yapmak, olumsuz taraflarını yazdığımızda ise saldırmak ne kadar objektif bir davranış olabilir ki.
Ne WP ne IOS ne Android babamızın firmaları değil sonuçta. Adamların bu sistemleri yapmasındaki en baştaki mantık son kullanıcıların kendilerini super hissetmesi değil, para tabiki ve piyasa da tek olmak ki o da paraya gider
Bilen, hatırlayan bilir Lumia 820 kullandım, ardından Lumia 925 ve toplamda 13-14 ay kadar sanırım. Memnun olduğum tarafları tabiki vardı, ama en memnun olunacak tarafı ki Nokia nın üzerine düştüğü Kamera ve WP8 stabilitesi. (Ki Lumia 1020 bile bence tam anlamıyla o üzerindeki kameranın hakkını vermiyor, artık yazılımla mı düzeltilir bilemem).
Bir de Here maps kral gerçekten
Başka ne var ?
Ciddi anlamda tüm iyi niyetimle soruyorum başka ne var ?
Tipini vs. saymıyorum.
Bana kalırsa bu piyasanın gelmiş geçmiş en baba en karizmatik kasası N9 dur.
Zaten Lumia lar da da bunun ekmeğini yediler biraz.
Şu an Note 2 kullanıyorum, (arkadaşlar lütfen ama lütfen olay WP Andorid olayına dönmesin, o amaçla yazmıyorum).
Neden : Herşey var istediğim, ama tabiki rehber e basışta 3 sn bekletmesi var uyuz bir durum, ara ara kasmaları hafiften var inanın öyle abartı birşey görmedim. GPS in uydu bulması berbat offline olarak, Lumia da 10 sn. Kusuru hatası yok değil, bana kendimce iki seçenek kaldı hafiften kasmalı bir sistem ama içinde yok yok, ya da yağ biri bir sistem ama boş…
Lumia kullanırken zaten gelişeceğini vs. bilerek aldım ama bu kadar da ağır halde sürüneceğini bilmiyorum. O yüzden vazgeçtim.
Birilerine git o zaman kardeşim şunu al bunu al demek de çözüm veya kaçış yolu değil.
Parasıyla aldığın bir ürürnün sıkıntısı varsa bırakın da biraz sitemi olsun mesela dimi.
Bazı arkadaşlarımız WP8.1 bile gelmeden ben bu halde bile çok memnunum herşeyi yetiyor diye yazdıklarında inanın ama inanın şaşırıyorum. Mantık yürütemiyorum.
Hee,, sadece kamera whatsapp facebook filan kullanma olayı ise o zaman tabiki çok akıllı telefona da gerek yok.
Başka bir yazım da da belirtmiştim, gerçekten çok iyi niyetli arkadaşlarımız var, veya verdiği paralar yüzünden ne yapsın kendine zorla memnuniyet oluşturmak zorunda kalıyor ki saygı duyarım ne yapalım.
Bu kadar memnun olupta her mesajda “arkadaşlar topluca yüklenelim, geri dönüş yapalım paso, yağdıralım, yazalım çizelim” diye mücadele veririliyor.
O zaman verme abi adama derler, nasıl olsa sistem gelişecek ya seneler sonra, otur bekle….
Madem memnunsun, sana yetiyor niye diğer platformlarda kalıplaşmış şeyleri istiyorsun, acele etme derler veya memnunsan isteme derler adama ?
Bunu diyebilirler mesela ben demiyorum ama insanı sevkediyor bu düşünceye.
Konuşulanlar arasında fark olunca.
Bir de kızmayın darılmayın ama şu örnek artık çok komik geliyor bana J
Arkadaşım Andorid ve IOS ilk çıktığında nasıldı ?
Ben büyük bir firma sahibiyim teknolojinin farklı kolunda, karar veriyorum arkadaşlar Televizyon da üreteceğiz artık diyorum.
Şimdi 2014 yılında daha yeni üretmeye başladığım için bu televizyonu siyah beyaz ve tüplü vs.. olması lazım dimi

Sonuçta, yıllar öncesi böyleydi. Daha da gerisine gitmiyorum. Sonra örnek verilip mesaj içeriği yerine Televizyonun ilk icadına gitmesin olay.
Şu 8.1 güncellemesi ise geliştiricelere geldi sonuçta dimi, son kullanıcıya değil.
Ne kadar daha bekleyecek millet aradan yıllar geçiyor.
Bunları da görmek lazım abi, hem eksik sistem çıkar, mühendislerin yerine paralar döküp telefon alan müşterilerini kullan kobay olarak, oldu..
İşin özü, tabi ki herkes istediğini kullanacak, neyi severse onu alacak ama eleştiri hakkı olacak muhakkak, biz burada eleştiriye ki (o da sisteme yani forumdaki arkadaşlara değil) hemen gard alıyoruz ama Microsoft eleştirsinler diye beta güncelleme veriyor, hatalarımızı kusurlarımızı söylesinler diye !!
O yüzden kimse ne WP, ne IOS, ne Andorid için birbirini kırmasın.
Tabiki hataları konuşulur ama birbirimize üstünlük taslama derdinde olmadan, maksat muhabbet olsun. Zaten sıkıntılı bir dünya içindeyiz, kardeşim bir de kullandığım cep telefonunun içindeki işletim sistemi yüzünden mi millettle yarışa, tatışmaya gireceğim.
Şu savunduğumuz sistemler yerine başka şeyleri savunsaydık belki de neler olurdu...
Sevgi ve saygılarımla…